İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde bölümlerin çoğunun eğitim dili İngilizcedir ve bu bölümlerde eğitim görecek öğrencilerin İngilizcelerinin belirli bir seviyede olması gerekir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin eğitim-öğretim dili İngilizce olan bölümlerinde öğrencilerin dersleri alabilmeleri ve düzgün şekilde takip edebilmeleri için İngilizce yeterliliklerini kanıtlamaları gerekmektedir.

İngilizce Yeterlilik Sınavları: BİLET1 ve BİLET2

Her yılın başında uygulanan İngilizce yeterlilik sınavına BİLET (BİLET-BİLGİ English Language Exemption Test)denmektedir ve BİLET1 ve BİLET2 olmak üzere iki aşamadan oluşur. BİLET sınavı sonucunda öğrencilerin dil seviyeleri yeterli düzeyde değilse bir sene İngilizce Hazırlık Programına devam ederler. Hazırlık eğitimi her yıl 2.500 öğrenciye kendi fakültelerine başlamadan önce verilir. Bilgi Üniversitesi Hazırlık Eğitimindeki amaç öğrencilerin akademik çalışmalarını devam ettirecek düzeyde İngilizceyi deneyimli, öğrencileriyle yakından ilgilenen eğitimci kadrosuyla modern eğitim yöntemlerini kullanarak sunmaktır. Ana hedef öğrencilerin hem akademik hem de sosyal yaşamlarında kendilerini İngilizce iyi şekilde ifade etmelerini ve iletişim kurmalarını sağlayacak teorik ve pratik bilgi ve dil becerileriyle donatmaktır. BİLET1 sınavı 1. aşama seviye tespit sınavıdır ve bu sınavdan 45 ve üstü alan öğrenciler 2. aşama BİLET2 sınavına girmeye hak kazanırlar. 45’ten düşük alanlar ise kendilerine uygun seviyedeki bir hazırlık eğitim sınıfına yerleştirilirler.

  1. aşama (BİLET1) sınavı Cambridge University Press’in hazırladığı dünya standartlarındaki bir sınavdır ve sınav çoktan seçmeli sorulardan oluşur. Sınavın bölümleri okuma, dilbilgisi ve yazma olmak üzere 3’tür. Bu sınavın amaçları hem öğrencilerin seviyesini ölçmek ve hazırlık eğitimine ihtiyacı olan öğrencileri belirleyip onları uygun sınıfa yerleştirmektir. Bu sınavın örneği yasal nedenlerle paylaşılamayıp içeriği çoktan seçmeli seviye tespit sınavlarına (placement exam) benzer.
  2. aşama (BİLET2) sınavı okuma yazma ve konuşma olarak  3 temel bölümden oluşur. 1. aşamayı geçip bu sınavdan da 60 puan ve üzeri alan öğrenciler Hazırlık Eğitiminden muaf olarak direkt fakülte derslerini alabilirler. 60 puanın altında kalanlar ise 1. aşamadaki seviyelerine göre İngilizce öğrenimlerine başlarlar.

Normalde eğitim süresi bir yıl olan programda bİr sene içinde Hazırlık eğitimi alıp yeterli başarıyı gösteremeyen öğrenciler bir sonraki akademik yılda da Hazırlık eğitimlerine devam etmek zorundadırlar.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında

İstanbul Bilgi Üniversitesi dünyanın çeşitli bölgelerinde kurumları bulunan ve bir milyonu aşkın öğrencisiyle dünyanın en büyük üniversiteler ağı Laureate International Universities Network kurumudur.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hazırlık Eğitimi  2009-2010 Akademik Yılı’ndan beri yana Laureate İngilizce Dil Programları dahilinde eğitim vermektedir ve 3  kurumla birlikte çalışma olanağına sahiptir:

  • Cambridge University Press: Cambridge Üniversitesi’e bağlı faaliyet gösteren dünyaca ünlü Cambridge, Birleşik Krallık merkezli yayınevidir.
  • Cambridge English Sınavları: Avrupa Dil Çerçevesi kıstaslarına uyumlu olan ve dünya çapında kabul edilen birçok sınavı hazırlar.
  • Bell Educational Trust: 1955’te Frank Bell tarafından kurulan orijinal EFL okulunun, Bell Uluslararası Koleji, Cambridge’den büyüyen bir eğitim kurumu olan Bell Eğitim vakfı kalite denetimi ve öğretmen eğitimi konularında yardımcı olmaktadır.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı