İngiltere’de Dil Eğitimi Konusunda Merak Edilenler


İngilizce Konuşmak İçin Ne Yapmalı?
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizceyi ve İngiliz aksanını yerinde öğrenmek isteyenlerin yurt dışı tercihleri arasında yer alan İngiltere, birçok insanın büyük hayallerle eğitim aldığı ve kurslara katıldığı bir ülkedir. Her yıl binlerce Türk öğrenci İngilizce eğitimi için İngiltere’yi tercih ediyor. Kısa ve uzun süreli İngilizce kursları için tercih edilen İngiltere Türkiye’ye uçakla sadece 4 saat uzaklıktadır.

İngiltere’de dil eğitimi için hangi şehir seçilmeli?

İngiltere’deki dil kursları ülkenin tüm bölgelerine dağılmış durumdadır. En çok tercih edilen şehirlerin başında Londra gelmektedir. Yaşam giderleri bakımından oldukça pahalı olsa da dinamik bir şehir olarak tercih edilmektedir. Brighton ve Bournemouth  şehirleri sakinliği sevenlerin tercih ettiği dil kursu merkezleri olup deniz kenarındadır. Londra’dan sonra dil eğitimi için en çok rağbet gören şehirlerdir. Kuzeyde ve merkezde yer alan York, Chester, Liverpool, Bristol ve Manchester Türk öğrencilerinin az olduğu şehirlerdir. Devon,Torquay, Portsmouth, Eastbourne ve Canterbury İngiltere’nin küçük kasabaları olup İngiliz kültürünü yoğun hissedildiği mekanlardır.

 

Eğitim sistemi

Haftada 15-20 saat İngilizce eğitimi verilir. Sınıflar 8-16 kişilik olup uluslararası kalite standartlarındadır. Seviye tespit sınavından sonra her bir öğrenci kendi seviyesindeki sınıflara yerleştirilir. Yaş sınırı 16-18 arası değişmektedir.

 

İngiltere’de İngilizce eğitim programları

Sınavlara hazırlık kursları

İş İngilizcesi

Genel İngilizce

Akademik İngilizce

Özel dersler

İş adamları için İngilizce

Orta öğrenim, lise ve üniversite öğrencileri için dil eğitimi

 

İngiltere’de dil eğitim ücretleri

Eğitim süresi uzun kurslar fiyat bakımından daha avantajlıdır. 1 yıl ve üzeri kursları tercih edenler haftada 10 saat part time çalışabilmekte, masraflarını kısmen çıkartarak dil eğitimini çok daha ucuza getirmektedir. Çalışırken öğrendiklerini kullanma ve pratik yapma imkanı da bulmaktadır. Allstudy verilerine göre, fikir vermesi açısından Brighton şehrinde fiyatlar şu şekildedir, fiyatlar Sterlin üzerindendir.

ingiltere-dil-okulu-fiyatlari-brighton

 

Konaklama

İngiltere’ye dil öğrenmek için gidenler genelde aile yanında kalır. Dil kurslarının yurt konaklama imkanları da bulunur. Yurtlara göre hem ekonomik olması hem de aile fertleri ile İngilizce pratik yapma imkanı olması bakımından aile yanında kalmak çok daha fazla tercih edilir. Bunların yanında öğrencilerin birlikte kaldığı öğrenci evleri de bulunur.

 

İngiltere, dil okulları ve dil kurslarının oldukça fazla olduğu bir ülke olarak yurt dışı İngilizce eğitimleri için ilk tercihler arasında yer alır. Ancak ciddi rakamlar ödemeniz gerekebilir. Eğer İngiltere’de dil eğitimi, bütçe olarak sizi aşıyorsa, Türkiye’den online şekilde, ABD’de yaşayıp anadili İngilizce olan eğitmenlerle konuşarak da İngilizce öğrenebilirsiniz. Bilgi için: Konusarakogren.com

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı