Michael Page İngilizce Mülakat Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Michael Page Hakkında Genel Bilgi

Michael Page, dünyanın önde gelen uzman işe alım danışmanlarından biridir. Global erişimi geniş çapta olan bu şirket 1967 yılında İngiltere’de kurulmuştur. Bu şirket 35 ülkedeki 150’nin üzerindeki danışmanlık ofisleriyle iş verenler ile çalışanları bir araya getirmektedir. 2001 yılından beri ise PageGroup’un bir parçasıdır. Türkiye’de uzman olduğu alanlar ise finans, satın alma, yönetici asistanlığı, ofis idaresi, insan kaynakları, pazarlama ve üretim gibi sıralanabilir.

Nasıl Bir Çalışma Yürütürler?

Önce de bahsettiğimiz gibi geniş çaplı global bir şirket olan Michael Page, başarılı teknikleri ve uzman bakış açısıyla bu sektörün önde gelenlerindendir. Hal böyle olunca uyguladıkları her adım profesyonel bir şekilde olmak zorunda oluyor. Türkiye’de 10 yıllık bir deneyime sahip olmalarına rağmen dünya genelinde 40 yıllık bir deneyime sahip olmaları da bu profesyonelliğin getirilerindendir.

Öncelikle Michael Page çalıştığı kişilerle yoluna uzun vadede devam etmeye önem veren ve lider ekiplerini en az 11 yıldır Michael Page bünyesine çalışıp deneyimi olan çalışanlarından olacak şekilde seçerek bir kadro oluşturmaktadır. Bunun yanında tıpkı kendileri gibi sektöründe uzmanlaşmış olan danışmanları bünyelerinde bulundurmaktadırlar. Bu konuda lider ve danışman kadrosuna önem veren Michael Page, çalışanlarına doğru becerileri kazandırmak adına da eğitimlerine ve gelişimlerine destek olmaktadır.

Bu danışmanlık sistemine başvuracak adayların genellikle yüksek kalite iş arayan kişiler olmaları beklenir. Liderlik konusunda uyguladıkları politika gibi, birlikte çalıştıkları müşterilerinin de neredeyse %90’ı devamlı olarak çalıştıkları kişilerdir. Bu profesyonellik seviyesinde ilerleyen şirketin de sizden beklediği kalite haliyle yukarı çekilmiş oluyor. Her anlamda göreve uygun olmanızın yanında İngilizce gibi globalleşmiş bir dile de hakim olmak zorunda olmanız kaçınılmaz bir durumdur.

İş Başvuru ve İşe Alım Süreci

Michael Page size en uygun özellikle olduğunuz işe yerleşme süresinde yardımcı olan bir danışmandır. Aynı zamanda birlikte çalıştığı şirketlere de kalifiye eleman sunmaktadır. Bu bağlamda gerek online gerek farklı çevrelerde iş ilanları bulundurmaları, sizin başvuracağınız en uygun olduğunuz şirketin havuzuna düşmenizi sağlar.

Tercih ettiğiniz sahalarda size iş sunan bu danışmanlık sistemi, kısa sürede istediğiniz firma ya da sizi uygun gören firma ile iletişime geçmenizi sağlar. Bu iletişim online, telefon yoluyla, çeşitli formlar doldurarak veya yüz yüze mülakatlar şeklinde olabilir. Tabi başvuracağınız ve yerleşeceğiniz konum açısından yabancı dil önem arz etmektedir.

Konuşarak Öğren ile birlikte İngilizce mülakatlarınız için endişe ettiğiniz konuları ortadan kaldırın! Kendinizi geliştirerek bu süreci en rahat şekilde atlatmanızı sağlayacak bilgiler edinin.

Mülakatlarda En Sık Karşılaşabileceğiniz Sorular

Mülakat kelimesini duyduğunuz anda bile geriliyor olabilirsiniz fakat Maalesef ki işe alım sürecinin olmazsa olmaz sürecidir. Kendinizi en iyi şekilde tanıtabileceğiniz ve yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz en önemli aşamadır. Karşınızdaki iş veren çok basit ama çok belirleyici olan sorularla sizin yeteneklerinizi e karakterinizi ölçerek değerlendirmek isteyecektir. Bu noktada eğer mülakatınız İngilizce ise sizlere birkaç örnek vererek heyecanınızı biraz da olsa yenmenizi sağlayabiliriz.

  • Can you describe yourself briefly?

Bu soru sizden kendinizi kısaca tanıtmanızı ister. Kısa, öz fakat diğer adaylardan kendinizi ayırmanız için etkileyici bir konuşma yapmanız gerekecektir. Bu soruyu size soran kişi aslında hem işe yönelik hem de biraz olsun dışarıdaki hayatınızı öğrenmek istiyordur. Bunu da bildiğinize göre farklı olarak hobilerinizden ve ailenizden de kısaca bahsedebilirsiniz. Yalnız biraz da olsa çekineceğiniz hiçbir şeyden bahsetmemeniz tavsiye edilir. Adınızdan, aldığınız eğitimden ve tecrübelerinizden kısaca bahsettikten sonra, ‘I’m married and I have two children…’, ‘I am living with my parents and I have two dogs…’, ‘My hobbies are writing and singing sometimes…’ ya da ‘I’m interested in basketball since my highschool years, I play basketball in my free times…’ gibi cümleler kurarak hem sempatik hem de samimi bir izlenim bırakabilirsiniz.

  • Why did you choose to apply for this position?

Bu soruyla neredeyse her iş mülakatında karşılaşabilirsiniz. Karşınızdaki kişiyi etkilemek için öncelikle başvuru yaptığınız şirketi tanıdığınızı ve araştırdığınızı göstermeniz gerekir. Bu soruya verilecek en alternatif cevap bu şekilde başlar. Kısaca şirketin tarihinden, vizyonundan ve misyonundan, değerlerinden bahsedebilirsiniz. Bunlardan bahsettikten sonra da pozisyona uygun sahip olduğunu düşündüğünüz özelliklerinizden bahsetmelisiniz. Kısaca cümlenin gidişatı şu şekilde olabilir;

‘ Before I came here, I researched your company and its history. You mission and vision which are ………. impressed me and my thoughts are similar to what you need. I have the ability to ……….. and I think I can satisfy your expectations from me.’

Tabiki sıralama bu şekilde olabilir fakat mülakata girmeden önce bunun üzerine çalışmayı ve düşüncelerinizi geliştirmeyi unutmayın! Basit bir soru gibi gözükse de en belirleyici sorulardan biridir ve vereceğiniz cevap büyük bir önem teşkil etmektedir.

  • Can you describe your weakest and strongest sides?

Bu soruya cevap verirken tutarlı olmanız çok önemlidir. Güçlü yanlarınızdan bahsederken çekinmemeniz ama aynı zamanda abartmamanız karşınızdakini etkileyecektir. Tutarlı olma konusu zayıf yanlarınızdan bahsederken de aynı şekilde önemlidir. Dürüst olmalısınız ki işveren kişi sizden görebileceği şeyleri yanlış değerlendirmesin, bu şekilde uzun vadede bulunduğunuz firmayla sıkıntı yaşama olanağınızı azaltmış olursunuz. Yalnız kendinizi çok düşük göstermemeye de özen vermelisiniz.

Zayıf yanlarınızdan bahsederken yetenek olarak değil de bir bilgi eksikliğinizden ya da önceden yanlış bildiğiniz bir konudan bahsedebilirsiniz. Çünkü yanlış bilinen ya da bilinmeyen şeylerin telafisi ve öğrenilmesi kısa zaman alabilirken, bir yeteneği kazanmanız daha uzun vadeli bir konudur.

  • What are your expectations from this job?

Eğer başvurduğunuz şirkete kabul edilip işe başladıktan sonra burada ilerlemeyi ya da yükselmeyi düşünüyorsanız unutmayın ki ne istediğini bilmek ve hedeflerini belirlemiş olmak bir liderlik özelliğidir. İş veren kişi bu konuyu da dikkate alacaktır. Beklentilerinizi açık bir şekilde fakat makul olarak dile getirmeniz size artı kazandıracaktır. Mesela bu işin size belirli bir konuda yetenek kazandıracağını belirten bir cümle kurmak için şöyle diyebilirsiniz; ‘ I think this job will improve my skills and show me that I’m on the right way to achieve my goals etc.’. Daha önceden yapmış olduğunuz plana uygun bir pozisyon olacağını söyleyebilirsiniz. Bu aynı zamanda kendinize güvendiğinizi de gösterir.

Bu işten beklentinizin yüksek olması tabi ki de çalışacağınız pozisyonun yanı sıra, şirketin itibarı ile de alakalıdır. Bu nedenle örnek olarak şirketin globalliğinden ve artılarından bahsederek size katabileceği şeyleri de açıklayabilirsiniz.

  • Do you open to criticisms?

Bu soru karşılaşabileceğiniz zor sorulardan biridir. Fakat düşününce çalıştığınız pozisyonda üstünü tarafından uyarılmaktan ya da eleştiri almaktan daha doğal bir şey yoktur. Bu soruya kısa ve öz bir cevap vermek sizin çıkarınıza olabilir.

‘Like everyone else, I can do some mistakes, and criticism from another person’s perspective could be good for me to understand’ gibi bir cümle kullanarak korkmadığınızı ve kendinize olan öz güveninizi belirtebilirsiniz.

Konuşarak Öğren ile Michael Page İngilizce İş Mülakatına Hazırlanın!

İngilizce iş mülakatına uzman eğitmenlerle hazırlanmak ister misiniz? Binlerce öğrencimiz gibi siz de Konuşarak Öğren ile İngilizce iş mülakatında başarınızı garanti altına alabilirsiniz.

  1. Eğitim Programı: İş mülakatına özel olarak hazırlanmış ders programı sizi bekliyor. Seviyenize uygun olarak bu eğitim programıyla günlük derslerinize katılırsınız. Mülakat içerisinde ihtiyaç duyacağınız profesyonel kelime, cümle kalıpları ve dil bilgisi kurallarını öğrenirsiniz.
  2. Size Özel Uzman Eğitmen: Eğitmen aramakla zaman kaybetmeyin. Amerika ofisimizde kadrolu olarak bulunan iş mülakatı alanında uzman, seviyenize ve ilgi alanlarınıza özel eğitmenlerle çalışın. Konuşarak Öğren’de eğitmeniniz belirlenir ve sabit eğitmenle derslere katılırsınız. Ders saatiniz geldiğinde eğitmeniniz sizi arar.
  3. Her An Yanınızdayız: Türkiye ofisimizde mentörlerimiz ile her an yanınızdayız. Eğitimlere başladığınızda size özel bir mentör atanır. Mentörünüz sizinle düzenli olarak iletişim halindedir.
    Düzenli olarak gelişim raporlarınızı sizinle paylaşır. Derslerinizi hatırlatır ve motivasyonunuz düştüğü anda size destek olur.

Aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, eğitim danışmanlarımızdan mülakatlara hazırlık paketi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mülakat Programı Linki: https://www.konusarakogren.com/mulakat-

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı