Kibar Holding İngilizce Mülakat Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Kuruluş  ve Tarihçe

Kibar Holding, 1972 yılında Asım Kibar tarafından Türkiye’de kurulan, birçok yan kuruluşa sahip, Türkiye’nin önde gelen ticari kuruluşlarından biridir. Kuruluşundan hemen sonra galvaniz üretimine başlayan sanayii kuruluşu daha sonra 1984 yılında resmen Kibar Holding A.Ş. olarak hayata geçti. Ticaret konusunda öne çıkan şirket dış ticarete de atıldı ve ardından alüminyum sanayi ayağını da hayata geçirerek Hyundai’ın Türkiye distribütörlüğünü aldı.

90’lı yılların başında Assan Panel ve İspak Ambalaj da grup bünyesinde faaliyetlerine başladı. Giderek büyüyen Kibar Grup bünyesinde, 2000’li yıllardan önce Assan Lojistik ve Filo Kiralama, Assan Hanil Otomotiv ve Assan Gıda faaliyete başlamıştı. 2001’de İsviçre Lozan’da ilk uluslararası şubesini kuran şirket daha sonra Assan Bilişim, Assan Yapı, Assan Alüminyum ve Assan Gayrimenkulu de bünyesine katarak büyümeye devam etti. Geçtiğimiz 8 yılda ise, Assan Liman Şirketleri, Assan Panel Dilovası Metal Boyama Tesisi, TSİ Uçak Koltuk Üretimi, Poscon Assan TST Çelik Sanayi, Ürdün Panel Boyama tesisleri, Assan Hanil Boyama Tesisi de hayata geçirildi. Bu esnada şirket Hyundai Assan tesislerinde İ10 üretimine başladı ve Uçak Koltuk Üretimi Sanayii grubunda ilk yerli tasarım uçak koltuğunu üretmeyi başardı. T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 300. ARGE Merkezi Belgesini almaya hak kazanan şirket, THY’nin Boeing 777-300ER tipi uçağının koltuklarını da üretmeyi başararak ilk yerli üretim uçak koltuklarını hayata geçirmiş oldu. Şirket, 2018 yılında Assan Alüminyum bünyesinde “Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi” kapsamında, 900 milyon dolar değerinde yeni bir üretim tesisi yatırımına başladı. Bu yatırımın hedefi ise savunma, havacılık ve otomotiv sanayine yönelik alaşımlı alüminyum yassı mamül üretimi gerçekleştirmek. Şuan Kibar Holding kurucusu olan Asım Kibar şirketin onursal başkanlığını üstlenirken holding CEO’luğunu Haluk Kayabaşı yapmaktadır.

Grup Şirketleri

Assan Alüminyum Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1988 yılında kurulan Assan Alüminyum global yassı alüminyum sektörünün üreticilerinden olmak ile birlikte haddelenmiş alüminyum üretimi de yapmaktadır. Rulo, levha, folyo ve boyalı ambalaj, distribütör, inşaat, dayanıklı tüketim, otomotiv, ısıtma-soğutma gibi bit çok sektöre hizmet vermektedir. İstanbul Tuzla ve Kocaeli Dilovası tesislerinde hizmet verem Assan Alüminyum, yassı alüminyum sektöründe yıllık 300 bin tona ulaşan kapasitesi ile Türkiye’de alanında lider kuruluştur. 100 bin tona ulaşan alüminyum folyo üretim kapasitesi sayesinde de Avrupa’nın en büyük üç üreticisinden biridir.  Assan Alüminyum, ISO 500– Türkiye’nin En Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 listesinde Assan Alüminyum Türkiye’nin en büyük 38. Sanayi kuruluşudur. 1500’e yakın çalışanı ve uluslararası şubeleriyle Assan Alüminyum, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika da dahil olmak üzere, dört kıtada 70’ten fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

Assan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Kibar Holding tarafından 1998 yılında kurulan grup Karacabey Ovası’nın yanında Susurluk’ta faaliyetlerine başlamıştır. Başlangıçta domates işleme ve domates salçası üretimi yapan Assan Foods; 2000 yılından itibaren ketçap, mayonez ve sos çeşitleri ile üretime devam etmiştir.  Şuan Susurluk ve Ege Serbest Bölgesi’ndeki tesisleri ile domates ve biber salçası ile çeşitli soslar dahil olmak üzere 300’ün üzerinde ürün üretmektedir.

Susurluk’ta yer alan fabrika, Türkiye’de tek bir yerde en yüksek domates işleme kapasitesine sahip fabrikalardan biridir. 200 bin m2 üzerine kurulu tesis, günde 2.5 milyon üzerinde ürün üretebilme kapasitesine sahiptir. Assan Foods, halen 4 kıtada 30’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Dünyanın birçok ülkesindeki şirketlere hammadde olarak salça, biber salçası ve biber suyu temin etmektedir.  Ayrıca ISO 9001:2008, BRC, IFS, TSE gibi sektörün önde gelen güvenlik ve kalite belgelerine sahiptir.

Assan Hanil Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Otomotiv sektöründe ana parça tedarikçisi olarak üretime başlayan Assan Hanil, 1997 yılında kurulan Kibar Grubu otomotiv yatırımlarından biridir. Şirket ilk başta sadece Hyundai Assan için parça üretirken, 2005 yılından itibaren Ford Otosan’ın da üreticisi olmaya başlamıştır. Daha sonra şirket müşteri portföyüne  Isuzu, Honda, Agco ve Mercedes Benz Türkiye’yi de eklemiştir. Şirket toplam 80 m2 olmak üzere, ikisi Kocaeli’nde biri Bursa’da olmak üzere üç tesise sahiptir ve bini aşkın çalışanı vardır. 2019 senesi içinde Aksaray’da bir fabrikayı daha devreye sokacak Assan Hanil, sürücü ve yolcu koltuklarının yanı sıra, kapı panelleri, ön ve arka tamponlar, enstrüman panel, konsol, halı, radyatör taşıyıcı, şişirme parçalar, torpido, tavan, iç ve dış plastik parçaların üretimini gerçekleştirmektedir

Assan Panel Sanayi ve Ticaret A.Ş.

1990 yılında Tuzla’da kurulan 4 milyon m2’lik fabrikasıyla üretime başlayan şirket sandviç panel sektörünün lider kuruluşudur. Assan Panel, İskenderun, Balıkesir, Ürdün ve Tuzla da olmak üzere toplam 18 milyon m2/yıl kapasiteye ulaşmıştır.  Assan Panel; poliüretan dolgulu panellerle birlikte, yangın güvenliği sağlayan PIR (poliizosiyanurat) ve taş yünü dolgulu sandviç panel ürünleriyle güvenlikli binalar yapımına katkı sağlamaktadır ve 42 ülkeye ihracat yapmaktadır. Ayrıca şirket 2015 yılında aldığı FM sertifikasıyla, binalarda yükseklik sınırı olmaksızın FM onayına sahip Türkiye’de ki tek üreticidir.

Ege Assan Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.

İzmir’de Ege Serbest Bölgesi’nde, domates salçası ihracatına yönelik , 2010 yılında Assan Gıda tarafından kurulmuştur. Ege Assan Tesisi yılda 24 bin ton domates salçası paketleme kapasitesine sahiptir. Ürünler, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Arap Yarımadası ülkelerine ihraç edilmektedir.

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Yüzde 70 Hyundai Motor Company ve yüzde 30 Kibar Holding ortaklığıyla yönetilen Hyundai Assan, İzmit fabrikasında ürettiği i10 ve i20 modellerini 45’ten fazla ülkeye de ihraç etmektedir. İhracat yaptığı ülkeler arasında Almanya, İngiltere ve İtalya olan Hyundai Assan, Türkiye’de en çok beğenilen 5 marka arasında yer alıyor. Toplam 1 milyon m2’lik alana sahip Hyundai Assan İzmit Fabrikası, saatte 36 adet i10 ve i20 modeli üretebilme kapasitesine sahiptir. Ayrıca fabrika, endüstri 4.0 uygulamalarıyla da dijitalleşme süreçlerine önem veriyor.

İspak Esnek Ambalaj Sanayi A.Ş.

İspak Ambalaj 40 yılı aşkın uzmanlığı ve Ar-Ge çalışmalarıyla büyümesini sürdüren köklü bir Türk ambalaj şirketidir. Hammadde tedariğinden laklama, laminasyon ve ekstrüzyona, baskı ve dilmeden özel ambalaj ürünlerinin teslimatına kadar entegre ambalaj üretimi yapmaktadır.  İzmit’te açtığı endüstri 4.0 teknolojisiyle tasarlanmış fabrikasıyla üretim kapasitesini yılda 40.000 tona çıkarmıştır.

Posco Assan TST Çelik Sanayi A.Ş.

Posco Assan, Türkiye’nin ilk ve tek paslanmaz çelik soğuk haddeleme tesisine sahiptir. Yıllık 300 bin ton üretim kapasitesiyle 2013 yılında üretime başlamıştır.

TSI Uçak Koltuk Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş.

TSI, uçak koltuğu üretmekte, üretilen koltuklar  A320, A330, A350, B737, B777 ve B787 uçak serilerinde kullanılmaktadır. İstanbul’da ve Utah’ta iki üretim hattına sahiptir. 110 kişilik ekip ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bulunan 3.400 m2’lik alanda 25.000 pax yıllık koltuk üretim kapasitesine sahiptir. 

Ticaret

Assan Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş.

2008 yılında yılında Kibar Grubu bünyesinde kurulan Assan Gayrimenkul’un faaliyetleri arasında muhtelif arsalarının geliştirilmesinin yanı sıra, grubun gayrimenkul alanında yeni yatırım yapacağı alanların belirlenmesi, gayrimenkul alımlarının yapılması, mevzuatın ve hukuki sürecin takibi, nihai projenin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi bulunmaktadır. Ayrıca Assan Gayrimenkul, Kibar Grubu’nun üretim tesislerinin bulunduğu sahaların işletmelerini de sürdürmektedir.

Assan Yapı A.Ş.

2007 yılında kurulan Assan Yapı, yapı sektörü içerisinde bulunan tüm alanlarda faaliyet göstermektedir. Assan Yapı tarafından tamamlanarak hizmete giren projeler arasında; Pendik – Kurtköy Konutları, Asım Kibar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tuzla Belediyesi Semiha Kibar Sosyal Tesisleri, Tuzla Semiha Kibar Öğretmen Evi, Tuzla Belediyesi Şelale Park projeleri yer almaktadır. Ayrıca, grup şirketleri endüstri yatırımlarından Assan Alüminyum Kocaeli Dilovası Fabrika İnşaatı ve Boya Hattı Tesisi revizyonu ve Assan Hanil Ek Üretim Tesisi projeleri de Assan Yapı tarafından gerçekleştirilmiştir.

Kibar Dış Ticaret A.Ş.

Kibar Grubu’nun dış ticaret faaliyetlerini yürüten şirketidir.  1985 yılında kurulan Kibar Dış Ticaret A.Ş. Türkiye’nin önde gelen birçok firmasının ihracatını ve bu kuruluşların hammadde gereksinimlerini karşılamaktadır. Ayrıca dış ülkelerden üçüncü ülkelere de ticaret yapan kuruluşun dış hacmi istikrarlı şekilde artmaktadır. Kibar Dış Ticaret Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin her yıl açıklanan ilk 1000 ihracatçı firma arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

KBR Doğalgaz

Doğalgaz sektöründe farklı ihtiyaçlara cevap verebilmek amacıyla Kibar Grup bünyesinde kurulmuştur.

Kibar Enerji A.Ş.

2011 yılında, ithal ve toptan doğalgaz satışı yapmak üzere kurulmuştur. Yurt içinden ve dışından doğal gaz satın alarak ülkenin doğalgaz ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmaktadır.

Kibar International S.A.

Şirketin faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla kurulmuştur. 2001 yılında kurulan Kibar International, ticari ve finansal çözümler sunmanın yanı sıra demir ve demir dışı metaller başta olmak üzere ham madde tedariğinden yarı mamul ve bitmiş ürünlerin satışına dek tüm süreçlerdeki hedeflerin gerçekleştirilmesinde grup şirketleriyle birlikte hareket etmektedir.

Hizmet

Assan Bilişim A.Ş.

Assan Bilişim, Kibar Grup şirketlerinin tüm IT ihtiyaçlarını karşılamak için 2006 yılında kurulmuştur. Yassı metal sektörü olmak üzere otomotiv, lojistik, gıda, sigortacılık, teknoloji, inşaat, sıvı paketleme, dış ticaret, finansman, lojistik, perakende sektörlerinde entegratörlük hizmeti vermektedir.  Ayrıca tüm grup şirketlerine ve diğer müşterilerine sistem geliştirme ve bilgi teknolojileri danışmanlığı konularında da çeşitli çözümler sunmaktadır.

Assan Liman İşletmeleri A.Ş.

Assan Liman İşletmeleri, 2010 yılında İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde Assan Port’u hizmete açmıştır. Assan Port modern konteyner gemilerine hizmet veren ilk konteyner terminalidir. Yıllık 250 bin TEU kurulu kapasiteye sahip olan Assan Port “Konteyner, Genel Kargo, Proje Kargo ve Kuru Dökme Yük Gemilerine hizmet verilmektedir. 

İnteraktif Çevre Danışmanlık ve Ticaret A.Ş

İnteraktif Çevre, Toplam Atık Yönetimi ve Çevre Danışmanlığı alanında çözümler sunmak üzere 2015 yılında kurulmuştur ve 2016 itibariyle faaliyete başlamıştır. Ayrıca İnteraktif Çevre, müşterilerinin atıktan katma değer elde etmesine destek olmaktadır.

Assan Lojistik A.Ş.

Assan Lojistik liman taşımacılığı hizmetleri vermek için 1996 yılında kurulmuştur. Türkiye’de yurtiçi taşımacılık, antrepo, depolama, gabari dışı yük taşımacılığı ve liman hizmetleri sunmaktadır. Uluslararasında ise intermodal, karayolu, denizyolu, havayolu ve proje taşımacılığı operasyonlarını sürdürmektedir.

IRB Sigorta ve Reasurans Brokerliği A.Ş.

IRB Sigorta ve Reasurans Brokerliği A.Ş., sigorta aracılık hizmetleri ve risk yönetimi alanlarında hizmet vermektedir. Risk Mühendisliği Hizmetleri ile kurumlara, risk faktörünün en düşük seviyelere indirilmesi konusunda çözümler sunmaktadır.

Kibar’da Kariyer

Kibar Grup,  şirketlerini geleceğe taşıyacak olan en önemli değerlerinin çalışanları olduğunu söylüyor .  Kibar Grubu bünyesinde İnsan Kaynakları Yönetimi Sistemleri birbirine entegre olarak «maestro» adı verilen SAP Successfactors tabanlı bulut ortamda çalışan bir yazılım üzerinden yönetilmektedir.

Çalışanların da kariyerinin “maestro”su olabileceği uygulama sayesinde; işe alımdan iç kariyer fırsatlarına, hedeflerin yönetiminden yetkinlik değerlendirmesine, gelişim planlamadan eğitimlerin takibi ve uzaktan öğrenme olarak alınmasına kadar tüm süreçler yönetilmektedir.

Kibar’da İşe Alım Süreci

Kibar Grup’un işe alım sürecindeki asıl amacı doğru adayı uygun pozisyonla eşleştirmektir. Şirket veri tabanı, çeşitli kariyer portalları ve bireysel başvuruları değerlendirerek adayları ön görüşmeye davet ediyor. Aday değerlendirme sürecinde kişilik envanteri, İngilizce testi, yetkinlik bazlı mülakat, şirket içi ve şirket dışı değerlendirme merkezi uygulamalarından faydalanılıyor. Tüm görüşmelerde objektif olmak ve gizliliği korumak ise şirketin önemli politikalarından.

Kibar’da Staj

Kibar Grup’un genç yeteneklerin şirkete kazandırılmasını sağlayan bir projeleri var: K-Team Genç Yetenek Staj Programı. 2014 yılından itibaren uygulanan program üniversite 3.  Ve 4. Sınıf öğrencilerine hitap ediyor ve onlara 1senelik staj imkanı sunuyor. Bugüne kadar 20 bin başvurunun arasından seçilen 105 genç yetenek stajlarını Kibar Holding’de yapma imkanı bulurken 29 katılımcı ise işe alınarak kariyerine devam etmiştir. 

K-Team Genç Yetenek Staj Programı’nda katılımcılar staj boyunca iş hayatına yönelik eğitimler ve kariyer koçlukları alabiliyorlar. Ayrıca yeni mezun işe alımlarında da öncelikli aday olarak değerlendiriliyorlar.

K-Team Başvuru ve Değerlendirme Süreci:

  • Başvuru Süreci  (Her yıl mart ayında kibar.com, Linkedin ve Kariyer.net üzerinden ilan edilir.)
  • Envanter uygulaması ve videolu filtreleme soruları,
  • Değerlendirme Merkezi Günü (Her yıl mayıs ayında seçilen öğrenciler vaka çalışmalarının olduğu bir güne davet edilir.)
  • Fonksiyon yöneticisi ile görüşme süreci tamamlanır.
  • Staj Başlangıç Tarihi: Temmuz Ayı

Kibar Kariyer Okulu

Kibar Grup’un çalışanlarına yönelik diğer bir kariyer hamlesi de Kibar Kariyer Okulu. Kurumsal gelişim platformu olan Kibar Kariyer Okulu’nda çalışanlara iç eğitimler, yetkinlik ve teknik gelişimi destekleyecek eğitim programları, liderlik gelişimine yönelik koçluk ve mentorluk süreçleri, uzaktan öğrenme araçları gibi geliştirici uygulamalar sunulmaktadır.

Başvuru

 İstihdamın öncelikle grup içi kaynaklardan karşılanması, sonrasında dış kaynakların kullanımı genel prensiplerindendir. Şirket bünyesinde ortaya çıkan eleman ihtiyacı kuruluş intraneti sayesinde tüm çalışanlara duyurulmaktadır. Başvurular, Holding İnsan Kaynakları veya ilgili İnsan Kaynakları departmanlarına yapılabilir. Ayrıca online başvuru da kabul edilmektedir.

Kibar Holding Mülakatları

Çalışmak istediğiniz pozisyon, şehir ve grubu online olarak seçip başvurunuzu yaptıktan sonra telefon ile aranıyorsunuz. Görüşmelere başladığınız ilk anda size internet üzerinden genel yetenek testi, İngilizce sınavı ve online mülakat yapılıyor. Kibar Grup, çalışanlarının tamamını İngilizce bilenlerden seçiyor. Çünkü müşteri portföyünde yabancı müşteriler fazlasıyla bulunmakta ve uluslararası alanda büyümesini sürdüren bir şirket.

Ardından bu aşamaları geçerseniz grup mülakatına çağırılıyorsunuz ve İngilizce essay yazmanız ve 3 adet vaka çalışması üzerinde durmanız bekleniyor. Daha sonra da bölüm başkanlarıyla görüşüyorsunuz ve bu bölümde de 4-5 tane mantık sorusuyla karşılaşıyorsunuz. Tüm aşamaları başarıyla geçerseniz teklif yapılıyor ve süreç bitiyor. Mülakatlar esnasında yöneltilen bazı sorular ise şöyle;

  • Neden Kibar Holding’i tercih ettiniz?
  • Yalan söyler misiniz? Hangi durumlar sizi yalana iter?
  • Daha önce ne gibi projelerde yer aldınız?
  • Hangi pozisyonda çalışmak istiyorsunuz? Hangi özelliklerinizin bu pozisyon için uygun olduğunu düşünüyorsunuz?
  • Başvurduğunuz sektörde 5 yıl içinde ne gibi gelişmeler bekleniyor?

Son aşamada yöneltilmiş bazı mantık soruları ise şu şekilde;

  • Odanın içinden metal bir su borusu geçiyor. Bu su borusunun içinden geçen suyun ne yöne aktığını nasıl bulursunuz?
  • 2016 yılında Türkiye’de satılan araç lastiği sayısı kaç olabilir?
  • 8 milyon 187 katılımcının olduğu ve tek maç eleme usulü bir turnuvada kaç maç yapılır?

İngilizce’nin Önemi

Her büyük ve uluslararası şirketin beklentisi olduğu gibi Kibar Grup’un beklentilerinden birisi de İngilizce bilmeniz. Farklı milletlerden çalışanların bulunduğu, farklı milletlerle ihracat ve ithalat yapıldığı öncü şirketlerden birinde çalışmak için İngilizcenizi kanıtlamanız gerekir.

Kibar Grup ise bunun için hem online İngilizce testi yapıyor hem de essay yazmanızı istiyor. Kısacası şirketin en önemli kriteri ve önceliği İngilizce bilmek. Sonrası ise sakin olmanıza ve kendinize güveninize kalmış. Her adaya başvuru sürecinde başarılar diliyoruz!

Konuşarak Öğren ile Kibar Holding İngilizce İş Mülakatına Hazırlanın!

İngilizce iş mülakatına uzman eğitmenlerle hazırlanmak ister misiniz? Binlerce öğrencimiz gibi siz de Konuşarak Öğren ile İngilizce iş mülakatında başarınızı garanti altına alabilirsiniz.

  1. Eğitim Programı: İş mülakatına özel olarak hazırlanmış ders programı sizi bekliyor. Seviyenize uygun olarak bu eğitim programıyla günlük derslerinize katılırsınız. Mülakat içerisinde ihtiyaç duyacağınız profesyonel kelime, cümle kalıpları ve dil bilgisi kurallarını öğrenirsiniz.
  2. Size Özel Uzman Eğitmen: Eğitmen aramakla zaman kaybetmeyin. Amerika ofisimizde kadrolu olarak bulunan iş mülakatı alanında uzman, seviyenize ve ilgi alanlarınıza özel eğitmenlerle çalışın. Konuşarak Öğren’de eğitmeniniz belirlenir ve sabit eğitmenle derslere katılırsınız. Ders saatiniz geldiğinde eğitmeniniz sizi arar.
  3. Her An Yanınızdayız: Türkiye ofisimizde mentörlerimiz ile her an yanınızdayız. Eğitimlere başladığınızda size özel bir mentör atanır. Mentörünüz sizinle düzenli olarak iletişim halindedir.
    Düzenli olarak gelişim raporlarınızı sizinle paylaşır. Derslerinizi hatırlatır ve motivasyonunuz düştüğü anda size destek olur.

Aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, eğitim danışmanlarımızdan mülakatlara hazırlık paketi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mülakat Programı Linki: https://www.konusarakogren.com/mulakat-

Bu yazıları da okumak isteyebilirsiniz:

Şişecam İngilizce Mülakat ve İşe Alım Süreci

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı