Otomotiv Sektörü İhracat Patlamasına Hazır mı?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İhracat demek yabancı dil demek. Yabancı dil deyince de aklımıza doğal olarak İngilizce geliyor.

Otomotiv sektöründe ihracat rakamları gittikçe artış gösterirken ‘bu sektörün temsilcileri İngilizce konuşabiliyor mu?’ sorusu daha çok öne çıkıyor.

otomotiv

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, “Gelecek yıl toplam araç üretiminin yaklaşık 1.3 milyon adet, ihracatın ise yaklaşık 900 bin adet olacağını tahmin ediyoruz” diyerek araç ihracatının zirveye çıkacağı müjdesini verdi.

Yani Türkiye 2016 yılında neredeyse bir milyon araç ihraç ediyor olacak.

Bu da daha fazla bağlantı, daha çok görüşme, daha çok fuar, kısacası dış dünya ile daha fazla iletişim demek.

İhracatın ise büyük kısmı Avrupa’ya gerçekleşse de, ABD de ihracat için büyük bir pazar. Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılan ihracat yılın ilk ayında %90 artarak 560 milyon dolara çıktı ve kurulan ilişkiler bu rakamın daha da artacağını öngörüyor.

Anadili İngilizce olan Amerika pazarı ve İngilizce konuşma oranının dünyanın en yüksek olduğu Avrupa ülkeleri ile iletişim kurarken İngilizce bilen sektör çalışanlarının değeri git gide artıyor.

İhracat sorumlularından şirket menajer ve direktörlerine tüm şirket çalışanlarının İngilizce seviyeleri şirketin başarısı için önemli bir yere sahip.

Fakat İngilizce seviyeleri, özellikle konuşma konusunda, halen istenilen düzeyde değil. Bunun başlıca sebebi ise şirketlerde İngilizce eğitimi için yeterli zaman kaynağının oluşturulamaması.

Bir diğer ifadeyle şirketlerde İngilizce öğrenmek için zaman yok!

Şirketler Çalışanlarına Nasıl İmkanlar Sağlıyor?

Gerek çalışma saatleri gerekse de şehir trafiği gibi zaman kısıtlayıcı etkenler şirket çalışanlarının İngilizce kurslarına gitmelerinin önünde bir engel. Çalışma saatlerinin yoğunluğu şirket içi eğitimleri de oldukça etkiliyor.

Özellikle İngilizce gibi devamlılık gerektiren bir eğitim sürecinde ihracatçı şirketler personellerini eğitmek konusunda oldukça büyük sıkıntılar yaşıyorlar.

Konuşarak Öğren bu konuda şirketlerin sorunlarına çare oluyor.

Günde 10/20/30 dakikalık dersler ile şirket çalışanları Amerikalı eğitmenlerle konuşarak evlerinin konforunda İngilizce öğrenebiliyorlar. Böylelikle iş saatleri için bir engel oluşmuyor ve iş dışında da kursa gitmek, park etmek gibi zaman alıcı durumlarla karşılaşılmıyor.

Şimdiye kadar Mercedes-Benz, MAN gibi otomotiv şirketlerinin Konuşarak Öğren’i tercih etmesinin altında da bu yaklaşımımız yatıyor.

Konuşarak Öğren’i İTÜ KOSGEB bünyesinde kurarken iş dünyası için de en uygun yöntemi seçmeye gayret gösterdik.

Zaman tasarrufunun yanısıra, konuşmaya yönelik olması Konuşarak Öğren’i tercih sebebi yapıyor. Amerikalı eğitmenler öğrencilerimizin daha çok konuşması üzerine yoğunlaşıyor ve böylelikle İngilizce iletişim becerileri artıyor.

Kurumsal İngilizce çözümlerimiz şirketleri iş gücünden kayıp olmadan 2016 ihracat patlamasına hazırlıyor. Eğer siz de bu dünyanın bir parçası olmak istiyorsanız aşağıdaki butona tıklayarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

[button color=”green” url=”http://www.konusarakogren.com/kurumsal-ingilizce-egitimi.asp?utm_source=koblog&utm_medium=blog-post&utm_campaign=b2b”]Kurumsal İngilizce Eğitimi için Tıklayın[/button]

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı