San Francisco İngilizce Tanıtımı ( Kısa )


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

San Francisco is a colorful city of the USA. It welcomes many different types of people such as liberals, hippies, hipsters, techies, immigrants, yuppies and so on. 

It is an important center of culture and economy which belongs to the state of California. 

In the past, a big and tragic eathquake occured in San Francisco and it literally ruined the city. However San Francisco relieved in a short span of time. The city has also a rich history about human rights; first laws have gone in effect in San Francisco. 

San Francisco has the “San Francisco gulf” in the north and east; and the Pasific Ocean in the west. 

The currency of the city is American Dollar (USD) like the whole country. 

Official language of San Francisco is English. In USA, country does not have an official language; only states have their own. 

San Francisco has a lovely climate because of the effect of the ocean. It is not so hot and not so cold all the year around. However between the months of August and September is the best time to visit this city. Be careful, take a coat with you if you are going out in the evenings even if it is summer. It may be a little bit cool at nights. 

San Francisco is the biggest city of California and especially after gold was found out in here; tourism has an explosion literally. So it is not so hard to find somewhere to stay. Another effect on the increase of tourism in this city is Silicon Valley which is a very important technological center. Accommodation is very qualified thanks to the festivals and celebrations. You may prefer to stay in hotels to rent an apartment or house.. 

Summer is a good time to stay, however if you are not a crowd fun you can prefer autumn or spring. 

We recommend you to book early to benefit the low prices. 

Believe us when we are saying that nights are always like in the middle of the day in San Francisco! There is a huge demand for night clubs or pubs. So you can find a great amount of this kind of places to enjoy the city. Cheap or expensive is no matter; there is a suitable pub for each budget.

City transportation is very developed so you do not have to rent a car to have a comfortable holiday. There is a subway system which is called BART in here. Besides bus, ferry, cable car might be another choices. You just need a transportation card; “clipper” to have benefit from these vehicles. 

Here are some places to see in San Francisco. The first and the most famous one is Golden Gate Bridge which you probably saw on tv shows and one of the longest bridges of the world. Another important stops are Alcatraz Prison and Fisherman Wharf. 

You need a guide to choose best things to eat. Let us help you. Sea foods are very famous; clam chowder, mussel soup, crab in Fisherman Wharf, oyster, shrimps and mac and cheese are our favourites! As dessert you can try doughnut and ice-cream. 

We hope you enjoy our post and have a great time in San Francisco! 

Türkçe Çevirisi

San Francisco ABD’de yer alan rengarenk bir şehir. Bünyesinde pek çok farklı görünüş ve düşünceden insan barındırıyor; liberaller, hippiler, hipsterlar, teknocular, göçmenler, yuppiler ve diğerleri.

California eyaletine bağlı olan bu şehir, tam bir kültür ve ekonomi başkentidir. 

San Francisco geçmişinde büyük ve trajik bir deprem yaşamış ve bu deprem şehri kelimenin tam anlamıyla harabeye çevirmiştir. Fakat San Francisco kısa sürede toparlanmayı başarmıştır.  Şehir ayrıca insan hakları konusunda da zengin bir geçmişe sahip; mesela bu alandaki ilk yasalar burada yürürlüğe girmiştir. 

San Francisco kuzey ve doğuda San Francisco Körfezi, batıda ise Pasifik Okyanus’u ile çevrilidir.

Resmi para birimi ülke genelinde olduğu gibi Amerikan Doları’dır ve USD şeklinde ifade edilir. 

San Francisco’da resmi dil İngilizcedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde ülkenin bir resmi dili yoktur; sadece eyaletler kendi resmi dillerine sahiptirler. 

Okyanus etkisi sebebiyle San Francisco’da iklim tatlı mı tatlıdır aslında. Yıl boyu ne çok soğuk ne de çok sıcak olur. Yine de Ağustos ve Eylül ayları arası şehri ziyaret için en uygun zamanlardır diyebiliriz. Fakat dikkat etmenizde fayda var; mevsim yaz bile olsa akşamları dışarı çıkarken yanınıza ceketinizi almayı unutmayın. Zira hava akşamları biraz serin olabiliyor. 

California eyaletinin en büyük şehri olan San Francisco özellikle burada altın bulunmasının ardından kelimenin tam manasıyla bir turizm patlaması yaşamıştır. Bu yüzden de kalacak yer bulmak sizin için çok da zor olmayacaktır. Turizm’de artışa yol açan sebeplerden biri de dünyanın en önemli teknoloji merkezi olan Silikon Vadisi’nin bu şehirde yer alıyor oluşu. Yıl içinde devam eden kutlama ve festivaller sayesinde şehirde konaklama oldukça kaliteli. Daire ya da ev kiralamak yerine otelde kalmayı tercih edebilirsiniz. 

Uygun fiyatlardan yararlanabilmek için rezervasyonunuzu erken yaptırmanızı öneriyoruz.

San Francisco’ya yazın gitmek iyi bir seçim olabilir fakat kalabalıktan hoşlanan biri değilseniz, ilkbahar ya da sonbaharı tercih edebilirsiniz. 

San Francisco’da geceler de tıpkı gündüzler gibi geçiyor dersek çok da yanılmış olmayız! Gece kulüpleri ya da barlara olan talep oldukça fazla. Bu sebeple şehrin tadını çıkarmak için çok fazla sayıda eğlence mekanı bulmakta zorlanmazsınız. Pahalı ya da ucuz fark etmiyor, hemen hemen her bütçeye uygun bir bar bulunuyor.

Şehir içi ulaşım da oldukça gelişmiş durumda ve bu yüzden rahat bir tatil geçirmek için araç kiralamak zorunda değilsiniz aslında. Şehirde BART denen bir metro sistemi var. BART’a ek olarak otobüs, feribot, elektrikli araba da alternatifler olabilir. Şehir içi ulaşımdan yararlanmak için sadece “clipper” denen bir ulaşım kartına ihtiyacınız olacak. 

San Francisco’da görülecek bazı önemli yerleri sizin için derledik. İlk ve de en önemli olanı, büyük ihtimalle televizyon dizi ya da filmlerinde görmüş olduğunuz ve dünyanın en uzun köprülerinden biri olan Golden Gate Köprüsü. Diğer önemli görülecek yerler ise Alcatraz Hapishanesi ve Fisherman Wharf. 

Yenilecek en iyi seçmek için bir rehbere ihtiyacınız olacak! Sizin için bir kaçını seçtik; Özellikle deniz mahsulleri oldukça ünlü. Bizim en sevdiklerimiz; deniz tarağı çorbası, midye çorbası, Fisherman Wharf’ta yemenizi önerdiğimiz yengeç, istiridye, karides ve mac and cheese. Tatlı larak donut ve dondurma deneyebilirsiniz. 

Umuyoruz yazımız hoşunuza gitmiştir ve San Francisco’da harika vakit geçirirsiniz! 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı