İngilizceyi kullanmadığınızda öğrenme şansınız yok!


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Konuşarak Öğren ile İngilizce seviyesini ilerleten, telaffuz ile birlikte dilin yapısını, kültürünü, kısacası her yönünü kavrayan on binlerce kişiden bir tanesi de Doçent Doktor Kani Gemici.

Kardiyoloji alanında uzmanlaşmış bir öğretim görevlisi olan Gemici, Konuşarak Öğren ile yaşadığı farkı anlattı.

‘İlkokuldan üniversiteye kadar İngilizce eğitimi görüyoruz’

Doç. Dr. Kani Gemici, İngilizce eğitimini ilk aldığı ilkokul sıralarından liseye, hazırlık eğitimi aldığı üniversiteye kadar birçok aşamada bu eğitimlerle karşılaştığını anlatıyor. Kani Gemici, ’20 yılı aşkın eğitim hayatında, İngilizce eğitimi aldığını ancak bunun gerçek anlamda İngilizceyi geliştirmede, İngilizce öğretmede yeterli bir durum olmadığını söylüyor.

ABD’de de bir süre bulunan, kardiyoloji eğitimi alan Gemici, yurtdışında kalmanın dahi ‘devamlı olarak İngilizceyi kullanmamasından ötürü’ İngilizce düzeyinin belli bir çizgide kaldığını söylüyor.

‘Türkiye’de İngilizceyi aktif olarak kullanmıyoruz’

Türkiye’de İngilizceyi çok aktif olarak kullanmadığını belirten Kani Gemici, konuşmanın önemini şöyle açıklıyor: ‘İngilizceyi yalnızca akademik yayınları takip ettiğimde, ya da yılda birkaç kere gittiğimiz akademik etkinliklerde kullanıyoruz, ancak bu yeterli değil. Meslektaşlarımla aramda dahi İngilizceyi kullanmıyorum diyebilirim.’ Bu durumun dezavantajını hisseden Gemici, İngilizce eğitiminde yeni bir bakış açısı getiren Konuşarak Öğren’i keşfetti ve denemeye başladı.

Konuşarak Öğren, her gün değişik konuları İngilizce olarak konuştuğum yararlı bir sistem

Konuşarak Öğren’de, kendi mesai saatlerine göre, sosyal dünyasına ayırdığı zamanlara göre bir program ayarlayan Kani Gemici, Konuşarak Öğren’in faydalı bir model olduğunu şu sözlerle açıklıyor: ‘Her gün farklı bir konuyu konuştuğum ve bu sayede öğretmenlerle iyi bir diyalog kurduğum bu sistemde, günde 20 dakika dahi bir haftada çok faydalı olmaktadır’.

‘Artık İngilizce soru sormaktan korkmuyorum’

Eskiden İngilizce konuşurken, bazı toplantılarda meslektaşlarına soru yöneltmekten çekindiğini söyleyen Gemici, Konuşarak Öğren ile geliştirdiği ve olarak kullandığı İngilizcesi ile birlikte, artık böyle bir problem yaşamadığını söylüyor. Gemici, ‘İngilizce konusunda kendime güvenimi getiren bir program odaklı çalışıyorum. Konuşmaktan, soru sormaktan korkmuyorum. Konuşarak Öğren bana bunu sağladı ve bu gerçekten çok güzel bir şey’ cümleleri ile bunu açıklıyor.

‘Dünya ne yapıyor? İngilizce bilmeden bunu takip edemezsiniz.’

Kani Gemici, son  İngilizcenin faydasını, bir akademisyen olarak akademik yayınları göstererek, ‘Dünya ne yapıyor, neler oluyor? Eğer İngilizceyi bilmiyorsanız bunu takip edemezsiniz’ diyor.

İngilizce öğrenmek isteyenlere tavsiye

İngilizcenin dünyada en çok konuşulan dil olduğunu belirten Gemici, Konuşarak Öğren’i denemek isteyenlere de şu tavsiyede bulunuyor, ‘Eğer isteğiniz varsa, kesinlikle denemelisiniz. Grameriniz varsa, sözcük bilginiz varsa dahi ben Amerikaya da İngiltere’ye de giderim, müzeleri gezer, insanlarla konuşurum demeden evvel konuşma bilgisinin de önemini herkes fark etmeli’.

Röportajın tamamına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz,

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı