Paris İngilizce Tanıtımı ( Kısa )


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Paris which known as the city of fashion and luxury has established on Seine and in the middle of Paris Basin. It is the capital of France. Paris has many artistic and cultural heritages and therefore attract attention. Population of Paris is 12 million. It has 22 district. It was occupied by Hitler during the Second World War and controlled by Germany between 1940-1944. The another name of Paris is as known as ‘’Light City’’. Eiffel Tower which is in Paris became the symbol of France. Eiffel Tower is a tourist receiving country from the four corners of the earth and it is known as the oldest monuments in history . Therefore it is in the first lead between the most important monuments in the world tourism.

Places to go :

  • Eiffel Tower: It was built by Gustave Eifel for the celebration of 100th anniversary of France Revolution between 1887-1889. The tower was unpopularity in first built period and a lot of people had accepted the like a iron batch. As a result of criticisms, they decided to pull down the tower and at the last moment they gave up and then decided to used as a telegram aerial. The Eiffel Tower can be seen almost everywhere of Paris. It consists of 3 floor. You can go up to the top of the tower by using elevator or stairs. In the top of the Tower, you can see the wonderful Paris view.
  • Notre Dame Cathedral: Building of the Cathedral had taken 170 years. Proximate 14 million tourist visit the this place per year. It knows as Heart of the Paris. It is the most important structure for the Christendom history. The Cathedral appeal to Mother Mary. During the France Revolution, it was severe damaged. With the Victor Hugo’s works which name is Hunchback of Notre Dame, the Cathedral had in the limelight and then 23 years restoration process had been started. Notre Dame Cathedral is one of the UNESCO World Heritage.
  • Louvre Museum: It is known as the largest museum in the world because of it has more than 350 thousand works and has an area which is 73 thousand square meters. 10 million tourist visit the this place in a year. The most popular works is Mona Lisa picture. The Glass Pyramid is get attention by visitors. 
  • Champs Elysees Street: This street which is average 2 kilometers long is the most famous street in Paris. The most important celebration of Paris and France become this street.

What to eat in Paris ?

The richness of French Cookery knows by a lot of country. If you go to the Paris, you can try to these food; 

  • Croissant (Usually go short with coffee in the breakfast.) 
  • Crepe
  • Falafel (The main centre knows as middle eastern in contrast with the best cooking in France. You can come on almost the every street in Paris.)
  • Onion Soup (Including melted cheese, beef and caramelized onion.) 
  • Ratatouille (It consist of mixed vegetables which is oven-dry and spiced.)
  • Beef Bourguignon (A local dish which is prepared fresh vegetables like onion, mushroom, garlic and ripe beef in the red wine.)

Paris Türkçe Çevirisi

Modanın, lüksün ve aşkın kenti olarak bilinen Paris, Sen Nehri’nin üzerine, Paris Havzası’nın ortasına kurulmuştur. Fransa’nın başkentidir. Paris sahip olduğu sanatsal ve kültürel miraslarıyla dikkatleri üzerine çeker. Paris’in nüfusu 12 milyon. Toplamda 22 tane ilçeye sahiptir. 2. Dünya Savaşı esnasında Paris Hitler tarafından işgal edilmiş ve 1940- 1944 yılları arasında Almanya egemenliğinde kalmıştır. Paris’in bir diğer ismi ‘’Işık Şehir’’ olarak da bilinir. Paris’te yer alan Eyfel Kulesi Fransa’nın simgesi haline gelmiştir. Eyfel Kulesi dünyada en çok ziyaretçi çeken ve en çok bilinen tarihi bir anıttır. Bu sebeple dünya turizminde en önemli anıtlar arasında ilk sıradadır.

Gezilip, görülmesi gereken yerler:

  • Eyfel Kulesi: 1887- 1889 yıllarında Fransız Devriminin 100. Yıl kutlamaları için Gustave Eiffel tarafından yapılmıştır. Yapıldığı dönemde bir çok eleştiriye maruz kalmıştır. İlk yapıldığı dönemlerde kule kimse tarafından beğenilmemiş ve bir demir yığını olarak görülmüştür. Eleştiriler sonucunda kuleyi yıkmaya karar verirler ve son anda vazgeçip telgraf anteni olarak kullanırlar. Eyfel kulesi Paris’in hemen hemen her yerinden görülmektedir. 3 kattan oluşur. Asansörle veya merdivenle kulenin en tepesine çıkılabilir. Kulenin en tepesinde müthiş bir Paris manzarasıyla karşılaşılır. 
  • Notre Dame Katedrali: Katedralin yapımı 170 yıl sürmüştür. Yılda yaklaşık 14 milyon turist ziyaret eder. Paris’in Kalbi olarak bilinir. Hıristiyanlık tarihinin en önemli yapısıdır. Katedral Meryem Ana’ya hitap eder. Fransız Devrimi sırasında ciddi hasarlar görmüştür. Victor Hugo’nun Notre Dame’ın Kamburu adlı eseriyle Katedral dikkatleri yeniden üzerine çekmiştir ve 23 yıllık bir restorasyon sürecine girmiştir. Notre Dame Katedrali Unesco Dünya Mirasları arasında yerini almaktadır. 
  • Louvre Müzesi: 350 binden fazla esere sahip olması ve 73 bin metrekarelik bir alana sahip olması nedeniyle dünyanın en büyük müzesi olarak bilinir. Yılda 10 milyon turist alır. En popüler eseri Da Vinci tarafından yapılmış Mona Lisa tablosudur. Cam Piramit’i ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi görmektedir. 
  • Şanzelize Caddesi: Yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda olan bu cadde Paris’in en bilindik caddesidir. Fransa’nın ve Paris’in en önemli kutlamalar bu caddede yapılır.

Paris’te Ne Yenilir:

Fransız mutfağının zenginliği bir çok ülke tarafından bilinir. Paris’e gittiğinizde muhakkak denemeniz gereken belli başlı yiyecekleri şunlardır;

  • Kruvasan (Genellikle kahvaltıda kahve ile beraber tüketilir)
  • Krep
  • Falafel (Esas merkezi orta doğu olarak bilinse de dünyada en iyi Fransa’da yapılıyor. Paris sokaklarında hemen hemen her yerde karşılaşabilirsiniz)
  • Soğan Çorbası (İçerisinde karamelize edilmiş soğan, eritilmiş peynir ve sığır eti vardır.) 
  • Ratatouille (Fırınlanmış baharat karışımlı karışık sebzelerden oluşur.)
  • Beef Bourguignon (Kırmızı şarapta bekletilmiş et ve soğan, sarımsak, mantar gibi taze sebzelerden hazırlanan yerel bir yemek.) 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

2 thoughts on “Paris İngilizce Tanıtımı ( Kısa )

  1. Notre Dame Katedrali yandığı için o maddeyi kaldırabilirsiniz ya da yandı diye yazabilirsiniz. Teşekkürler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı