İngilizce To Be or Not To Be ( Olmak Ya da Olmamak )


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Bu cümleyi duymayan yoktur diye düşünüyoruz. Hatta filmlere bile konu olan “to be or not to be” nerden çıktı, ilk kim söyledi, anlamı nedir diye merak ediyorsanız bugün bu konu ile ilgili detaylı bir şekilde sizleri aydınlatacağız.

Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu

William Shakespeare’e ait olan “to be or not to be, that is the questions..” cümlesi derin sözlerden biri olarak oldukça popülerdir. Shakespeare’in Hamlet oyununda bir sahnede geçen bu cümle 1601 yılından günümüze gelmiş en etkileyici sözlerdendir. Hamlet oyunu Shakespeare tarafından yazıldıktan sonra birçok dünya ülkesinde sahnelendi. Oyunun kahramanı Hamlet ruhsal karmaşıklığı son derece etkileyici bir şekilde gözler önüne seren bir karakter. Bu da oyunun başarısında en önemli rolü oynuyor. Hatta Hamlet için öyle şeyler denilmiş ki sanki rol yapan bir oyuncu değil o karakterdeki gerçek bir insan olarak nitelendirilmiş.

Hamlet- William Shakespeare “to be or not to be”nin hikayesi nedir?

Traji komik bir oyun olan Hamlet Kraliyet Danimarka’nda geçiyor. Kral Hamlet ve Kraliçe Gertrude’nin oğlu olan Hamlet karakteri oyunun oynanması en zor karakteri olarak karşımıza çıkıyor. Hamlet karmaşık bir kişilikte bazen acı çeken bazen acı çektiren, kalıptan kalıba girerek beklenmedik tepkiler veren bir karakter. Amcası babasını öldürerek tahta çıktığında Hamlet çok üzülüyor. Üstelik bir de annesi Kraliçe Gertrude amcası yeni kral Claudius ile evlendiğinde ise üzüntüsü kat be kat artıyor. Bir müddet sonra babasının hayaleti intikam için ortaya çıkıyor ve oğlu Hamlet’e olanları anlatıp amcasından intikam almasını istiyor. Hamlet te intikam için bir oyun planlıyor ve deli rolü yapmaya başlıyor. Bir sahnesinde “to be or not to be, that is the questions..” diyerek yüzyıllarca hafızalardan silinmeyecek bu cümleyi sarf ediyor.

Varoluşcu felsefenin çıkış noktası “to be or not to be”

William Shakespeare’in bu cümle ile kendini ifade ettiği ve tiradına devam ettiği söylenir. 1600’lü yıllardan günümüze dek birçok filozof bu cümleyi yorumlamış ve inandıkları düşünceler doğrultusunda altında yatan anlamla ilgili açıklamalar yapmıştır. Birçok insan Existansiyalist yani varoluşçu felsefenin çıkış noktasını bu cümle olarak görmüş ve sözde cümlenin karamsar bir anlamı olduğunu ve yolun sonunu işaret ettiğini söylemiştir.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı