BEC sınavıyla ilgili diğer Cambridge English sınavları nelerdir? 


BEC sınavıyla ilgili diğer Cambridge English sınavları nelerdir 
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

BEC sınavına katılacak olan adaylar, BEC sınavının hazırlanmakta olduğu Cambridge tarafından başka hangi sınavların olduğunu internet üzerinde BEC sınavıyla ilgili diğer Cambridge English sınavları nelerdir? Sorusu ile araştırıyor. Peki, BEC sınavıyla ilgili diğer Cambridge English sınavları nelerdir? 

BEC sınavıyla ilgili diğer Cambridge English sınavları nelerdir? Sorusu, özellikle BEC sınavı ve diğer Cambridge English sınavları arasında kararsız kalan, konu hakkında detaylı bir araştırma yapmak isteyen adaylar tarafından arama motorlarında sorgulatılmakta. Peki, BEC sınavıyla ilgili diğer Cambridge English sınavları nelerdir? İşte diğer Cambridge English sınavları hakkında merak edilen tüm detaylar! 

BEC SINAVIYLA İLGİLİ DİĞER CAMBRİDGE ENGLİSH SINAVLARI NELERDİR? 

BEC sınavı birçok kişi tarafından bilindiği gibi üç farklı seviyede gerçekleştirilmekte. Bu seviyeler adayların amaçlarına ve becerilerine göre en uygun şekilde tercih ediliyor ve adayın İngilizce bilgisini sertifika haline getirmek için tercih ediliyor. Özellikle bu sertifikaların dünya çapında geçerliliğinin olması nedeniyle birçok kişinin göz bebeği haline geliyor ve sene içerisinde BEC sınavının farklı seviyelerine oldukça fazla talep gösteriliyor.  

BEC sınavı ve diğer Cambridge English sınavları, dünya üzerindeki geçerlilikleri nedeniyle birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Bu noktada sınavları amaçlarına uygun şekilde belirlemek ve bu sınavlardan başarılı bir şekilde sertifika elde etmeniz gerekiyor. BEC sınavları ve seviyeleri, genellikle global olarak kariyer hedefi olan kişiler ve akademisyenler tarafından aktif olarak tercih ediliyor. Bu nedenle BEC sınavı ve üç seviyesi diğer sınavlara göre daha çok tercih ediliyor.  

BEC sınavında yer almakta olan seviyelerin her birisinde 4 farklı bölüm yer almaktadır. BEC sınavının amacı ise temelde bu dört farklı bölümdeki becerilerinizi ölçmek ve buna göre sizi değerlendirmektedir. Bu değerlendirme sonucunda yeteri kadar puan elde ederseniz, sertififka almak için hak kazanabilirsiniz. BEC Preliminary sınavını başarılı bir şekilde tamamlamak için minimum 140 puan, BEC Vantage sınavından sertifika almaya hak kazanmak için ise adaylar sınavdan minimum 160 puan, Cambridge English Business Higher sınavından sertifika almaya hak kazanmak için gerekli minimum puan 180 olarak açıklanmıştır.  

Cambridge çatısı altında aktif olarak yer almakta olan Cambridge English sınavları şunlardır; 

Pre A1 Starters (YLE Starters), A1 Movers (YLE Movers), A2 Flyers (YLE Flyers), A2 Key for Schools (KET), B1 Preliminary for Schools (PET), B2 First for Schools (FCE), A2 Key (KET), B1 Preliminary (PET), B2 First (FCE), C1 Advanced (CAE), C2 Proficiency (CPE), B1 Business Preliminary (BEC Preliminary), B2 Business Vantage (BEC Vantage), C1 Business Higher (BEC Higher). Bu sınavlar Cambridge çatısı altında Cambridge English kapsamında uygulanan İngilizce sınavlarıdır. Adaylar ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre Cambridge English kapsamında uygulanan sınavlar arasında seçimlerini gerçekleştirerek Cambridge resmi internet sitesinde yer almakta olan başvuru şeklinde göre sınav başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.  

BEC sınavına başvuru yapmak için https://www.cambridgeenglish.org adresi üzerinden en yakın sınav merkezini direkt olarak kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. BEC sınavı başvuruları sınav merkezi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Ayrıca sınav merkezi üzerinden güncel sınav ücretleri, sınav tarihleri ve diğer güncel bilgileri kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Sınav merkezleri özel olarak görevlendirilmiş Cambridge English Language Assessment tarafından denetlenmektedir.   

CAMBRİDGE ENGLİSH SPEAKİNG SINAVLARINA NASIL HAZIRLANILIR? 

Cambridge English sınavlarına hazırlanmakta olan birçok kişi, İngilizce konuşma pratiği yaparken sorun yaşıyor ve bu konuda ne yapacağına dair araştırmalar gerçekleştiriyor. Bu noktada İnternetin kullanımının artması ile birlikte birçok online İngilizce kursu gözümüze çarpıyor. Daha öncesinde online İngilizce kursu deneyimi olmayan adaylar, geleneksel İngilizce kursları ve online İngilizce kursları arasındaki avantajları, farkları da oldukça merak ediyor.  

Online İngilizce kursları, kişiye sadece sınavlarda değil, kariyer gelimi ve birçok konuda sizi geliştirmektedir. Akıcı derecede İngilizce konuşabilmek hem akademik hem yaşantı hem de kariyer anlamında ihtiyaç duymakta olduğunuz bir beceridir. Bu noktada online İngilizce kursları, geleneksel kurslara göre daha pratik bir eğitim imkânı sunuyor. Özellikle istediğiniz zaman, istediğiniz yerde İngilizce konuşma pratiği yapma imkânı sunması, online İngilizce kurslarının en çok öne çıkan özelliklerinden bir tanesi oluyor.

Gündelik yaşantımızda özellikle kariyer hedefi olan birçok kişinin zaman problemi bulunmakta. Online İngilizce kursları bu noktada size istediğiniz zaman, istediğiniz yerde pratik yapma imkanı sunuyor. Böylece başarılı bir zaman yönetimi ile birlikte oldukça pratik bir şekilde İngilizce konuşma pratiği yapabiliyor ve İngilizcenizi daha akıcı bir hale getirebiliyorsunuz. Bu da Online İngilizce kurslarını geleneksel kurslardan ayıran temel unsurlar arasında yer alıyor. Geleneksel kurslar zaman, maliyet ve başarı konusunda günümüzde online kurslara göre çok daha verimsiz bir öğrenme yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu iki farklı yöntemi birbirinden ayıran temel unsurlardan bir tanesi de online İngilizce kurslarının bireysel eğitime odaklanması ve bu şekilde kişisel öğrenmeniz konusunda elde ettiği başarıdır. 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BEC Sınavı

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı