Malta’da İngilizce Öğrenmek


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğrenmenin en iyi yolu konuşarak öğrenmektir. Gündelik hayatınızda ne kadar pratik yaparsanız o kadar geliştirirsiniz kendinizi. Tabii pratik yapabilmeniz için de size uygun bir ortam sağlanmalı. Bu ortamı siz sağlayamıyorsanız sizin yerinize bu fırsatı sağlayan Malta Adası’ndan bahsedeceğiz sizlere. 

Malta Adası Hakkında Ufak Tefek Bilgiler

  • Malta Adası Güney Avrupa’da bulunuyor. 
  • Nüfusu 409.259 kişiden oluşan bu adanın insanları hakkında çok çeşitli söylentiler var. Kimisi Malta halkına tembel diyor kimisi aksanları anlaşılmaz diyor. Kimisi çok sıcakkanlı bulurken kimisi de kaba buluyor. Bu konu göreceli olduğundan biz de kesin bir şey söyleyemiyoruz. 
  • Yerli halkı Maltaca, İtalyanca ve İngilizce konuşuyor.
  • Akdeniz coğrafyasının bu küçük ve gizemli adası Truva, Gladyatör, Kaptan Philips ve Taht Oyunları gibi birçok Hollywood yapımının çekimlerine ev sahipliği yapmış.
  • Malta adasında dünya çapında müthiş tarihi yapılara bizzat şahit olabilirsiniz. Yunan Bizans eserlerinden tutun da Roma katedrallerine kadar birçok tarihi yapıyı görebilirsiniz.  
  • Buram buram tarih kokusu bir yana maviliği de insanları cezbeden bir diğer konudur. Hem dil öğrenmek hem de motorlarınızı maviliklere sürmek isterseniz rotanızı tereddüt etmeden Malta’ya çevirebilirsiniz.

Niçin Malta’da İngilizce Öğrenmeliyim?

İngilizce’yi nasıl öğreneceğinize gelmeden önce bunun mantıklı sebeplerini sıraladık sizler için.

 

  • Malta Adası küçük bir adadır.

 

Küçük olmasının bana ne faydası olabilir ki? demeyin. 400.000 küsür nüfusuyla, adaya daha kolay hakim olursunuz ve çevreye adaptasyon sürecinizden kısarak, arttırdığınız süreyi dil öğreniminize yatırabilirsiniz.

 

  • Malta’da oldukça kaliteli dil okulları bulunmaktadır.

 

Eğitim alacağınız okul oldukça önemli. Detaylı bir araştırma sonucunda bu kaliteli dil okullarından birinde eğitim alma şansı yakalayabilirsiniz. 

 

  • Malta’da dil öğrenmek, bütçenizi o kadar sarsmayacaktır.

 

İngilizce öğrenmek için gidilen ülkeler arasında (Kanada, İngiltere, Amerika vb.) maddi açıdan en uygunu Malta’dır. 2004 yılında Avrupa Birliği’ne girmesiyle para birimi euro oldu. Bu gözünüzü korkutabilir fakat dil okulları ve barınma ücretleri diğer ülkelere göre oldukça uygun. 

 

  • Malta’da birçok farklı milletten insanla tanışma fırsatı bulabilirsiniz.

 

Dünyanın her yerinden Malta’ya insan akın ediyor ve bu da kafa dengi bir sürü insan demek. Türkiye’den giden birçok vatandaşımız olsa da, Türklerden ziyade farklı milletlerden insanlarla tanışmanız sizin yararınıza olacaktır.

 

  • İngilizce seviyeniz ne olursa olsun, Malta dil okullarının kapıları her seviyeden insana açık.

 

Birçok insan İngilizce seviyesinin düşük olmasından dolayı tereddüt ediyor. İngilizce öğrenmenin anahtarını size en başında söyledik. Konuşarak öğrenirsiniz. Dolayısıyla İngilizce seviyenizden çekinmeyin ve oraya gittiğinizde sizin seviyenizde birçok insan olacağını bilin. 

 

  • Birçok İngilizce aksanı duyarak, İngilizcenin sadece Amerikan ya da İngiliz aksanıyla konuşulmasına gerek olmadığını görebilirsiniz.

 

Dizi ve filmlerden duyduğunuz İngiliz ve Amerikan aksanı her ne kadar kulağa hoş gelse de, bu aksanlara sahip olmak biraz zor olabiliyor. Bu aksanlara sahip olmasanız da kilit noktanın iletişim olduğunu ve meselenin birbirinizi anlamaktan geçtiğini göreceksiniz ve başka milletlerin aksanlarını duyduğunuzda rahatlayacaksınız. Özellikle Malta halkının İngilizce aksanını duyduğunuzda oldukça şaşırabilirsiniz. 

Malta’da Nasıl İngilizce Öğrenebilirim?

Sizi niçin Malta’da İngilizce öğrenmeniz gerektiği konusunda ikna edebildiysek şimdi de bu işin kilit noktalarına bir bakalım.

 

  • Seviyenizin farkında olun.

 

Dil okulunda dersleriniz başlamadan önce, seviye tespit sınavına tabii tutulacaksınız. Okuma, konuşma ve yazma becerilerinizi ölçen bu sınav sizin sınıfınızı belirleyecek. Hangi seviyede olursanız olun, öğretmenlerinizden ve çevrenizden iyi faydalanmanız gerekecek. Bu süreçte öğreniminizi en iyi takip edece olan kişi sizsiniz.

 

  • Türklerden uzak durun.

 

Bambaşka bir ülkedesiniz, kendi milletinizden oldukça farklı birçok milletle karşı karşıya kalacaksınız. Türklerden uzak durmak sizi üzebilir fakat ne kadar iyi ettiğinizi, eğitim süreciniz bitip de Türkiye’ye geri döneceğiniz zaman anlayacaksınız. Tabii ki Türk oda arkadaşınız olabilir ve arada Türkçe konuşmak zorunda kalabilirsiniz fakat sizi bu konuda uyarmamızın sebebi Türkçe konuşmayı ve düşünmeyi olabilidiğince minimuma indirmek.

 

  • Öğretmenlerinizden bol bol faydalanın.

 

Baş koyduğunuz İngilizce öğrenme yolunda, işin ehlileri en iyi rehberiniz olacaktır. Günlük konuşma dilinin yanı sıra, İngilizce’yi doğru bir gramerle konuşmak da önemli. Öğretmenlerinizle de bol bol konuşma pratiği yapın, yaptığınız ödevlerdeki eksiklerinizi onlarla tartışın.

 

  • Odada durmayın, atın kendinizi dışarı.

 

Oraya bütün gün odada durmak için gitmeyeceksiniz. Tabii ders çalışmanız ve uyumanız gerekecek fakat odada geçireceğiniz zamanı -sorumluluklarınız dışında-minimuma indirin. Oraya dil öğrenmeye gideceksiniz ve bol bol pratik yapmalısınız. Her fırsatta bulabileceğiniz ücretsiz dans kurslarına veya konuşma buluşmalarına katılın. Tanıştığınız arkadaşlarınızla gezin görün konuşun gülün.

 

  • Cesaretinizi ve isteğinizi yitirmeyin.

 

İngilizce öğrenmek adına kocaman bir adım atacaksınız ve bambaşka bir ülkeye gideceksiniz. Birkaç aylık da olsa hayat tarzınız oldukça değişecek. Bu adımı atarken gösterdiğiniz cesareti, oraya vardığınızda yaşayacağınız zorluklarla yitirmeyin. Çeşitli sorunlar sizi bulacaktır fakat bunlarla bir şekilde başa çıkabilirsiniz. Oraya niçin gideceğinizi unutmayın ve en ufak başarısızlıkta pes etmeyin. İngilizce öğrenmek özen ve istikrar işidir. Bunu unutmayın. ?

 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı