Otomatik Gramer Öğrenme / Point Of View Tekniği


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Point Of View minik hikâyelerle gramer öğretme tekniğidir. İngilizce öğrenirken gramer odaklı çalışmayın, çok yönlü olun diyoruz. Grameri öğrenmenin başka-başka yolları var. Mesela kısa hikâyeler. Otomatik gramer öğrenme de denilen point of view de verilen kısa hikâyelerdeki zamanlar değiştiriliyor ve başka zamanlara uyarlanıyor. Böylece kişi aynı hikâyeyi farklı zamanlarda dinlediğinden grameri kolay öğreniyor.

Kısa hikâyelerle İngilizce gramer öğrenme

Önce kısa bir hikaye metni verelim. Zamanımın simple present tense. Yani geniş zaman.

There is a young man. His name is Ali.  He goes to the market. He buys a bottle of water. He pays 1 TL for water. (Genç bir adam vardır. Adı Ali. O markete gider. Bir şişe su alır. Su için 1 Tl öder)

Bu hikâyeyi şimdi geçmiş zamanda düşünün

There was a young man. His name was Ali. He went to the market. He bought a bottle of water. He paid 1 TL for water. (Genç bir adam vardı. Adı Ali idi. O markete gitti. Bir şişe su satın aldı. Su için 1 TL ödedi)

Geniş zamanda verilen bir hikâyeyi geçmiş zaman çevirdik ve fiillerin nasıl kullanıldığını gördük.

Şimdi de hikâyeyi gelecek zaman simple future tense çevirelim.

He will be a young man. His name will be Ali. He will go to the market. He will buy a bottle of water. He will pay 1 TL for water. (Genç bir adam olacak. Adı Ali olmalı. O markete gidecek. Bir şişe su satın alacak. Su için 1 TL ödeyecek)

Bu örnekleri istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Birçok zamanda ayı hikâyeyi işleyebilir, fiillerin farklı zamanlarda kullanımına bakabilirsiniz. Aslında gramer öğrenmek için fena bir yöntem değil.

İngilizce gramer kurallarını otomatik öğrenmek

İngilizce gramer kurallarını konuşarak öğrenmek için online İngilizce eğitimi kalıcı öğrenme için mükemmel bir yöntemdir. Dinleme ve konuşma üzerine kurulu bir çalışma sistemi ile konuşarak İngilizce öğrenilmekte, yeri geldikçe gramer bilgisi verilerek uygulamalı gramer öğrenilmektedir.

Gramer kuralları, yazım ve okuma noktasında elbette ki işinize yarar, değerli bilgilerdir. Ancak İngilizce öğrenme aşamasında hem telaffuz hem de grameri içeren, çok yönlü bir yol haritası belirlemeniz sizin için daha faydalıdır. Konuşturarak İngilizce öğreten “online İngilizce eğitimi” ile ilgili bilgi almak istiyorsanız, tıklayın…

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı