New York İngilizce Tanıtımı ( Kısa )


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

The State in USA has the same name with the city of New York; that’s why everyona calls is as New York City; NYC. 

After that survival information we can go on with some basic things about New York City. 

We can say that New York is a world city and it is the centre of art, trade, media and finance of the USA in all times. The city also welcomes United Nations General Assembly in it so it has a significant importance. Its population is 18.7 millions which is a huge number with so many different ethnicity. 

Before the name of New York, the city has been calling as New Amsterdam till 1664. Then it was given to the duke of York as birthday present by his father and took the name of New York. If you are satisfied enough with this interesting information, let’s keep going. 

New York has 9 district; Manhattan, Brooklyn, Queens, the Bronx and Staten Island. 

York duke’s present has a humid continental climate; hot summers and freezing winters. 

New York subway is one of the world’s oldest and biggest subway and it serves 24 hours. 

USA’s currency is United State Dollar, official language is English. However do not be so happy even if you can speak English; whereas there are so many different accents according to the different districts or states. So you may have difficulties to understand a southern village man despite of your clear New York accent!

When should we see New York? 

Most tourists prefer to go to New York in summer. If you one of them and decide to go there in summer months, you can be sure that you won’t see so many places because of endless queues! We strongly recommend you to see New York in autumn; neither so cold nor so crowded. 

Accomodation or picking a place to stay in New York can be hard because you have bellyful options. There are different neighbourhoods such as Chinatown, Italiantown, bohemian districts, rich districts or Harlem. You may pick one of those if you want to have a tasty cultural experience and feel New York exactly. Generally hotels are preferable but it is better to book a room very early to have a discount chance.

Places to see are literally places must have seen. USA or New York may have not very old history comparing with older civilizations however our advices are Statue of Liberty which is on the list of UNESCO, Ellis Island which was the first destination of the immigrants who want to enter America, Central Park which is the most famous park of USA, Times Square and Empire State Building. 

Kitchen of USA is a huge easiness fort he citizens! We are saying this because preparing rich tables or sparing time in kitchen with different kind of dishes are not New Yorkers’ bag. Cereals, coffee, fast food, hot dogs, burgers are preferable in New York. For supper, they prefer something easy but healthy such as a big drilled steak and veggies. Do not forget, brunches are important for them and pancakes are their favourites in brunches! 

If you decided to see New York, we hope our post was helpful for you. 

Türkçe Çevirisi

ABD’deki bir eyaletin de aynı isme sahip olmasından mütevellit, New York aslında New York City (New York Şehri) olarak anılır. 

Bu hayat kurtaran bilginin ardından yazımıza New York hakkında bazı temel bilgilerle devam edebiliriz. 

New York için bir dünya şehri dersek yanılmış olmayız ve bu şehir her zaman ABD’nin sanat, ticaret medya ve finans merkezi olmuştur. New York aynı zamanda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na da ev sahipliği yapıyor ve bu yüzden de ciddi bir öneme sahip. Pek çok farklı etnik köken ile birlikte nüfusu 18,7 milyon. 

New York isminden önce, şehre 1664 yılına kadar New Amsterdam deniyordu. Sonradan York düküne babası tarafından doğum gününde şehrin armağan edilmesiyle ismi New York olmuştur. Bu ilginç bilgi sizi yeterince etkilediyse, devam edelim.

New York 9 bölgeye ayrılır; Manhattan, Brooklyn, Queens, the Bronx and Staten Island. 

York Dükünün değerli hediyesi nemli karasal bir iklime sahip; yani yazlar oldukça sıcak kışlar ise dondurucu. 

New York metrosu dünyanın en eski ve en büyük metrolarından biri ve 24 saat hizmet veriyor. 

ABD’nin resmi para birimi dolar ve resmiyette USD olarak biliniyor. Resmi dili ise İngilizce. Fakat heyoo ben İngilizce biliyorum ki zaten diye çok da neşelenmeyin; zira farklı bölge ya da eyaletlerde çok fazla farklı aksan kullanılıyor. Bu yüzden o tertemiz, ak pak New York aksanınızla, güneyli bir köylüyü anlamakta epey zorlanmanız muhtemel!

New York’a ne zaman gitmeli?

Turistlerin çoğu New York’a yaz aylarında gitmeyi tercih ediyor. Eğer siz de onlardan biriyseniz ve New York’a yazın gitmeyi tercih edecekseniz bir sürü yeri uzayan kuyruklar ve kalabalık yüzünden göremeden döneceğinize emin olabilirsiniz! Şehri ne çok soğuk ne de çok kalabalık olan Sonbahar aylarında görmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Konaklama ve kalacak yer seçme mevzusu New York’ta biraz zor olabilir çünkü dünya kadar seçeneğiniz var. Çin Mahallesi, İtalyan Mahallesi, bohem bölgeler, daha zengin insanların kaldığı bölgeler, Harlem gibi pek çok mahalle vardır bu şehirde. New York’u tam manasıyla hissetmek isterseniz ve kültürel zenginliği deneyimlemek isterseniz bu mahallelerden birinde kalmayı tercih edebilirsiniz. Genelde oteller tercih ediliyor fakat çok erken rezervasyon yaptırmanız indirimlerden faydalanabilmeniz adına yararlı olacaktır. 

Görülesi yerler ise kelimenin tam anlamıyla görülmesi gereken yerler. ABD ya da New York daha eski medeniyetlere kıyasla çok eski bir tarihe sahip olmasa da tavsiyelerimiz; UNESCO listesinde de bulunan Özgürlük Anıtı, Amerika’ya girmek isteyen göçmenlerin ilk durağı olan Ellis Adası, ABD’nin en ünlü parkı olan Central Park, Times Meydanı ve Empire State Binası olacaktır. 

Amerikan mutfağı ise vatandaşları için koca bir kolaylık! Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz zira büyük sofralar kurma, mutfakta imam bayıldılar, hünkar beğendiler ile uğraşma derdi yok! 

Kahvaltılık gevrekler, kahve, sosisli sandviç ve burgerler New York’ta tercih ediliyor. Akşam yemeği için ise Izgara biftek ve yanında haşlanmış sebze gibi yine kolay fakat sağlıklı besinler tercih ediyorlar. Kendileri için brunch kültürünün son derece önemli olduğunu ve bu brunchlarda pankekin de özel bir öneme sahip olduğunu unutmamakta fayda var! 

New York’a gitmeye karar verdiyseniz, yazımızın sizin için yardımcı olduğunu umuyoruz. 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı