Sıfırdan İleri Seviye İngilizce Öğrenmek: Bu Yöntemlerle Çok Kolay


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Evrensel bir dil haline gelen İngilizce’yi bir iki kelime de olsa hemen herkes biliyordur. Ancak İngilizce öğrenme sürecinizde minimum kelime ve yok sayılabilecek gramer kullanımları yerine dile daha hakim olmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için yapabileceğiniz birkaç kolay yöntem bu var. Sıfırdan İngilizce öğrenme düşüncesi her ne kadar zorlayıcı ve karmaşık gibi gelse de bu süreçte önemli olan beş temel beceriye gereken önemi vererek başlamak işleri oldukça kolaylaştırır. Speaking, reading, writing, listening, ve grammar becerileri, dil öğrenirken birbirine bağlı olarak ilerleyen ve bir dilin tamamını oluşturan beş temel ögeyi oluştururlar. Sıfırdan ileri seviye kolay bir şekilde İngilizce öğrenmek istediğinizde bu beş temel beceriyi de birbiriyle eşi zamanlı olarak öğrenme serüveninize dahil etmeniz daha etkili ve uzun soluklu bir öğrenim sağlayacaktır.

Motivasyonunuzu Bulun.

Öğrenme serüveninize öncelikle sıfırdan İngilizce öğrenmenin bir süreç olduğunu kabul ederek başlayın. Bu süreci kolaylaştıracak yöntemlere odaklanmadan önce İngilizce öğrenmeye adım atma nedenlerinizi düşünün. Motivasyonunuzun ne olduğunu belirlemeniz zorlandığınız zamanlarda size yol gösterecek bir harita görevi görür. Akademik başarı için ya da iş hayatınızda zorluk yaşamamak için öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Sebebiniz ne olursa olsun kendinize bir motivasyon belirlemeniz öğrenme sürecindeki ilk ve en önemli adımlardan biri olacaktır. İngilizce, bu zamana kadar ihtiyacınız olmadığını düşündüğünüz için öğrenmediğiniz ya da zor olduğuna inandığınız için öğrenemediğiniz bir dil olabilir. Ancak “Neden İngilizce öğrenmek istiyorum?” sorusuna verdiğiniz cevap, sizin sıfırdan Ingilizce öğrenme sürecinizde size yardımcı olacak. Bulduğunuz bu motivasyonu bir kağıda yazıp sık sık görebileceğiniz bir yerlere yapıştırabilirsiniz. Telefonunuzun ekran kilidi yapmak gibi çözümler de sizi sıkıldığınız zamanlarda çalışmaya teşvik edebilir.

 

 

Kelime Bilmek Çok Önemli.

İngilizce öğrenme sürecinizi bir düşünün. Okullarda alfabe ile başlayıp gramer kurallarıyla devam eden İngilizce öğrenme süreçleri yıllar içinde bir çok kafa karışıklığı ve cümleleri anlamada zorlanmalara sebep oldu. Bunun en önemli nedenlerinden biri de kelime bilginizin günlük hayatta ana dili İngilizce olan biriyle konuşabileceğiniz kadar yeterli olmaması. Sıfırdan İngilizce öğrenirken kelime bilginizin yeterliliğine özen göstermeniz gerekir. Bunun için İngilizce’de en sık kullanılan bin kelimeyi araştırarak başlayın. Her ne kadar bin kelime kulağa az gibi gelse de İngilizce’de en sık kullanılan bu kelimeleri bilmek günlük konuşmaları anlamanıza ve kendinizi ifade etmenize yardımcı olacaktır. Alışık olmadığınız bir dilde kelime öğrenmek ise pek kolay bir iş gelmese bile deneme-yanılma ile kendinize en uygun öğrenme metodunu bulabilirsiniz. İnternette yapacağınız bir araştırmayla bulduğunuz bu bin kelimeyi bir deftere yazmaya başlayabilirsiniz. Kelimeleri isim, fiil, sıfat gibi ayırabilir ve kelimelerin çekimli hallerini de yazarak bin kelimeyi çeşitlendirebilirsiniz. Bunun ardından öğrenme sürecini daha eğlenceli kılmak ve kolaylaştırmak adına kelimeleri kodlama yoluna gidebilirsiniz. Kelimenin anlamıyla özdeşleşecek cümleleri kendi ana dilinizde kurabilir ve cümle içinde İngilizce kelimeye yer vererek öğrenme sürecini hızlandırabilirsiniz. Örneğin deliberately kelimesi kasten/kasıtlı olarak anlamına gelmektedir. Siz bu kelimeyi “deli bereyi deliberately attı” şeklinde kodladığınızda bu kelimenin kasıtlı olarak anlamına geldiğini daha kolay hatırlayabilirsiniz. Kelimeleri anlamlarıyla birlikte bağlamlar içinde kullanmak oldukça kelime öğrenme sürecinde etkili bir yöntem olabilir. Kelime ezberleme sürecinde bu bin kelimenin ardından ilk maddede belirlediğiniz motivasyonunuza göre daha özelleştirilmiş listelerdeki kelimeleri ezberlemeye başlayabilir ve kelime dağarcığınızı genişletebilirsiniz. Ne kadar çok kelime bilirseniz listening ve reading kısımlarındaki becerilerinizi o kadar çok geliştirirsiniz. Kelimeleri kağıda yazma sürecinizde ise bunu tekrar tekrar yaparsanız el alışkanlığı kazanacağınızdan aynı zamnda writing kısmına da yararı dokunacaktır.

Sıfırdan İngilizce öğrenmek

 

Kendinizi İngilizceyle Çevreleyin. 

Dil öğrenme sürecine başladığınızda zihninizde ilk oluşan düşünce gramer kurallarını öğrenmek oluyor. Oysaki yeni doğmuş bir bebeği düşünün. Onun içinde bulunduğu dili öğrenme süreci duyarak ve duyduklarını tekrarlayarak başlıyor. Bunun bir dil öğrenme yolculuğu olmasından ziyade iletişim kurma odaklı bir yolculuk olduğunu düşündüğümüzde kendinizi olabildiğince çok ingilizceye maruz bırakmanın önemini anlayacaksınız. Peki ama ana dili İngilizce olmayan bir ülkede iken bunu nasıl sağlayabilirsiniz? Öncelikle ingilizce öğrenme yolunda yapacağınız aktivitelerde konuşulanların %100’ünü anlayamayacağınızı ve bunun doğal bir durum olduğunu kabul ederek başlayın. Anlayamadığınız kelimelerin sizin moralinizi bozmasına ve bir şeyler öğrenemiyormuşsunuz gibi hissettirmesine izin vermeyin. Bunun ardından günlük hayatta eğlenmek için yaptığınız aktiviteleri İngilizce’ye entegre edin. Podcast dinliyorsanız, artık Ingilizce olanları dinlemeye başlayın. Müziklerinizi İngilizce olarak dinleyin, şarkıların sözlerine bakıp evde bağıra bağıra söyleyin. Bu sayede hem eğleneceksiniz hem de ağzınızı alışık olmadığınız bu kelimelerin telaffuzuna alıştıracaksınız. Bunun dışında izlediğiniz yabancı dizileri İngilizce altyazılı izlemek de oldukça faydalı olacaktır. İngilizcesini ilerletirken sıkılmadan izleyeceğiniz diziler için Netflix dizileri ile alakalı içeriğimize bakabilirsiniz. Türkçe altyazı olmadan bir diziyi izlemek başta zorlayıcı gelse bile sık kullanılan kelimeleri cümle içinde görüp anladığınızda geri kalanını bağlamdan çıkarmaya başlayacaksınız. Bu durum ilerledikçe kendinize daha çok güveneniniz geleceği için de öğrenme süreciniz daha da hızlanacak. Tüm bu adımlar İngilizcenizi konuşulabilir düzeye getirse de pratik yapmadığınızda dilinizin ne kadar ilerlediğini öğrenmeniz pek de mümkün olmaz. Ana dili ingilizce olan kişilerle konuşmak için kullanabileceğiniz birkaç pratik site kullanmanız bu aşamada size oldukça yardımcı olacaktır. Bu aşama unutmamanız gereken en önemli şey hata yapmanın doğal bir süreç olduğu. Kendi ana dilinizi konuşurken dahi yaptığınız hataları düşündüğünüzde sıfırdan öğrendiğiniz bir dil olan Ingilizce’de yaptığınız hataların normal olduğunu anlamanız sizi konuşurken daha da rahatlatacaktır. Ekstra bir dil öğreniyor olmanız zaten başlı başına takdir edilecek bir durumken bu dili ana diliniz gibi bilme zorunlulu hissetmemeniz süreci hızlandıracaktır.

Sıfırdan ingilizce öğrenmek

Konuşarak Öğren.

Tüm bunlara rağmen ana dili İngilizce olan biriyle konuşurken çekiniyor ve bir eğitmene ihtiyaç duyuyorsanız Konuşarak Öğren size ihtiyacınız olan eğitim desteğini sağlayabilir. Konuşarak Öğren’deki eğitmenler sizin seviyenizi uygun bir şekilde sizinle konuştuğu için hem anlamak da zorlanmayacak hem de bolca pratik yaparak öğrendiğiniz her şeyi pekiştirmiş olacaksınız. İlk başta belirlediğiniz motivasyona bağlı olarak sağlanan İngilizce eğitimlerinden yararlanarak daha hızlı bir öğrenme sürecini yaşayabilirsiniz. Eğer motivasyonunuz iş ise iş ingilizcesi kursuna başlayabilirsiniz. Eğer günlük konuşmanızı ilerletmek istiyor ya da ileri seviyede olan ingilizcenizi pratik yaparak unutmamak istiyorsanız 3 ay, 6 ay ve 12 ay olmak üzere ayrılan programlardan birini seçerek öğrenme sürecinize başlayabilirsiniz. Konuşarak Öğren ile ingilizcenizi geliştirmenin bir diğer avantajı ise eğitmenlerin konuşma sırasında aldığı notları sizle paylaşması ve dikkat etmeniz gereken konular hakkında size geri dönütler vermesi. Bu sayede hem hatalarınızı daha net görmüş olursunuz hem de konuşma gerginliğinizi üstünüzden atarak derslerin dışında da daha rahat İngilizce konuşmaya başlarsınız.

Konuşarak Öğren

ÖZET

Sıfırdan İngilizce öğrenmek zor mu?

Sıfırdan İngilizce öğrenmek, yeni başlayacağınız herhangi bir işten daha zor değil. Uygulayabileceğiniz yöntemlerle ve istikrarlı bir ilerlemeyle İngilizce öğrenmek eğlenceli bir hale gelip daha da kolaylaşabilir.

Sıfırdan İngilizce öğrenmek için neler yapılabilir?

Öncelikle belli bir motivasyon ve kararlılık sahibi olmanız oldukça önemli. Bunun ardından İngilizce’de en sık kullanılan bin kelimeyi öğrenmeye başlayarak kelime haznenizi sık sık kullanabileceğiniz şekilde genişletebilirsiniz. Öğrendiğiniz kelimelerin nerelerde ve nasıl kullanıldığını öğrenmek için podcast ve diziler izleyebilir, şarkıların sözlerine bakarak örnek kullanımları görebilirsiniz. Tüm bu bağlamları kullanabilmek için internet üzerinden ana dili Ingilizce olan kişilerle konuşabileceğiniz sitelere bakabilir ya da Konuşarak Öğren’i kullanarak eğitmenlerle bu pratiği yapabilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı