İngiltere İngilizce Tanıtımı ( Kısa )


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

England is a country and it is located in the center of the island of Great Britain. It borders Scotland in the north and Wales in the west. It is the closest country on the British archipelago: the narrowest part of France is separated by the 52 km wide English Channel. It is the largest and most central of the four countries that make up the UK. The people of England are called British.

The name England comes from Angloos, the Teutonic people who invaded the island with the Saxons in the 5th century. The name Angleland, which was used as the land of Anglus, has evolved into its present form over time. The name England is now widely used in the international media and, at times, officially as the United Kingdom or Great Britain.

The Most Famous Places

  • Stradford-upon-Avon: The town of Stardford-upon-Avon, the birthplace of Shakespeare, is a must-see in England with its magnificent nature, swans living on the Avon river, and the best and oldest theater scenes. Be sure to buy a Shakespeare ticket from the Swan Theater or RSC before you go.
  • Oxford: Oxford, a university town, has been recognized as the most intellectual city in England with its bookstores and old cafes. The most beautiful views of the city can be seen from the tower of St Mary the Virgin Church.
  • Stonehenge: Stonehenge, the most famous ancient monument in England, one of the most popular tourist attractions in the world, is located north of the Salisbury Plain. It is unclear who built Stonehenge, one of the most important prehistoric sites in the world. B.C. The monument, built around 2500, was built for feasting or worship.
  • London Castle: If you think of an area used as a prison, palace, observatory and zoo, you should definitely think of the Tower of London. According to common opinion, the castle, which is the most important structure of England, was built in 1078 by William. It is home to the King’s Road, the oldest exhibition in the world.
  • The City of Bath: If you only have time to visit a small city in England, this city should definitely be the City of Spas. The area is home to more than 2000 years of Roman hot springs and honey-colored Georgian town houses in the Royal Crescent.
  • Windsor Castle: The castle built by William in 1078 served as a summer house for the British Royal family. Windsor Castle, the oldest castle still alive in the world, was built around two courtyards. The castle is closed to visit when the Queen is in the house. The castle also has a 6-mile park. When you visit the castle, you must witness the change of the guard’s guard.
  • Cambridge: Cambridge is a great attraction for tourists to the UK, but is the perfect place for a day trip from London. The University is a world-renowned site because of the country’s largest preserved historical buildings. In addition to the vividness of its food and shops, Cambridge has an 800-year-old Summer Fair and famous Cambridge Folk Festival events.
  • Big Ben: London’s famous clock tower, Big Ben, was founded in Westminster in 1288. The then Minister of Justice, Ralph Hengham, ensured the construction of the tower with the penalties he collected from the public. Although it is one of the most visited tourist buildings in the world, the clock tower is closed to visitors due to security problems. Only press at certain times and some private individuals are allowed to enter.
  • London Eye: The London Eye is one of the most touristic spots in London, although it does not have a long history. Those who ride this huge ferris wheel have fun. It is located at Jubilee Gardens by the River Thames. This 135-meter high Ferris wheel is built to celebrate the millennium.

The Most Famous Dishes

  • English Breakfast: A breakfast plate of two eggs, sausages, bacon, baked beans, toasted tomatoes and toast is famous in the UK. The English often drink tea for breakfast.
  • Fish and Chips: A dish of fried fish and potatoes is usually served with tartar sauce.
  • Salt Beef Bagel
  • English Tea: The tea that the British drink for socializing is a little different from the tea we drink. They drink tea with milk.
  • Sticky Toffee Pudding: It is prepared with Toffee Sauce. It has got special sweet sauce whose main ingredient is wet cake.

Türkçe Çevirisi

İngiltere, Büyük Britanya adasının merkezinde yer alan bir ülkedir. Kuzeyde İskoçya, Batıda ise Galler ile komşudur. Britanya takımadalarında Avrupa’ya en yakın olan ülkedir: Fransa’dan en dar kısmı 52 km genişliğinde olan Manş Denizi ile ayrılır. Birleşik Krallık’ı meydana getiren dört ülkeden en büyük ve merkezî olanıdır. İngiltere halkına ise İngilizler denilmektedir.

England ismi, 5. yüzyılda Saksonlarla birlikte adayı istila eden Cermen halkı Angluslardan gelmektedir. Anglus diyarı olarak kullanılan Angleland isimi, zamanla günümüzdeki şekline dönüşmüştür. İngiltere adı günümüzde yaygın olarak uluslararası medyada ve zaman zaman da resmî düzeyde Birleşik Krallık veya Büyük Britanya olarak kullanılmaktadır. 

En Ünlü Yerler

  • Stradford-upon-Avon: Shakespeare’in doğduğu kasaba olan Stardford-upon-Avon kasabası, muhteşem doğası, Avon nehrinde yaşayan kuğuları ve eski ve en iyi tiyatro sahneleriyle İngiltere’de mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Gitmeden önce ise mutlaka Swan Theatre veya RSC’den bir Shakespeare bileti almayı unutmayın.
  • Oxford: Bir üniversite kenti olan Oxford kitapçıları ve eski kafeleriyle İngiltere’nin en entelektüel şehri kabul edilmiştir. Şehrin en güzel manzarası ise St Mary the Virgin Kilisesinin kulesinden izlenmektedir.
  • Stonehenge: İngiltere’nin en ünlü antik anıtı, aynı zamanda dünyanın da en popüler turistik merkezlerinden biri olan Stonehenge, Salisbury Ovası’nın kuzeyinde yer almaktadır. Dünyanın en önemli tarih öncesi alanlarından Stonehenge’in kim tarafından inşa edildiği belirsizdir. M.Ö. 2500 dolaylarında yapılan anıt, şölen veya ibadet etmek amacıyla yapılmıştır.
  • Londra Kalesi: Cezaevi, saray, gözlemevi ve hayvanat bahçesi olarak kullanılan bir alan düşünürseniz kesinlikle aklınıza Londra Kulesi gelmelidir. Yaygın görüşe göre İngiltere’nin en önemli yapısı olan kale, 1078’de William tarafından yaptırılmıştır. Dünyanın en eski sergisi olan Kral Yolu’na ev sahipliği yapmaktadır.
  • Kaplıcalar Şehri: İngiltere’de sadece küçük bir kenti gezmek için vaktiniz varsa bu kent kesinlikle Kaplıcalar Şehri olmalıdır. 2000 yaşını aşkın Roma Kaplıcaları ve Royal Crescent’te bulunan bal renkli Gürcü şehir evlerinin bulunduğu yer, İngiltere’de oldukça meşhurdur.
  • Windsor Sarayı: William 1078’de inşa ettirdiği kale, İngiliz Kraliyet ailesi için yazlık ev görevini görmüştür. Dünyanın içinde hala yaşam süren en eski kalesi olan Windsor Kalesi, iki avlu etrafında oluşturulmuştur. Kale, Kraliçe evde olduğunda ziyarete kapalıdır. Ayrıca kalenin 6 mil uzunluğa sahip bir parkı mevcuttur. Kaleyi ziyaret ettiğinizde, muhafızların nöbet değişimine mutlaka tanıklık etmelisiniz.
  • Cambridge: Cambridge, turistleri İngiltere’ye çeken büyük bir etken olmakla birlikte Londra’dan günübirlik gezi için mükemmel bir mekandır. Üniversite, ülkenin en büyük korunmuş tarihi yapılarına sahip olması nedeniyle dünyaca ünlü bir mekândır. Yemek ve dükkânlarıyla yarattığı canlılığa ek olarak Cambridge’de, 800 yıllık Yaz Fuarı ve ünlü Cambridge Halk Festivali etkinlikleri yapılmaktadır.
  • Big Ben: Londra‘nın ünlü saat kulesi Big Ben 1288 yılında Westminster’da kurulmuştur. O zamanın Adalet Bakanı olan Ralph Hengham halktan topladığı cezalarla kulenin yapımını sağlamıştır. Dünyanın en çok ziyaret edilen turistik yapılarından biri olmasına karşın saat kulesinin içi güvenlik sorunu sebebiyle ziyaretçilere kapalı durumdadır. Sadece bazı zamanlarda basın ve bazı özel kişilerin girmesine izin verilmektedir.
  • London Eye: London Eye, köklü bir tarihe sahip olmamasına karşın Londra’nın en turistik noktalarından biridir. Bu devasa kocaman dönme dolaba binenler eğlenceli dakikalar geçirmektedir. Thames Nehri kenarında Jubilee Gardens’da yer almaktadır.Tam 135 metre yükseklikte olan bu dönme dolabın yapılış amacı ise milenyum kutlamalarını gerçekleştirmek içindir.

En Ünlü Yiyecekleri

  • İngiliz Kahvaltısı:  İki yumurta, sosis, domuz pastırması, fırında pişmiş kuru fasulye, kızarmış domates ve kızarmış ekmekten oluşan kahvaltı tabağı İngiltere’de meşhurdur. İngilizler kahvaltıda genellikle çay içmektedir.
  • Kızarmış balık ve patates: Kızarmış balık ve patatesten oluşan yemek, genellikle tartar sos ile servis edilir.
  • Salt Beef Bagel
  • İngiliz Çayı: İngilizler’in sosyalleşmek amacıyla içtikleri çay bizim içtiğimiz çaydan biraz farklıdır. Onlar sütlü çay içmektedir.
  • Sticky Toffee Pudding: Ana malzemesi ıslak kek olan tatlı, özel bir sos olan Toffee Sosu ile hazırlanır.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı