Sabancı Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Ağırlıklı olarak yabancı dilde lisans eğitimi veren Sabancı Üniversitesi ‘nde tercih edilen neredeyse tüm bölümler bir yıl yabancı dil hazırlığı gerektiriyor. Öğrenciler lisans eğitimlerini genel anlamda İngilizce olmak üzere Fransızca, Almanca, İtalyanca ve Rusça alabilirler. Öğrencilerin lisans eğitimi için seçtikleri dil eğitim süresi boyunca ana dil olarak kabul edilir ve ek olarak farklı bir yabancı dil dersi alırlar. Sabancı Üniversitesi’nde hazırlık eğitiminin amacı seçilen dilin öğrenciye ana dilmişçesine aşılanmasıdır. Öğrenciler seçtikleri yabancı dilde yeterli iseler hazırlık sınıfı fazla bir etkide bulunmayacağı için bazı şartlarla muaf olabilirler. Hazırlık okumadan lisans derslerine başlamak için öğrenciler üniversite komitesinin hazırladığı hazırlık sınavına girerler. Dilinizi her yönüyle ölçen sınavdan belirli bir puanı geçmiş olmanız gerekir. Bir yıl süren hazırlık eğitimine TGY (Temel Geliştirme Yılı) adı verilir.

TGY’den nasıl muaf olunur?

  • Üniversite tarafından eşdeğerliği kabul edilen ulusal ya da uluslararası bir sınavdan yeterli puanı almış olmak, ya da
  • İngilizce Dil Ölçme sınavından (ELAE) yeterli puanı almak

Diller Okulu (DO) Sabancı Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilerin programlarında başarılı olup olmayacaklarını ölçmek için ELAE sınavını yapar. Birinci maddede belirtilen eşdeğerliği kabul edilmiş sınavlardan birinden önceden belirlenmiş puanı almak dışında öğrencilerin tamamı bu sınavı almakla yükümlüdür. Bu sınavdan yeterli puanı alanlar lisans birinci sınıf derslerine başlarlarken, alamayanlar ise seviyelerine uygun (temel, orta ve ileri) sınıflara yerleştirilip hazırlık eğitimlerini alırlar.

Temel Geliştirme Yılı’ndan (TGY) muafiyeti sağlayacak sınavlar ve puanları aşağıdaki gibidir:

ELAE (İngilizce Yeterlilik Sınavı)

ELAE yılda birkaç kez uygulanır; Ocak ayında, akademik yılın sonunda (Haziran / Temmuz), akademik yılın başlangıcından önce (Ağustos / Eylül). ELAE sınav tarihlerini ilgili akademik takvime bakarak öğrenebilirsiniz. Öğrenciler Üniversite tarafından kabul edilir edilmez, otomatik olarak Ağustos / Eylül İngilizce Dil Değerlendirme Sınavına kaydedilirler. Kayıtlı tüm öğrencilere sınav düzenlemelerini detaylandıran bir bilgi sınavı paketi verilir. İki aşamadan oluşur. Aşama II sınavında 3 ana bölüm vardır: Yazma, Dinleme ve Okuma. Yazma ve Dinleme bölümleri her biri % 30 ve Okuma bölümü % 40’dır. Sınava girebilmek için öğrencilerin 100 üzerinden en az 65 genel not almaları gerekir. ELAE sınav örneğine buradan ulaşabilirsiniz.

Sabancı Üniversitesi Hakkında Bilgi

Eğitim dili İngilizce olan Sabancı Üniversitesi’nin disiplinlerarası eğitim sistemi sebebiyle yabancı dil beklentisi çok yüksektir. Bu sebeple hazırlık eğitimi öğrenciler için çok önemlidir ve eğitimi DO verir. Bunun yanında, öğrencilerin kendilerini ilerletebilmeleri için fakültede İngilizce ve ‘İş Yaşamında İngilizce İletişim Becerileri’ dersi de verilir.

Konuşarak Öğren İngilizceyi iletişim aracı olarak öğrenmek ve kullanmak ve kısa zamanda çok ilerleme kaydetmek için başvurabileceğiniz çok etkili bir eğitim sistemi. Bu sistemle Sabancı Üniversitesi gibi ileri derece İngilizce yetkinliği gerektiren hazırlık sınavlarına dili her yönüyle inceleyerek ve kullanarak hazırlanacaksınız.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı