İngiltere’deki Erasmus Anlaşmalı Üniversiteler


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Erasmus, yükseköğretim alanında kalitenin artırılması ve güçlendirilmesi amacıyla yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmelerine yönelik bir program. Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 2007 – 2013 yıllarında yürütülen ve 2014 itibariyle sona eren Hayat Boyu Öğrenme Programı, 2014 – 2020 arasında Erasmus+ Programı olarak sürdürülmektedir.

Adını farklı Avrupa ülkelerinde hem öğrenci, hem de akademisyen olarak bulunan Rönesans Hümanizminin önemli temsilcilerinden Hollandalı bilim adamı Erasmus’ tan alan programa katılmak, hem farklı dünyaları keşfetmek, dünyanın değişik ülkelerinden öğrencilerle tanışmak, hem de mezuniyet sonrası kariyerinize bir adım önde başlamak için harika bir fırsat. 

Erasmus programı ile üniversite değişim programına katılmak isteyen öğrencilerin bir üniversiteye kayıtlı olması ve gidecekleri okulun eğitim dilini yeterli seviyede biliyor olması ön koşul olarak gerekmektedir. Hibe başvurusunda bulunabilmeniz için daha önce Erasmus’a katılmamış olmalısınız.

Erasmus Programına başvururken Öğrenim Anlaşması, Kabul Mektubu, Niyet Mektubu ve bunlara ek olarak Erasmus dil yeterliliği sınavını geçmeniz istenebilir. Unutmayın her okulun prosedürü farklı işlemekte, bu yüzden gerekli evrak için okulunuzla mutlaka iletişim halinde olun ve en önemlisi pasaportunuzun süresini kontrol edin.

Yurtdışında eğitim denildiğinde akla gelen ülkelerin başında İngiltere’ nin gelmesinin en önemli nedeni, üniversitelerinin köklü bir tarihi olması ve eğitimlerinin kalitesidir. Aynı zamanda ana dili İngilizce olan bir ülkenin üniversitesinde nitelikli bir eğitim çoğu öğrencinin hayalidir. Üniversite öğrencilerine çalışma izni verilmesi sayesinde bir İngiliz şirketinde staj yapma veya çalışma şansı kariyeriniz için çok büyük bir adım olacaktır. 

University College London (UCL)

Londra Üniversitesi, Birleşik Krallığın ilk laik eğitim kurumudur. Daha önce kurulan Oxford ve Cambridge Üniversiteleri İngiliz Kilisesi’ne üye olmayan öğrencileri kabul etmiyordu. Kuruluş sebebi her dinden insana yüksek öğretim imkanı sağlamak olan University College London özellikle tıp alanında ün yapmış olup 2009 yılında hazırlanan QS- Times Higher Educattion Supplement tarafından dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasında 4., Shanghai Jiao Tong Üniversitesi’ nin hazırladığı Academic Ranking of World Universities sıralamasında tıp alanında İngiltere’de 1., dünyada 10. sırada yer almıştır. 1826 yılında kurulan bu köklü devlet üniversitesi İngiltere’ nin kadın öğrencilere eşit hakta öğrenim tanıyan ilk üniversitesidir. Türkiye’ de anlaşmalı olduğu üniversiteler bulunan University College London, Erasmus programına katılan öğrenciler için harika bir geleceğin kapılarını açıyor.

King’s College London

İngiltere’ nin araştırmalara en çok fon ayıran üniversitelerinden biri olan King’s College London 1829 yılında kuruldu. King’s ve kurucu kurumlarında çalışan on iki kişi 1917 yılından günümüze kadar, Nobel Barış Ödülü, Nobel Tıp Ödülü dâhil birçok alanda Nobel Ödülü kazandı. Vizyonu dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek olan okul felsefe, uluslararası ilişkiler, uluslararası güvenlik, tıp, diş hekimliği, siyaset bilimi, hukuk, müzik alanlarında dünyanın ve İngiltere’nin önemli bölümlerine sahiptir. En önemli kampüsü Strand Kampüsünün yanı sıra Bournemouth, Brighton ve Oxford olmak üzere 4 ana 7 alt kampüsü bulunmaktadır. Pek çok tanınmış mezun veren okul İngiltere’ de mezunlarının işe yerleştirilebilirliğinde 3. sıradadır. Dünyanın en iyi 21. üniversitesi olan  King’s College London, Türkiye’de Erasmus programı ile anlaşmalı olduğu üniversitelerde okuyan öğrenciler için bir başka önemli eğitim kurumudur.

The University of Sheffield

Tarihi 1828 Sheffield Tıp Okulu’na dayanan okul, 1905 yılında The University of Sheffield ismiyle üniversite onayı almıştır. 1904 yılında Sheffield halkından topladığı bağışlarla kurulan üniversite bugün 150′ den fazla ülkeye uzanan küresel bir topluluğu temsil etmektedir. Armasında ”Disce Doce” ( Öğren ve Öğret) yazan kurum, İngiltere’nin önemli ve saygın üniversitelerinden biridir. Sheffield şehrinde 5, Yunanistan’ın Selanik şehrinde 1 fakültesi vardır. Çalışanlarının kimya ve fizyoloji ve tıp dallarında 6 Nobel ödülü bulunan ve dünyanın en iyi üniversiteleri arasında bulunan ve Türk üniversite öğrencileri Erasmus programı için ideal bir üniversite.  

The University of Manchester 

The University of Manchester için Ernest Rutherford’un atomu ilk kez böldüğü nükleer fiziğin doğduğu yer diyebiliriz. Lovell teleskobuna ev sahipliği yapan kurumun iki bilim insanı 2010 yılında Nobel Fizik Ödülü kazanmıştır.1851 yılında erkek öğrencilere laik eğitim vermesi amacıyla kurulan, 1880′ de kraliyete teslim edilerek İngiltere’ nin ilk sivil üniversitesi olan The Victoria University of Manchester ile 1824 tarihinde Mechanics’ Institute olarak kurulan 1955 yılında özerk hale gelen The University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST)  üniversitelerinin 2004 yılında birleşimi ile oluşan The University of Manchester, Manchester şehrinin en büyük üniversitesidir. Sloganı Cognitio, Sapienta, Humanitas (Bilgi, Bilgelik, İnsanlık) olan okul, dünyanın en iyileri arasında ilk 40 üniversitesi arasındadır. Kampüsü ” Oxford Road” civarında ve her şeyin yürüme mesafesinde veya ücretsiz otobüs servisiyle olduğu ülkenin en popüler öğrenci şehirlerinden birinin içinde 160 farklı ülkeden gelen öğrencilerin yaşadığı küçük bir köy olarak düşünebilirsiniz. 

Liverpool John Moores University

1823 yılında Liverpool’ da eğitimde devrim yaratacak ve kentin çalışanlarına fırsatlar sağlayacak küçük bir kurum olarak açılan enstitü, 1970′ de yüksek eğitim sağlayan Liverpool Politeknik’ i kurmuş ve son olarak 1992 yılında bir iş adamı olan John Moores anısına bugünkü adını almıştır. Dünya çapında 100′ den fazla ülkeden 23.000′ den fazla öğrencisi ve 2400 çalışanı ile üç kampüs ve 44 bina ile uluslararası fırsatlar sunan ve Avrupa Üniversiteler Birliği üyesi olan üniversite 6 fakülte ve bu fakültelerin altında bulunan okul ve merkezlerden oluşmaktadır. 

University of Bristol 

İngiltere’ nin en iyi 10, Avrupa’ nın en iyi 30 üniversitesi arasında gösterilen okul, 1876 yılında Bristol Üniversitesi Üniversite Koleji olarak kuruldu ve 1909 yılında Üniversite statüsü için Kraliyet baratını aldı. Kamuya ait bir yüksek öğretim kuruludur ve 23.000 öğrencisi ve 6 fakültesi ile Dünya Üniversiteler ağına üyedir. Türk üniversitelerinin de Erasmus programıyla anlaşmalı olan okul, Güney Batı İngiltere bölgesinde Bristol şehrinde bulunmaktadır.

University of Leeds

Kökeni 1831 Leeds Tıp Okulu’ na dayanan Leeds Üniversitesi 1904 yılında kuruldu. Üniversite fakülte olarak bilinen 7 gruba ayrılmış, her fakülte okullara, enstitülere ve merkezlere bölünmüştür. En iyi 100 üniversite arasında bulunan, 170′ ten fazla ülkeden uluslararası öğrencisi bulunan, 180 ülkeden 250.000′ den fazla mezun vermiş olan okul Birleşik Krallık’taki en büyük üniversitelerden biridir.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı