Online İş İngilizcesi Öğrenmek: En Etkili 5 Yol


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Son günlerde sıklıkla duyduğumuz bir kavram olan İş İngilizcesi sanıldığı kadar karmaşık ve öğrenilmesi zor değil; aksine oldukça basit ama etkili yollar ile öğrenebileceğiniz bir konudur. İş İngilizcesi denildiğinde gözünüz korkmasın, bu yalnızca iş alanlarına ve terimlerine yönelik İngilizce’den ibaret aslında. Yazımızda sizlere iş İngilizcesi öğrenmenin en etkili beş yolunu önerdik, bu beş etkili yol ile oldukça başarılı ve kalıcı bir ilerleme kaydedebilir ve iş İngilizce seviyenizi kayda değer bir şekilde yükseltebilirsiniz. 

1- İş İngilizcesi Kursları Almak

Uzman eğitmenler tarafından, çeşitli sitelerde yer alan ücretli veya ücretsiz olan birçok kursa katılabilirsiniz. Ve hatta bazı kurslar sizlere kurs bitiminde başarı sertifikası bile verebiliyor. Bu kurslara katılarak iş İngilizcenizi, tekrarlar ve kurslardaki etkinlik, sınav gibi değerlendirmeler yardımı ile oldukça geliştirebilirsiniz. Konuşarak Öğren Online İş İngilizcesi Kursu, sizlere bu konuda uzman eğitmenleri ve başarı sertifikasını, ücretsiz deneme ve iade garantisiyle sunmaktadır.

2- Akıllı Telefonlara İş İngilizce ‘sini Öğreten Eğitici Uygulamalar İndirmek

Günümüzde iş başvurularımızdan üniversite derslerine, terapi seanslarımızdan toplantılarımıza kadar her şeyimizi artık akıllı telefonlar aracılığı ile hallediyoruz. Bu yüzden telefon günlük hayatımızda hem çok büyük bir yer kaplıyor hem de beynimizin aldığı çoğu bilgi aslında telefondaki gördüğümüz site ve uygulamalardan geliyor. Akıllı telefonlarınıza iş İngilizcesi için dinleme, kelime bilgisi ve konuşma becerileri için kullanabileceğiniz birçok uygulamayı indirebilir ve yolda, ders molalarınızda veya yatmadan önce tekrarlar yapabilirsiniz. Unutmayın ki dil denen kavram nankördür ve düzenli tekrar yapmadığınız sürece yavaşça öğrendikleriniz aklınızdan silinir. Google Play’de bulabileceğiniz önerdiğimiz birkaç aplikasyon: Business English by BEP-Listening& Vocabulary, Business English Listening.

3- İş İngilizcesi Terimleri İçeren Dizi ve Filmler İzlemek

İş alanında İngilizce terimler öğrenirken, dile olabildiğinizce maruz kalabilmeniz sizlere birçok kelime ve kalıp açısından aşinalık kazandıracaktır. Bu yüzden çeşitli iş alanlarındaki çeşitli iş terimlerini içeren dizi ve filmleri tercih edebilir ve hatta bunları İngilizce altyazı kullanarak seyredebilirsiniz. Fakat öncesinde aşinalık kazanabilmeniz açısından, genel iş İngilizcesi ve İş İngilizcesinde sıklıkla kullanılan kelimeler, kalıplar ve diyalog örnekleri hakkında bilgiler içeren içeriğimize bir göz atabilirsiniz. İş İngilizcesi öğrenirken sizlere tavsiye edebileceğimiz çok sevilen birkaç dizi ve film:

  1. The Wolf of a Wall Street (film)
  2. Billions (dizi)
  3. The Profit (reality tv programı)
  4. Silicon Valley (dizi)
  5. Mad Men (dizi)
  6. The Office (dizi)

4- Gazete ve Kitaplar Okumak

Ekonomi, işletme, finans ve bankacılık gibi birçok iş alanından kitaplar okuyun. Bu alanlardaki terimlerin nerelerde ve nasıl kullanıldıklarını görmeniz, öğrenmeniz için çok önemlidir. Kitapları dilerseniz kitapçıların iş-ekonomi kitapları bölümünden edinebilir dilerseniz de e-kitap, pdf veya sesli kitap şeklinde indirip, okuyabilirsiniz. Gazeteler de sizler için bu konuda birçok avantaj sağlayacaktır. Gündemde olan ekonomi gibi alanlardaki yenilik ve gelişmeleri İngilizce bir şekilde gazeteden okuduğunuzda zihniniz zaten bildiğiniz ve duyduğunuz kelimeleri sizler için çevirecektir. Bu yılın en çok satılan iş yönetimi kitapları:

      1- Basic Economics: A Common-Sense Guide to the Economy – Thomas Sowell

      2- The Psychology of Money: Timeless Lessons on Wealth, Greed and Happiness – Morgan Housel

      3- Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future – Ashlee Vance

      4- Business English Magazine (Google Play’de bulunan bir aplikasyon)

5- Konuşma Pratiğine Odaklanmak

Her dilde olduğu gibi iş İngilizcesi öğrenirken de en önemli beceriler konuşma ve dinleme becerileridir. Bu yüzden de iş İngilizcenizi geliştirmek ve seviyenizi yükseltebilmek için düzenli olarak konuşma pratiği yapmanız gerekmektedir. Bunu yaparken online kurslardan, telefon uygulamalarından yardım alabilir veya gazete ve kitapları sesli bir şekilde okumayı deneyebilirsiniz. Bilmediğiniz terimleri mutlaka not alarak İngilizce ’de nasıl cümle içinde kullanıldıklarını öğrenip, kendiniz yeni cümleler kurabilir ve kurduğunuz cümleleri doğru telaffuz edene kadar tekrar edebilirsiniz. Ayrıca, karşılıklı sesli yabancı dil konuşabileceğiniz uygulamalardan faydalanarak da ana dili İngilizce olan yabancılar ile bu pratiklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Özet: İş İngilizcesi öğrenebilmek için beş etkili yol vardır ve bunlar; kurslara katılmak, telefonlara uygulamalar indirip kullanmak, iş alanlarındaki dizi ve filmleri seyretmek, bu alanlardaki kitap ve gazeteleri okumak ve konuşma pratiğine odaklanmaktır. Bu beş etkili yol ile seviyenizi yükseltebilir ve iş alanlarındaki terim ve kalıplara aşinalık kazanıp onları akıcı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Soru 1: Nasıl İş İngilizcemi geliştirebilirim?

Cevap: Uzman eğitmenlerden kurslar alarak, akıllı telefonlarınıza eğitici uygulamalar indirerek, çeşitli iş alanlarında geçen dizi ve filmleri seyrederek, iş alanlarındaki kitapları ve gazetelerin bu alanlardaki bölümlerini okuyarak ve son olarak da konuşma pratiği yaparak geliştirebilirsiniz.

Soru 2: İş İngilizcesi öğrenirken en çok hangi beceri ve kazanımlara odaklanmalıyım?

Cevap: Konuşma ve dinleme becerilerinin yanı sıra terim öğrenmeniz şarttır. İş İngilizcesi terimleri ve kullanıldıkları kalıplar için muhakkak bir not defteri ve sözlük edinmeli, bu kelimelerin nasıl ve hangi kalıplarla kullanıldığını ve Türkçe’deki karşılıklarını öğrenmelisiniz. 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı