Instagram Kullanarak İngilizce Öğrenmek


instagram kullanarak ingilizce öğrenmek
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Instagram kullanarak İngilizce öğrenmek fırsatlarla birlikte bir takım tehlikeleri de barındıran bir öğrenme biçimidir. Biz de bu yazımızda, Instagram kullanarak İngilizce öğrenmenin sunduğu imkanları inceleyecek, olası tehlikelere karşı bir takım tavsiyelerde bulunacağız. Son olarak da sizler için listelediğimiz, İngilizce öğrenme sürecinize dahil edebileceğiniz en iyi 5 instagram hesabını paylaşacağız.

“İngilizce öğrenmek istiyorum” veya “İngilizce öğrenmenin en kısa yolları nedir” derseniz, cebinizdeki telefona bir bakmanızı rica edeceğiz. Hatta az önce ya da gün içinde tıkladığınız bir uygulamayı açmanızı da, yani Instagram uygulamasını. Instagram kullanarak İngilizce öğrenmek mümkün!

İngilizce Öğrenimi için Instagramı Hafife Almayın!

Instagram kullanarak İngilizce öğrenmek fikrini küçümsememek gerek. Instagram kullanım verilerine baktığımızda görüyoruz ki İngilizce öğrenme kaynağımız fazlasıyla hayatımızın içinde, elimizin altında hatta parmaklarımızın ucundadır. “We are Social 2021” raporunun Türkiye ile ilgili kısmındaki verilere göz atarsak:

  • Instagram dünya genelinde 1 milyon 221 bin kullanıcısı ile (Facebook, Youtube, Whatsapp, FB Messenger’ın ardından) 5. sırada gelmektedir.
  • Türkiye’de ise Instagram (Youtube’dan sonra) ikinci sırada gelmekte ve nüfusun %89.5’lik kısmı tarafından aktif olarak kullanılmaktadır.
  • 69 milyon nüfusa sahip Türkiye’de ise 60 milyon aktif sosyal medya kullanıcısı mevcut.
  • Yine Türkiye bağlamında, 16-64 yaş arasındaki nüfusun %97,2’si akıllı telefon kullanıcısı.
  • Türkiye’deki bu genç yetişkin nüfusun sosyal medyada harcadığı ortalama vakit ise 2 saat 57 dakikadır.

Bu verilere baktığımızda, genel olarak akıllı telefon ve sosyal medya kullanma konusunda, özel olarak da Instagram kullanma konusunda hiç de fena sayılmayız. O halde Instagram kullanımına yeni bir boyut eklemeye ne dersiniz?

İngilizce Öğreniminde Instagram’ın Faydaları Nelerdir?

Instagram alışkanlıklarımıza İngilizce öğrenmeyi eklemek neden faydalıdır? Öncelikle geleneksel öğrenme biçimleri ile kıyaslandığında Instagram platformunda

  • etkileşimin bol,
  • çoklu zeka kuramının aktif,
  • kaynakların çeşitli olduğunu görürüz.

Bunlar ne demektir?

  • İngilizce öğretme amacını taşıyan çoğu hesap, etkileşime önem vermektedir. Bu da demektir ki sorduğunuz sorulara hızlıca cevaplar almanız mümkündür.
  • Okuldayken kullandığınız İngilizce ders kitaplarıyla bir türlü aranız ısınmadı mı? Belki de zeka türünüze hitap etmiyordu. İşte Instagram görsel, işitsel, uzamsal başta olmak üzere çeşitli biçimlerle dil öğrenimine imkan sağlar.
  • American English ya da British English arasında kararsız kaldıysanız, yahut gündelik ifadelerin, deyimlerin kullanımı konusunda, şarkı sözlerinin çevirisinde çeşitlilik arıyorsanız Instagram’da sayısız kaynak mevcuttur.

Instagram kullanarak İngilizce öğrenmek söz konusu olduğunda başlıca faydalar bunlardır. Peki bu kadar mı? Elbette değil. Instagram kullanarak İngilizce öğrenmek alışkanlığı sayesinde

  • Instagram’da hesaplar ve hikâyeler arasında gezindikten sonra oluşan vakit kaybı hissi hafifler.
  • Eğlenceli olduğu kadar kalıcı bir öğrenme gerçekleşir.
  • Quizler, soru-cevaplar, bilgilendirici notlar ile hızlı ve etkileşimli bir öğrenme platformu kullanmış oluruz.
  • Aynı ya da benzer amaçla bir araya gelmiş kullanıcılar için tecrübe paylaşımı sayesinde kaliteli bir network oluşur.

Peki bunca avantajın yanında hiç mi dezavantajı yok? Elbette var. Özellikle de konu sosyal medya olunca avantaj ve dezavantaj konusu ölümüne kapışabilir.

Instagram ile İngilizce Öğrenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer Instagram kullanarak İngilizce öğrenmek fikri aklınıza yattıysa, hatta sizi motive ettiyse ve İngilizce öğrenmek için Instagram hesapları aradıysanız pek çok hesap ve pek çok içerik olduğunu fark etmişsinizdir. Hangisine baksanız çok güzel fakat her şey çok fazla. Bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

  • Hedefinizi belirleyin: Instagram kullanarak İngilizce öğrenmek fikrinin ardındaki içsel motivasyonunuzu bulun. Kelime mi öğrenmek istiyorsunuz? Gramer mi? Reading alanında bir kılavuza mı ihtiyacınız var? Yoksa listening ve telaffuz konusunda gelişmeyi mi hedefliyorsunuz? Ya da gündelik kalıpları öğrenerek akıcı konuşmak mı? Mutlaka hedefinizi belirleyin. Kademeli hedef de belirleyebilirsiniz. Örneğin; önce gündelik kalıpları öğrenip, ardından telaffuz geliştirmek gibi. Hedef belirlemediğiniz takdirde hesaplar arasında kaybolmanız işten bile değildir! Bu da kaliteli vakit geçirme yanılgısına sebebiyet vereceği gibi İngilizce Öğrenmek hedefinizden sizi uzaklaştıracaktır.
  • Süre sınırı belirleyin: Belirlediğiniz hedefler doğrultusunda belirlediğiniz hesaplarda vakit geçirmeye dair süre hedefi ve süre sınırı koyun. Şöyle bir girip çıkma fikri “eğlenme hedefi” dışında listeye tik koymaya yaramaz.
  • Disiplinli olun: Her gün mutlaka vakit ayırmaya özen gösterin. Az da olsa devamlılık, özellikle dil öğreniminde çok önemlidir.
  • Extra Çalışmalar Yapın: Kendinize minik ödevlendirmeler verin. Örneğin; yeni kelimeleri defterinize not etmek ve bunları cümle içinde kullanmak ya da öğrendiğiniz kalıpları gün içinde kullanmak gibi.

Instagram kullanarak İngilizce öğrenmek konusunda ciddiyet ve verim sağlamak adına bu noktalara dikkat etmek önemlidir. Tamam, hedeflerimizi ve olası tehlikeleri belirledik. Peki hangi hesaplar beni bu sınırlar içinde hedefime en kolay ve etkili yoldan götürecek derseniz, sizler için en faydalı 5 instagram hesabını listeledik.

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 5 Instagram Hesabı

Öğrenmeyi eğlenceli ve kalıcı hale getirme konusunda tam da elimizin altında bir platform olan Instagram üzerinde çeşitli hedeflere hitap eden en faydalı 5 instagram hedefini listeledik.

  • BBC Learning English: 1.4 milyon takipçisi ile epey popüler bir hesaptır. Düzenli olarak quiz paylaşımı yapar. Gramer ile ilgili bilgilere yer verir. Sık kullanılan deyim ve atasözlerini açıklar. En önemlisi de telaffuzunuzu geliştirmek için videolar hazırlayıp paylaşır.
  • Learn English With Jack: Bu hesap da sık kullanılan gündelik deyimlere, sözcüklere, ifadelere yer verir. Fakat bunu yaparken sözcüklerin derinine iner ve gramer açısından analizini yapar. “Akıcılık” kazandırmaya yönelik pek çok paylaşım vardır. En önemlisi de speaking, listening gibi alanlarda gelişmek için tavsiyelerde bulunur.
  • 1 Task A Day: Her gün disiplinli çalışmaktan bahsediyorsak, bu hesap mutlaka listemizde olmalı. Çünkü günlük quiz paylaşımları yaparak kendimizi düzenli olarak test etmemizi sağlıyor. Zaten mottoları şöyle: “One task a day keeps laziness away”. Yani, günde bir ödev tembelliği yener!
  • In English With Love by Sama: Görsel tasarımı kadar içerikleri ile de cezbeden bir hesaptır. “What’s another way to say…?” başlığıyla bir şeyi ifade etmenin farklı yollarını anlatır. Bununla birlikte gramerdeki nüanslara yer verir. Çeşitli bağlamlar ile sınıflandırdığı kelimeleri anlamları ve cümle içinde kullanımları ile paylaşır. Kısacası İngilizceyi estetik bir biçimde kullanmak isteyenlerin mutlaka takibe alması gereken bir hesap.
  • Word of the Day: “Covexit” sözcüğünü hiç duydunuz mu? Tam da Türkiye’de normalleşme sürecine geçtiğimiz bu günlerde diyebiliriz ki “Yes, finally we’ve covexited from the lockdown measures!”. İşte bu gibi ilginç kelimeler söz konusu olduğunda tereddütsüz tıklanacak bir hesaptır. “English goes pop art” diyerek yeni, az rastlanan, keyifli sözcüklere yer verir. Kelimeleri anlamları, cümle içindeki kullanımı ve telaffuzu ile birlikte vermesi kelime öğrenimini pratik ve etkili kılmaktadır.
  • (BONUS) Konuşarak Öğren: Konuşarak Öğren ile İngilizce öğrenmek çok kolay! Mini testler, telaffuz, iş ingilizcesi, gramer bilgileri, sözlük ve daha fazlası. Instagram hesabının yanı sıra, Konuşarak Öğren web sitesini ziyaret etmeden geçmemenizi tavsiye ederiz. İngilizce öğrenmek isteyen herkesin faydalanacağı bir alan mutlaka karşınıza çıkacaktır.

Özetleyecek olursak;

Instagram kullanarak İngilizce öğrenmek için neler yapmalı?

  • Instagram alışkanlıklarına yeni bir bakış açısı getirmeyi dene: İngilizce öğrenmek!
  • İngilizce öğrenme isteğinin ardındaki motivasyonu belirle.
  • Sistemli ve disiplinli ol.
  • Belirli bir süre hedefi ve sınırı koy.
  • Kendine ödevlendirme yap.
  • Paylaştığımız Instagram hesaplarını incele, her gün düzenli olarak çalış.

Instagram Kullanarak İngilizce Öğrenilir mi?

Instagram kullanarak İngilizce öğrenmek mümkündür. Fakat bunun için yeteri kadar disiplinli ve kararlı olmak gerekmektedir.

Instagram Kullanarak İngilizce Öğrenme Hesapları Nelerdir?

BBC Learning English, Learn English with Jack, 1 Task a Day, In English with Love by Sama, Word of the Day, Konuşarak Öğren

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı