Dünyanın Öğrenmesi En Kolay Diller Sıralaması – 5 DİL


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Öğrenilmesi en kolay yabancı dilleri öğrenmek ister misiniz? Belki de yabancı dil öğrenmeye bu dillerden başlayacaksınız. Öğrenilmesi en kolay 5 yabancı dil hangisidir sizler için araştırdık.

İngilizce Öğrenmek

İngilizce öğrenmek istiyorumdiyenler için öğrenmesi en kolay yabancı dillerin başında tahmin edersiniz ki İngilizce gelmektedir. Dünyada 2 milyar kişinin İngilizce konuştuğu ve 365 milyon kişinin ana dilinin İngilizce olduğu düşünülürse, gerek kaynak bulma bakımından gerekse eğitim veren kurumlar bakımından İngilizce, en kolay öğrenilen dillerin başında gelmektedir.

Konuşma: Çok kolay

Gramer: Kolay

Yazma: Çok kolay

  • İspanyolca Öğrenmek

Okunduğu gibi yazılan diller arasında olup en kolay öğrenilen yabancı dillerdendir. Latin ve Arap dilinden etkilenmiştir. İspanyolca en çok konuşulan yabancı diller arasında yer alır. “a, e, i, o, u” sesli harfleri ve “ch, ll, rr” çift sesli harfleri bulunur. Uluslararası kariyer yapmak isteyenler iş ilanlarına baktığında ilanların %37’lik bir kısmının İspanyolca istediğini görmüştür. Gramer bakımından düzensiz kurallar oldukça azdır. Ayrıca Türklerin en kolay öğrenebileceği diller arasındadır.

Konuşma: Çok kolay

Gramer: Çok kolay

Yazma: Kolay

  • İtalyanca Öğrenmek

25 dünya ülkesinde kullanılan bir dildir. İspanyolca ve Fransızcaya göre kelime sayısı daha azdır. Romantik bir dil olarak oldukça rağbet görmektedir. Hatta bazı kelimeleri İngilizceye benzemektedir. Birçok kelime sesli harfle bittiğinden konuşurken bir ahenk ve kafiye ortaya çıkar.

İngilizce calender: Takvim

İtalyanca calendario: Takvim

İngilizce forest: Orman

İtalyanca foresta: Orman

Konuşma: Kolay

Gramer: Kolay

Yazma: Orta

  • İsveççe Öğrenmek

Sıralamayı belki de değiştiren, en kolay öğrenilen yabancı diller arasında ilk sıralarda gelen bir dildir. İngilizceye biraz hakim olan ve Almancaya da aşina olan biri için İsveççe öğrenmek çok kolaydır.

Konuşma: Kolay

Gramer: Kolay

Yazma: Kolay

  • Fransızca Öğrenmek

Kaba bir dil gibi görünse de aşkın dili olarak lanse edilmektedir. Telaffuzu İngilizceye göre oldukça farklıdır. Gırtlaktan çıkarılan harfler ilk etapta sizi zorlasa da bir müddet sonra çok kolay öğrendiğinizi göreceksiniz. İtalyanca, İspanyolca gibi dillerle benzerlik gösterir. Fransızca dünyada 29 ülkenin resmi dilidir. Erkeklik-dişilik ifadesi olan “Le, la” artikelleri ile kendine has bir coşkusu vardır.

Konuşma: Orta

Gramer: Orta

Yazma: Kolay sayılır

Bu 5 dilin dışında bazı kaynaklar Portekizce, Almanca ve Japonca gibi dilleri de en kolay öğrenilen yabancı diller arasında göstermektedir.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı