Koç Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Koç Üniversitesinde hazırlık atlama ya da hazırlık muafiyet için ilk aşama üniversitenin kendisinin yaptığı sınava girmektir, bu sınava KUEPE sınavı denmekte. Bu sınav öğrencilerin İngilizce yeterlilik seviyelerinin belirlenmesi için hazırlanan ve Eylül ayında düzenlenen bir seviye tespit sınavıdır. Bu sınavın yanında aşağıdaki sınavlara girip yeterli puanı alabilirseniz hazırlık yılını geçmiş olursunuz, bu sınavlar:

  1. Kurumsal TOEFL: Koç Üniversitesi’nde yılda bir kez Eylül ayında yapılan sınavdan yeterince yüksek puan alanlar girebilir.
  2. TOEFL IBT: Sadece devlet üniversitelerinden alınmış olan IBT TOEFL sonuçları kabul edilir. Eğer sınava yurt dışında girmişseniz Üniversite Yönetim Kurulu’na sınavının kabulu için dilekçe yazabilirsiniz. Sınavın geçerlilik süresi 2 yıldır.
  3. YDS / E-YDS: Sınava giriş tarihinden itibaren geçerlilik süresi 5 yıl olan sınavdan en az 80 almanız gerekmekte.
  4. CAE: Sınava giriş tarihinden itibaren geçerlilik süresi 3 yıl olan sınavdan en az C almanız gerekmekte.

KUEPE sınavından yeteri kadar yüksek puan alan öğrenciler bu sınavlardan herhangi birine girip yeterli puanı yaptıklarında hazırlık yılından muaf olurlar. Bu sınavlardan birinden asgari puan alamadıkları takdirde, Seviye Tespit Sınavı aldıktan sonra kendilerine uygun seviyedeki hazırlık sınıflarına yerleştirilirler.

KUEPE, Koç University English Proficiency Exam ifadesinin kısaltmasıdır. KUEPE sınavı Koç Üniversitesi öğrencilerinin bölümlerine başlayabilmek için geçmek zorunda oldukları İngilizce okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini ölçen kapsamlı bir akademik İngilizce sınavıdır. KUEPE sınav formatı ile ilgili bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

KUEPE sınavında reading, use of English (grammar), listening, writing ve speaking bölümleri bulunur.

KUEPE sınavının tüm bölümleri için çalışmalarınızı Konuşarak Öğren ile yapabilirsiniz. Speaking yeteneğinizi her gün birebir Native öğretmenler ile geliştirir, sizin için özel hazırlanmış güncel ve otantik içerikler ve birçok farklı türdeki sorularla reading, vocabulary ve grammarınızı kısa sürede ilerletebilirsiniz.

Koç Üniversitesi 1993 yılında İstanbul’da kuruldu. Kuruluşundan bu yana, hem akademik başarılarıyla hem de yetiştirdiği iyi eğitimli bireylerle adından söz ettirmeyi başarmıştır. Misyonu ‘’Mükemmeliyet Merkezi” olan üniversite, yetenekli, nitelikli ve başarılı öğrencileriyle evrensel bilime katkı sağlamayı amaçlar. Öğrencilerin %73’ ü karşılıksız burslarla okumaktadır ve herhangi bir akademik başarısızlık nedeniyle burs kesimi yapmaz. Dikkat çeken bir diğer nokta öğretim üyesi başına düşen makale sayısının Türkiye sıralamasında en üst sıralarda olmasıdır. Koç Üniversitesi’nin kadrosundaki bir çok üye TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) üyelerinden oluşur. Üniversitenin 4 kampüsü vardır, bunlar:  Rumeli Feneri, İstinye, Topkapı ve Beyoğlu’ndadır, yedi fakülte ve dört enstitütü bulunur:

  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Fen Fakültesi
  • İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Hemşirelik Fakültesi
  • İşletme Enstitüsü
  • Fen Bilimleri ve Mühendislik Enstitüsü
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı