Miami İngilizce Tanıtımı ( Kısa )


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Miami is the second largest city in the state of Florida in the United States. Since it is a coastal city on the Atlantic Ocean, the tourism sector is highly developed and has hosted many tourists from around the world every year. It is the 4th largest city in the USA. Although located in the United States, the majority of people speak Spanish. English is the second language.

Miami is not just tourism; it is also famous for finance, culture, media and international trade. Miami is also well known for its NGOs, research centers and hospitals.

The Most Famous Places

  • Coconut Grove: Miami hosts many festivals and welcomes thousands of tourists every year. There is also an important museum and two large shopping malls in the area, which attract visitors.
  • Coral Gables: One of the most beautiful spots in Miami with its tree-lined streets and pools, the area is known by the local people as a beautiful city. Coral Gables, which resembles Venice, has many historic buildings preserved intact. The University of Miami, the oldest university in Miami, is located here. The Lowe Art Museum, located right next to the university, is a museum worth seeing.
  • Miami City Center: Downtown Miami has made Miami a “Different City adlandırıl. There are many stage shows in the region, which is known as the center of artistic activities. At the same time, the freedom tower in the city center is the city’s first skyscraper.
  • Key Biscayne: Key Biscayne is one of the most famous spots in Miami, with white sandy beaches at the southernmost tip of Miami.
  • Little Haiti: Once known as Lemon City, the region has been named Little Haiti since the time the Haitian immigrants came to settle there. Caribbean Market Place, famous for its exotic architecture, is one of the best places to visit in the region, which has a blend of Caribbean culture and American spirit.
  • Little Havana: Little Havana, which we should mention after Little Haiti, is a small Cuba. This region, which is inspired by Cuba with its streets, avenues and houses, hosts the Calle Ocho festival, which is held every year in March with the participation of nearly one million people.
  • Miami Beach: The beaches that everyone dreams of coming to Miami are famous for their white sands. Miami Beach, with its many nightclubs and shopping malls, is also an ideal place for both holiday and leisure travelers.
  • South Beach: The first thing you notice in this area is the colorful buildings. With over 800 buildings, this area is one of Miami’s most famous landmarks.

The Most Famous Foods

  • Cuban Stew: Considered one of the unique flavors of Cuban cuisine, this dish is very famous in Miami. This dish is prepared with Cuban meat and served with red sauce, olive oil, garlic and onions.
  • Ginger Grilled Chicken: This dish made from chicken breast is a taste closer to Turkish culture. Next to the chicken breast is a lime and ginger.
  • Jerk Chicken: Jerk Chicken, which is the first meal that comes to mind when you say Miami dishes, is cooked on charcoal fire.
  • Medianoche: Medianoche is one of the best culinary delights for visitors to Miami. This dish is very popular in Cuba and includes cheese, mustard, pickles and salami.
  • Hamburger: One of the most famous foods for those coming to any point in the United States is the hamburger. But hamburgers are much more famous in Miami. This burger is prepared with smoked pork and includes salami. Pickles and cheese are also included in this meal.

Türkçe Çevirisi

Miami, Amerika Birleşik Devletleri’de yer alan Florida eyaletinin ikinci büyük kentidir. Atlas Okyanusu kıyısındaki bir kıyı kent olması nedeniyle turizm sektörü oldukça gelişmiş ve her yıl dünya genelinden birçok turisti bünyesinde ağırlamıştır. ABD’nin en kalabalık 4.büyük şehridir. ABD’de yer almasına rağmen halkın büyük çoğunluğu İspanyolca konuşmaktadır. İngilizce ise ikinci ana dildir. 

Miami yalnızca turizmle değil; aynı zamanda finans, kültür, medya ve uluslararası ticaretle de ünlüdür. Aynı zamanda Miami, Sivil Toplum Örgütleri, araştırma merkezleri ve hastaneleriyle çokça bilinmektedir.

En Ünlü Yerler

  • Coconut Grove: Miami’de birçok festivallere ev sahipliği yapan yer, her yıl binlerce turist ağırlamaktadır. Aynı zamanda bu bölgede önemli bir müze ve iki büyük alışveriş merkezi de bulunmakta ve ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.
  • Coral Gables:  Ağaçlarla çevrili caddeleri ve havuzlarıyla Miami’nin en güzel noktalarından biri olan alan, bölgenin yerel halkı tarafından güzel şehir olarak anılmaktadır. Venedik’e benzeyen Coral Gables’te, tarihi özelliği bozulmadan korunmuş birçok tarihi bina bulunmaktadır. Miami’nin en eski üniversitesi olan University of Miami burada bulunmaktadır. Hemen üniversitenin yanında yer alan Lowe Sanat Müzesi ise yerli ve yabancı sanatçıların eserlerinin sergilendiği görülmeye değer bir müzedir.
  • Miami Şehri Merkezi: Downtown Miami, Miami’nin “Farklı Şehir” olarak adlandırılmasına neden olmuştur. Sanatsal faaliyetlerin merkezi olarak bilinen bölgede birçok sahne şovları yapılmaktadır. Aynı zamanda şehir merkezindeki özgürlük kulesi, şehrin ilk gökdelenidir.
  • Key Biscayne: Miami’nin en güney ucunda bulunan Key Biscayne beyaz kumlu sahillerin olduğu, Miami’nin en ünlü noktalarından biridir.
  • Little Haiti: Bir zamanlar Lemon City olarak anılan bölge,  Haitili göçmenlerin buraya gelip yerleşmesinden itibaren zamanla Little Haiti adını almıştır. Karayip kültürüyle Amerikan ruhunun karma esintilerini taşıyan bölgede egzotik mimarisiyle ünlü Caribbean Market Place adlı alışveriş merkezi görülmeye değer ünlü mekanlardandır.
  • Little Havana: Little Haiti’den sonra bahsetmemiz gereken Little Havana ise küçük bir Küba olarak karşımıza çıkmaktadır. Sokakları, caddeleri ve evleriyle Küba’nın esintilerini taşıyan bu bölgede, her yıl Mart ayında bu bölgede düzenlenen ve yaklaşık bir milyon kişinin katıldığı Calle Ocho festivali düzenlenmektedir.
  • Miami Beach: Miami’ye gelmek isteyen herkesin hayalini kurduğu sahiller, beyaz kumlarıyla oldukça meşhurdur. Aynı zamanda birçok gece kulübü ve alışveriş merkezleriyle Miami Beach, hem tatil hem eğlence düşünenler için ideal bir yerdir.
  • South Beach: Bu bölgede ilk dikkatinizi çekecek şey birbirinden renkli binalardır. 800’den fazla binanın bulunduğu bu alan, Miami’nin en ünlü noktalarından biridir. 

En Ünlü Yiyecekler

  • Küba Yahnisi: Küba mutfağının eşsiz lezzetlerinden bir tanesi olarak kabul edilen bu yemek Miami’de oldukça ünlüdür. Küba etiyle hazırlanan bu yemekte kırmızı şarap, zeytinyağı, sarımsak ve soğan gibi malzemelerle hazırlanan sosla servis edilmektedir.
  • Ginger Grilled Chicken: Tavuk göğsünden yapılan bu yemek Türk kültürüne daha yakın bir tattır. Tavuk göğsünün yanında misket limonu ve zencefil de yer almaktadır.
  • Jerk Chicken:  Miami yemekleri denildiği anda akla gelen ilk yemek olan Jerk Chicken,  kömür ateşinde pişirilmektedir.
  • Medianoche: Miami şehrini ziyaret edenlerin deneyebilecekleri yemek seçenekleri arasında gösterilmekte olan Medianoche, Küba mutfağına ait lezzetlerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Küba’da oldukça popüler olan bu yemeğin içerisinde peynir, hardal, turşu ve salam bulunmaktadır.
  • Hamburger: Amerika Birleşik Devletleri’nin herhangi bir noktasına gelenler için tatması gereken en ünlü yiyeceklerden biri ise hamburgerdir. Ancak hamburger, Miami’de çok daha meşhurdur. Tütsülenmiş domuz eti ile hazırlanmakta olan bu burgerin içerisinde salam da bulunmaktadır. Aynı zamanda turşu ve peynir de bu yemekte yer almaktadır. 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı