Polonya’daki Erasmus Üniversiteleri


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Avrupa’nın merkezinde yer alan ve son yıllardaki ekonomik büyüme ile dikkatleri üzerine çeken Polonya, zengin kültürü ile misafirlerine harika bir yaşam deneyimi sunmaktadır. Geçmişi 14. yüzyıla dayanan üniversiteleri ve yüksek öğrenim kurumlarıyla, her sene yüzlerce uluslararası öğrenciyi kendine çekmeyi başarıyor.

Genelde öğrenciler yurtdışında eğitimi planlarken İngiltere, Amerika Almanya veya Kanada gibi ülkeleri düşünürken. Polonya akıllara gelmiyor fakat üniversitelerinin prestiji bakımından düşünülürse, misafirperver halkı ile iç içe yaşamak ve burada eğitim almak muhteşem bir seçim olabilir.

Polonya, devlete bağlı olmayan fakat hükümet tarafından denetlenen 500’den fazla üniversiteye ve 70 binden fazla uluslararası öğrenciye sahiptir. Üniversiteler, en iyi tıp, mühendislik hukuk ve işletme okullarında uluslararası öğrencilere dünya standartlarında hizmet verir. 

Jagiellonian University

1364 yılında kurulan, Krakow şehrinde bulunan ülkenin en köklü eğitim kurumu Jagiellonian University ile yabancı öğrencilere zengin bir akademik miras sunmaktadır.

 Erasmus + programı 1987 yılında öğrenci değişim programı olarak oluşturulmuştur. İlerleyen yıllarda ulaşılması ve hedefleri genişlemesine rağmen, ana fikir aynı kalıyor: üniversiteler arasındaki uluslararası iş birliğini genişletmek. Erasmus öğrencilerin yurtdışında staj yapması mümkün. Her Jagiellonian Üniversitesi öğrencisi, tam zamanlı ve yarı zamanlı, çalışma döngüsü ve milliyeti ne olursa olsun programa katılmak için başvurabilir. Yarı zamanlı öğrenciler, öğrenim ücreti feragat başvurusunda bulunabilirler 

Erasmus programı tarafından önerilen yabancı üniversitelere, öğrencileri ziyaret etmeleri için teşvik eder. Proje katılımı için başvuran engelli öğrenciler, diğer tüm öğrencilerle aynı alım ilkelerine tabidir.

Erasmus katılımcısı olan başarılı adaylar, engelli öğrenciler için ayırılan fondan ortak para yardımı talep edebilir. 

Burs talep eden öğrenciler, üniversite Erasmus program koordinatörü ve Üniversite Engellilik Görevlisi tarafından imzalanması gereken ilgili bir başvuru formu doldurmalıdır. İndirilebilir başvuru formları için: www.erasmus.org

Erasmus yurtdışındaki konaklamalara ilişkin ayrıntılı bilgileri JU Uluslararası Öğrenci Ofisi’nden temin edebilirsiniz.

University of Warsaw

University of Warsaw, yabancı öğrencilerin yalnızca lisans programlarına (2, 3 ve 5 yıllık programlar) değil, aynı zamanda kısa vadeli programlara da katılmalarına izin vermektedir. Bir dönem veya bir yıl süren. Kısa süreli konaklama teklifi, aynı zamanda akademik öğretmenlere ve üniversite idare personeline yöneliktir. Bazı programlar seçilen gruplara (belirli ülkelerin vatandaşları veya dünyanın bazı bölgelerine ait vatandaşlara) yöneliktir, diğerleri ise herkese açıktır.

Karşılıklı anlaşmalar

Üniversitesi’ndeki Erasmus öğrencileri diğerlerinin yanı sıra, iki üniversite arasındaki ikili anlaşmalar çerçevesinde düzenlenir. Varşova Üniversitesi, 70’ten fazla ülkeden 420 akademik ortak ile bu tür anlaşmalar imzalamıştır. 

University of Warsaw, Erasmus + programının tamamı için (2014-2020) Erasmus Yüksek Öğrenim Beyannamesi ile ödüllendirildi.

Misafir Öğrenci Programı, hiçbir ülke veya bölge ile sınırlı değildir. Herkese açık.

Bir bursla ilgileniyorsanız, mübadele programlarını koordine eden kurumların web sitelerinde ve Ulusal Akademik Değişim Ajansı sitesinde yapılan başvuru çağrıları hakkındaki bilgileri kontrol edebilirsiniz.

University of Wroclaw

University of Wroclaw 1998 yılından beri Avrupa Birliği eğitim programı olan Erasmus programına katılım göstermektedir.

Erasmus işe alım sürecinden başarıyla geçtiyseniz ve giden öğrenciler listesinde bir yer ayırdıysanız, Uluslararası Ofisteki bazı formalitelere uymanız gerekir.

İlk adım, Uluslararası Ofis web sitesinde bulunan bireysel çevrimiçi hesabınızdan erişilebilen başvuru formunu doldurmaktır. Tam zamanlı eğitim başvurusu, Erasmus için başvuru yapabilirsiniz. Ekteki fotoğrafınızla dikkatlice doldurulmuş formunuz (belgeyi doldururken elektronik bir fotoğraf da ekleyebilirsiniz) mümkün olan en kısa sürede Uluslararası Ofise gönderilmelidir.

https://international-applications.uni.wroc.pl/

Yurtdışında geçirdiğiniz süre Wrocław Üniversitesi tarafından çalışmalarınızın ayrılmaz bir parçası olarak tanınacaktır, bu nedenle Öğrenim Sözleşmesinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeniz şartıyla akademik yıla başlamak veya izin almak zorunda kalmazsınız.

Öğrenim Anlaşması, Erasmus bursuyla ilgili en önemli belgedir. Yabancı üniversitede alacağınız seçmiş olduğunuz derslerin listesi. Sınıflarınızı ev sahibi üniversite web sitenizde listelenenlerden seçmelisiniz. Seçilen üniversitelerin rehberleri Uluslararası Ofiste incelenmek üzere hazırdır. Tasarladığınız müfredat enstitünüz tarafından resmi olarak onaylanmalıdır: Erasmus Koordinatörü ve / veya enstitünüzün Müdürü veya Dekan gibi diğer yetkili kişiler tarafından imzalanmalıdır.

Adam Mickiewicz University

28 Ekim 1611 tarihli Kral Sigismund III Vasa’nın imtiyazı altında, Jesuit College Poznan’da ilk üniversite olarak kuruldu. 1650’de kral Jan Kazimierz ve 1678’de kral III. Jan Sobieski tarafından onaylandı. Bu ayrıcalıklar temelinde, Poznan’da yüksek lisans ve doktora dereceleri verildi.

Üniversite, araştırma ve öğretimin iç içe geçtiği ve bilimin hem uluslararası hem de ulusal ve bölgesel olarak araştırıldığı bir bilgi merkezidir. Üniversite, araştırma programlarını ve öğretim içeriğini sürekli olarak güncellemekte ve genişletmekte, disiplinler arası karakterlerine özel önem vermektedir.

Şu anda 89 alanda ve 246 uzmanlık alanında okuyan yaklaşık 35.000 öğrenci bulunmaktadır. Birinci ve ikinci dönem öğrencileri ve tek tip yüksek lisans çalışmaları. 1300’den fazla doktora öğrencisi doktora çalışmasına katılmaktadır. Gittikçe daha fazla sayıda insan mezuniyet sonrası çalışmalar ve daha ileri eğitim kursları alıyor. Üniversite diplomamız, işgücü piyasasında giderek daha fazla aranan bir varlık haline geliyor.

Eğer kendi üniversiteniz tarafından Adam Mickiewicz Üniversitesinde okumak için seçilir ve aday gösterilirseniz, lütfen http://incoming.amu.edu.pl adresindeki çevrimiçi başvuru formumuzu doldurun. Uygulama sırasında İngilizce olarak öğreneceksiniz. Lütfen İngilizce öğretilen derslere katılmak için dil seviyenizin B1’de olması gerektiğini unutmayın.

Başvurunuzu işleme koymak iki hafta alır. Online başvurunuzun durumunu her zaman kontrol edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi almak için: http://amupie.e-msi.pl/ 

ERASMUS OFİSİ / Kurum Koordinatörü: Tomasz Brańka Ph.D. 

Tel. (0048) 519 340 495- E-posta: tomasz.branka@amu.edu.pl

University of LODZ

Lodz Üniversitesi, 24 Mayıs 1945’te, Öğretmenler Enstitüsü’nün Sosyal ve Ekonomik Bilimler Üniversitesi’nin savaş arası dönemde faaliyet gösteren Serbest Polonya Üniversitesi’nin bir devamı olarak kuruldu. 

Bu günlerde Polonya’da yüksek öğrenimin ön saflarında yer almaktadır ve Lodz bölgesinde lider bir konuma sahiptir. Modern altyapı, yüksek eğitim kalitesi ve yabancı dilde öğrenilen çok çeşitli kurslar, hepsi hem tam zamanlı lisans programları hem de öğrenci değişimi için çok sayıda uluslararası öğrenci adayını çekmektedir.

Lodz Üniversitesi altı fakülteden oluşuyor: Eczacılık Fakültesi, Beşerî Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi, Matematik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Hukuk ve Ekonomi Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi. 

Programlar, öğrencilere yurtdışında çalışma fırsatı, farklı tarih ve kültür açısından zengin diğer ülkelerde yaşamı deneyimleme şansı veriyor. Başka bir kültürü yaşama deneyimi, dünyadaki anlayışı ve bilgiye uluslararası katkıların takdirini güçlendirir. Uluslararası çevre ile nasıl başa çıkılacağını öğrenme ve gelenekler, diller, coğrafya ve politika engelleri arasında iletişim kurmayı öğrenme fırsatı sunar.

 Okulun Erasmus Programı, öğrencilerin eğitim, öğretim ve gençlik çalışmalarını modernize etmeyi ve istihdamı arttırmayı amaçlamaktadır. 

Erasmus + 4 milyondan fazla Avrupalıya ders çalışmak, eğitmek, iş deneyimi kazanmak ve yurtdışında gönüllü olmak için fırsatlar sağlayacaktır. Bireyler için hibe sağlamanın yanı sıra, Erasmus +, Avrupa’da karşılaştığımız beceri boşlukları ile mücadele etmek için iş birliğini teşvik etmek ve eğitim dünyaları ile iş dünyasını iş birliği içinde destekler

Uluslararası İlişkiler Ofisi

Katarzyna Ciupa

Gelen değişim öğrencileri

E-posta: katarzyna.ciupa@uni.lodz.pl, tel. (+48) 42 635 47 90

Patrycja Gorzkiewicz

Gelen değişim öğrencileri, Erasmus + ikili anlaşmalar

E-posta: patrycja.gorzkiewicz@uni.lodz.pl, tel. (+48) 42 635 47 90

Monika Solecka-Filipczak

Gelen değişim öğrencileri

E-posta: monika.filipczak@uni.lodz.pl, tel. (+48) 42 635 47 90

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı