Restore İkinci ve Üçüncü Hali


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Restore Fiili

Restore fiili yenilemek anlamında kullanılmaktadır. Restoration isim olarak yenileme anlamında kullanılmaktadır. Restored ise yenilenmiş anlamında sıfat olarak kullanılmaktadır.

Restore fiili ile örnek cümleler

  • Our old house was restored 10 years ago. (Bizim eski evimiz 10 yıl önce yenilendi)
  • Which artist can restore my old childhood photo for me? (Hangi sanatçı benim eski çocukluk fotoğrafımı yenileyebilir?)

Restore fiili ikinci hali

Restore fiilinin ikinci hali düzenli bir fiil olmasından dolayı -ed takısı getirilmiş şekildedir. Restored, geçmiş zaman kullanılacak cümlelerde kullanılabilir. If li cümlelerde ise şimdiki zamandaki bir koşuldan bahsederken kullanılır.

Restore fiili ikinci hali ile örnek cümleler

  • If our house was restored, I would feel better to live in it (Eğer bizim ev yenilenirse, içinde yaşadığım için daha iyi hissederim)
  • An unknown artist restored my old childhood photo charge-free (Tanınmadık bir artist benim eski çocukluk fotografımı ücretsiz yeniledi)

Restore üçüncü hali

Restore fiilinin üçüncü hali restored olarak kullanılmaktadır. Present ve past perfect tense’li cümlelerde kullanılır. Yardımcı fiil olan have ya da had den sonra gelir. Kullanımı genelde have+v3 ya da had+v3 tür. Passive cümlelerde yardımcı fiilin yanında kullanılabilir.

Restore fiili üçüncü hali ile örnek cümleler

  • If they had restored our old house many years ago, we would live in a better house now (Yıllar önce bizim eski evimizi yenileselerdi, şimdi daha iyi bir evde oturuyor olurduk)
  • An unknown artist had restored my old childhood photo before I told him to do so (Tanınmadık bir artist ben ona yenilemesini söylemeden önce benim eski çocukluk fotoğrafımı yenilemiş)

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı