Kadir Has Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Herkese eşit fırsatta eğitim verebilmek için Kadir Has Üniversitesi, lisans eğitimine başlamadan önce hazırlık sınavını başarı ile tamamlamayı, aksi takdirde bir yıl boyunca süren hazırlık sınıfında yabancı dil eğitimini öğrencilerine zorunlu kılıyor.

Kadir Has Üniversitesi hazırlık sınıfından muaf olabilmeniz için, üniversite eğitiminiz başlayacağı dönemden önce sonuçları resmi olarak açıklanmış olan, uluslararası düzeyde İngilizce bilginizi ölçen TOEFL sınavını başarı ile tamamlamanız, ya da üniversitenin kendi bünyesinde düzenlediği, iki aşamadan oluşan Seviye Tespit Sınavı ve Yeterlik Sınavı’nı başarı ile tamamlamanız gerekiyor. Öncelikle yabancı dil düzeyinizi ölçen Seviye Tespit Sınavının ardından, Kadir Has Üniversitesi’nin Yeterlik Sınavı başarı kriteri 60 puan. 60 puan ve üzeri bir sonuçla sınavınızı tamamlarsanız, hazırlık sınıfını atlamaya hak kazanıyorsunuz. İki bölümden oluşan ve 90 dakika süren Seviye Tespit Sınavı’nın birinci bölümünde 100 soruluk test sınavı, 2. Bölümünde yazma becerinizi ölçen yazma sınavı vardır. Herhangi başarı kriteri bulunmayan bu sınavda, öğrencilerin seviyelerine uygun yerleştirme yapabilmek amaçlanmaktadır.

Hazırlık Atlama Sınavında Hangi Konular Var?

Seviye Tespit Sınavı’nın ardından, sizi hazırlık sınıfından doğrudan muaf edebilecek Yeterlik Sınavı ise, İngilizce’nin temel becerileri olan yazma, okuma, dinleme ve konuşma bölümlerinden oluşmaktadır. Becerilerin ağırlık dağılımı, yazma %30, okuma %30, dinleme %25 ve konuşma %15 şeklindedir. İki ayrı oturumdan oluşan sınavın ilk oturumunda yazma, okuma ve dinleme sınavları yazılı olarak yapılır. İkinci oturumda ise yalnızca konuşma sınavı vardır. İlk olarak dinleme bölümüyle başlayan Yeterlik Sınavı, size dinletilen metinle alakalı soruları yazılı şekilde 15 dakika içinde cevaplamanızın ardından ikinci bölüme geçer. Okuma kısmında kapsamlı bir metin ile alakalı soruları yine yazılı bir şekilde cevaplamanız beklenirken, birinci oturumun son kısmında sizden bir kompozisyon yazmanız beklenir. İkinci oturumda konuşma bölümünde ise, kayda alınan bir şekilde sizden takılmadan, soruların istediği çizginin dışına çıkmadan, tutarlı bir şekilde cevaplamanız beklenir.

Hazırlık Atlama Sınavına konusarakogren.com ile Hazırlanın

Eğer siz de İngilizce seviyenizi ispatlamak ve Kadir Has Üniversitesi’nin hazırlık sınıfını geçmek istiyorsanız, sınava en güvenilir şekilde Konuşarak Öğren ile hazırlanabilirsiniz. Hedefinize uygun, size özel biçimde hazırlanan İngilizce eğitim programı ile amacınıza ulaşabilirsiniz. Ne istediğinize oldukça hakim olan eğitmenlerle, Konuşarak Öğren Yabancı Dil Eğitim Sistemi’nde mevcut alıştırmalar ile hazırlık sınavında başarılı olacak hale gelebilirsiniz.

Kadir Has Üniversitesi Hakkında Genel Bilgi

1997 yılında kurulan Kadir Has Üniversitesi, 22 yıllık geçmişine karşın oldukça başarılı bir vakıf üniversitesidir. Bu başarılarını borçlu oldukları bir alan da lisans eğitimlerinin tamamını İngilizce veya İngilizce ağırlıklı veriyor olmalarıdır. Tabii bu da Kadir Has Üniversitesi’nde öğrenim görmeye hak kazanmış öğrencilerin, bölümleri ne olursa olsun belli bir seviyenin üzerinde İngilizce bilmeleri gerekliliğini doğuruyor.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı