MSC İngilizce Mülakat Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Lojistik ya da gemi taşımacılığı denince dünyanın sayılı firmalarından olan MSC, kariyerinize başlamak ya da kariyerinizi sürdürmek için harika bir adım değil mi? MSC bu yönde kariyer hedefiniz ise, mülakat ve sınavları hakkında bilgi sahibi olmak için yazımız size yol gösterecektir.

Uluslararası bir firma olduğu için, MSC mülakatlarında İngilizce bilginizi de ölçüyor.

Peki MSC İngilizce Bilginizi Nasıl Ölçüyor?

İşe alım aşamasında MSC İngilizce düzeyinizi, görüşmenin ilk basamağında gerçekleştirdiği bir sınav yoluyla ölçüyor. Bu sınav, Türkçe yapılan Genel Yetenek ve Matematik sınavlarının ardından gerçekleşiyor. Belirli bir süre limiti içerisinde, size verilen yazılı kağıtta yer alan çoktan seçmeli İngilizce sorulara mümkün olduğu kadar fazla doğru cevap vermeniz bekleniyor.

Ne Seviyede İngilizce Bilmeliyim?

MSC, mülakattaki İngilizce sınavında hem zor hem de kolay diyebileceğimiz seviyedeki sorulardan bir karma yapıyor. Becerilere baktığımız zaman ise, daha çok okumaya yönelik sorular yöneltiliyor. Okuma parçaları hakkında sorulan sorular dışında, gramer bilginizi, kelime bilginizi ve çeviri yeteneğinizi ölçmeye yönelik test soruları da karşınıza çıkıyor.

Tüm bunları göz önüne aldığımızda, “Game of Thrones izledim ben yaa, yaparım herhalde” rahatlığı çok işinize yaramayabilir. Altyazılı dizi İngilizcesinden hallice bir seviyeye gelmiş olmanız tercihimiz. Daha önce sorulmuş sorulara internet üzerinden ulaşarak bu sorularla pratik yapmanız faydanıza olacaktır.

İşe Alım Süreci Nasıl İlerliyor?

Başvurunuz gerekli koşulları sağlıyorsa ilk etapta görüşmeye çağırılıyorsunuz ve ilk gün Genel Yetenek, Matematik ve İngilizce testlerine tabi tutuluyorsunuz. Bu sınavların ardından size bir kişilik envanteri uygulanıyor. Bu envanterin amacı becerilerinizden ziyade karakterinizin de işe uygun olup olmadığını saptamak. Bu ilk aşama yaklaşık olarak 4 saat civarında sürüyor. Ortalama bir hafta içerisinde insan kaynakları sizi kısa bir yüz yüze mülakat için tekrar çağırıyor.

Bundan bir hafta kadar sonra da grup mülakatı için aranıyorsunuz. Grup mülakatlarına insan kaynakları personelinin yanında ilgili birimin yöneticileri de katılıyor. Yaklaşık 5 kişilik grupların, role play tekniği ile bireysel ikna kabiliyetleri ölçülüyor ve bunun sonucunda seçim yapılıyor. Grup mülakatının ardından ise yine birim yöneticileri ve insan kaynakları ile son bir yüz yüze mülakat gerçekleşiyor ve süreç tamamlanmış oluyor. Bu son mülakattan sonra size olumlu ya da olumsuz dönüş yapılıyor.

Toplamda dört aşamada gerçekleşen işe alım sürecinin uzunluğu sizi yıldırmasın, çünkü süreç boyunca size sürekli bilgi veriliyor ve herhangi bir aşamada elenirseniz bu da size bildiriliyor.

MSC’nin Çalışanlarına Sunduğu İmkanlar Neler?

MSC şirket olarak kendi sitelerinde de belirttikleri üzere çalışanlarına değer veren, doğru kişileri doğru pozisyonlara yerleştiren ve kariyer basamaklarını tırmanmanızda sizin her zaman yanınızda olan bir firma. Dahası, işe başladığınız takdirde sizi aktif bir öğrenme sürecine dahil ederek “ya yapamazsam” korkunuzu da yenmenize yardımcı oluyorlar.

Bunun dışında ücretsiz öğle yemeği, servis imkanı, sosyal bir çok etkinlik ve parti, ünlülerle tanışma fırsatı ve çalışanına yaptığı ek ödemeler de firmayı tercih etmek için birer artı olabiliyor.

MSC Hakkında

MSC, ya da tam adıyla Mediterranean Shipping Company, Akdeniz’de gemi taşımacılığı yapan bir şirket olarak bilinse de, son dönemde sadece deniz yolu değil, kara yolu, demir yolu ve depolama altyapısı da geliştirmiş bir firma.

1978 yılından beri merkezi İsviçre’de olan bir aile şirketi tarafından yönetilmektedir ve dünyaya açılarak gelişmiştir.

MSC İngilizce Mülakatına konusarakogren.com İle Hazırlanın!

Eğer bu yola çıkmaya karar verdiyseniz ve ilk adımlardan birinin de İngilizce öğrenmek olduğunun farkındaysanız, size harika bir haberimiz var! Konuşarak Öğren olarak, klasik kurslara giderek yolda kaybedeceğiniz zamanı, öğrenmek için vakit kaybettirici bir çok tekniği, ve uymak zorunda olacağınız sabit ders saatlerini ortadan kaldırıyoruz.

Bunun yerine İngilizce öğrenmenin aslında birinci koşulu olan “konuşmak” eylemine, sizin istediğiniz zaman dilimlerinde, istediğiniz yerde sizi maruz bırakıyoruz. Peki bunu nasıl yapıyoruz?

Konuşarak Öğren merkezi ABD’de olan ofisindeki, alanında uzman eğitmenleriyle, sizin önceden belirleyeceğiniz ders saatleri içerisinde Skype üzerinden size ulaşarak İngilizce öğretmeyi hedefliyor. MSC mülakatına hazırlanırken kendinize de mülakat harici bir yatırım yapmış olacak ve İngilizceyi öğrenebileceğiniz en iyi şekilde öğrenmiş olacaksınız!

Sadece altyazılı Game of Thrones izlemekle yetinmeyin, fazlasını isteyin! Detaylı bilgi için sitemiz üzerinden inceleme yapabilirsiniz.

Konuşarak Öğren ile MSC İngilizce İş Mülakatına Hazırlanın!

İngilizce iş mülakatına uzman eğitmenlerle hazırlanmak ister misiniz? Binlerce öğrencimiz gibi siz de Konuşarak Öğren ile İngilizce iş mülakatında başarınızı garanti altına alabilirsiniz.

  1. Eğitim Programı: İş mülakatına özel olarak hazırlanmış ders programı sizi bekliyor. Seviyenize uygun olarak bu eğitim programıyla günlük derslerinize katılırsınız. Mülakat içerisinde ihtiyaç duyacağınız profesyonel kelime, cümle kalıpları ve dil bilgisi kurallarını öğrenirsiniz.
  2. Size Özel Uzman Eğitmen: Eğitmen aramakla zaman kaybetmeyin. Amerika ofisimizde kadrolu olarak bulunan iş mülakatı alanında uzman, seviyenize ve ilgi alanlarınıza özel eğitmenlerle çalışın. Konuşarak Öğren’de eğitmeniniz belirlenir ve sabit eğitmenle derslere katılırsınız. Ders saatiniz geldiğinde eğitmeniniz sizi arar.
  3. Her An Yanınızdayız: Türkiye ofisimizde mentörlerimiz ile her an yanınızdayız. Eğitimlere başladığınızda size özel bir mentör atanır. Mentörünüz sizinle düzenli olarak iletişim halindedir.
    Düzenli olarak gelişim raporlarınızı sizinle paylaşır. Derslerinizi hatırlatır ve motivasyonunuz düştüğü anda size destek olur.

Aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, eğitim danışmanlarımızdan mülakatlara hazırlık paketi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mülakat Programı Linki: https://www.konusarakogren.com/mulakat-

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı