Spotify ile İngilizce Öğren: İngilizce Öğreten Podcastler ve Tüyolar


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Dünyada gün geçtikçe İngilizce dili önem kazanmakta. Dolayısıyla İngilizce öğrenmek isteyen insan sayısı da gittikçe artmaktadır. İngilizceyi öğrenmek isteyenler için artık çok çeşitli kaynaklar mevcut. Özellikle teknolojik gelişmeler bu çeşitliliği son yıllarda bir hayli arttırdı. Böylelikle İngilizceye ulaşmak artık çok daha kolay ve ucuz hale geldi. Müzik, radyo ve podcast bulabileceğiniz Spotify uygulamasını da bir İngilizce öğrenme aracına çevirmeniz mümkün.

Dinleme üzerine kurulu olan uygulamada, dinleme ve anlama becerinizi hızla geliştirebilirsiniz. İngilizce öğrenirken çok dinlemeniz ve çok okumanız İngilizceniz için en önemli etkenlerden biri. Okumanın yanında dinleme egzersizleri yapmanız telaffuzunuz ve aksanınız üzerinde de büyük bir etki yaratacaktır. Spotify, geliştiricilerinin yabancı olduğu bir uygulama olduğu için, İngilizce içerikleri bolca bulabilirsiniz. Ayrıca, sırf İngilizce öğrenmeniz için yapılmış İngilizce öğreten podcastler mevcut. Bu programlardan bazılarını sizler için seçtik.

6 Minute English

BBC’ye ait olan programda her hafta farklı konular üzerine iki kişinin konuştuğu bir podcast serisi olarak karşımıza çıkıyor. İlginç konular bulabileceğiniz podcastlerde konuşmacılar İngiliz aksanıyla konuşmakta ve konuşmalarında İngilizcede sık kullanılan ifadelere yer vermektedirler. Farklı konular üzerine konuşulan konular 6-7 dakika gibi kısa konuşmalardan oluşuyor. Bu da, motivasyonunuzun düşmesini ve sıkılmanızı önlüyor. Öğrenirken aynı zamanda yeni şeyler keşfedebileceğiniz bu program dinleme becerinize büyük katkıda bulunacak.

Easy Stories in English

Podcast sahibi Ariel Goodboy’un kendi yazdığı ve seslendirdiği kısa hikayeleri dinleyebileceğiniz bir program. Her hikayenin türü, seviyesi, kelime sayısı (uzunluğu), hikayede öğreneceğiniz yeni kelimeler ve hikaye konusu hakkında kısa bilgi podcast tanıtımında yer alıyor. Buna göre tanıtıma bakıp kendiniz için uygun olduğunu düşündüğünüz podcastleri dinleyebilirsiniz. Kısa hikayelerin yanında, bölüm bölüm yayınlanan hikaye de bulunuyor. Bu seriye başlamanız, karakterleri ve olayları bildiğiniz için sürekli yeni baştan bir hikaye dinlemenizden daha kolay olacaktır. Hikayeler boyunca tekrarlanan kelimeler kolaylıkla aklınızda kalacak ve yavaş yavaş İngilizcenizin gelişmesini sağlayacak.

English Learning for Curious Minds

İngilizce öğrenmeyi ilginç konularla zevkli kılan bir podcast programı English Learning for Curious Minds. Dileyebileceğiniz konular arasında tarih, ünlü bilim adamları ve düşünürler, önemli olaylar gibi birçok ilginizi çekecek konular var. İngilizceyi eğlenceli bir şekilde öğrenebileceğiniz podcastlerin transkriptlerine de ulaşmanız mümkün. Ayrıca her podcastin tanıtımında bölümde geçen anahtar kelimeler ve konu hakkında neler konuşulduğuna dair bilgiler mevcut. Bu sayede dinleyeceğiniz podcasti seçmeniz ve öğrenmeye başlamanız çok daha kolay hale gelecek.

Dialogue Frog

Dialogue Frog, adından da anlaşıldığı üzere diyaloglar aracılığıyla İngilizce öğrenmenize yardımcı olur. Diyaloglarda ana dilinde konuşanların doğal olarak kullandığı şakalar, kelime oyunları, yaygın ifadeler de geçmektedir. Her diyalog, yani her podcast 2-6 dakika arasında bir uzunluğa sahip ki bu da öğrenmenizi daha kolay hale getirir. Diyaloglarda sık sık tekrarlanan kelimeler ve gramer yapıları zamanla zihninizde yer edecek ve İngilizcede akıcı olmanızı sağlayacak.

Espresso English

Espresso English, hikaye veya konuşmadan çok kısa kısa İngilizce dersleri veren bir podcast. Kelime, telaffuz, deyimler, phrasal verbler, gramer gibi konularda 5-6 dakikalık podcastler yer almakta. İngilizceyi öğrenirken doğal konuşmaları dinlemenin yanı sıra bu şekilde bilinçli öğrenebileceğiniz gramer, kelime vs. bilgisi veren podcastler dinlemenizin de katkısı azımsanamaz.

English Plus

Bu podcast kanalı, günlük olarak İngilizce ile ilgili konular (kelime, gramer, telaffuz, deyim vs.) yayınlarken artı olarak kültürel veya farklı konular hakkında da podcastler yayınlıyor. Kısa gibi görünen podcastlerden İngilizceye dair birçok şey öğrenmeniz mümkün. Zaman kaybetmeden, öğrenirken zevk almak için en iyi podcast programlarından biridir English Plus.

İngilizce Podcast Dinlerken Bilmeniz Gereken Tüyolar

Dinleme beceriniz, dinlediklerinizi anlayabilmenizle alakalıdır ki bu da ancak pratik yaparak geliştirebileceğiniz bir beceridir. Spotify podcastleri bu anlamda sizlere çok yardımcı olabilir. Yukarıda sıraladığımız podcast kanalları ve daha birçoğu dinleme becerinizi büyük oranda geliştirmenizi sağlayacaktır. En başlarda, dinlediklerinizi pek anlayamamanız normal olacaktır. Kulağınız dile alıştıkça duyduklarınız size daha tanıdık gelmeye başlayacak ve söylenen kelimeleri, cümleleri zihninizde anlamlandırabileceksiniz. Dinlediğiniz podcastin konusuna önceden bakmayı unutmayın. Bu, konuya biraz daha hakim olduğunuz için anlamanızı kolaylaştıracaktır. Buna ek olarak, podcasti sürekli durdurup sözlükten kelime anlamlarına bakmamaya çalışın. Onun yerine bilmediğiniz kelimeleri tahmin etmeniz motivasyonunuz ve öğrenmeniz için daha iyi olacaktır.

Podcastleri dinlediğinizde çeşitli notlar tutabilirsiniz. Bilmediğiniz kelimeleri sonradan anlamına bakmak üzere bir yere not ederek podcasti bölmeden devam edebilirsiniz. Bunun yanında, eğer İngilizce ile ilgili bilgilendirici bir podcast dinliyorsanız, yeni öğrendiğiniz gramer, kelime gibi şeyleri not edip sonradan tekrar okuyabilirsiniz. Unutmanıza engel olacak bu eylem, size zaman kazandıracak ve istediğiniz zaman notlarınıza geri dönüp bakma şansınız olacak.

Konuşarak Öğren’de İngilizce Öğrenin!

Dinleme becerinizi ve diğer bütün dil becerilerinizi Konuşarak Öğren‘de interaktif bir şekilde geliştirebilirsiniz. Ana dil İngilizce olan eğitmeniniz sizinle devamlı olarak İngilizce konuştuğunda, dinleme becerinizin gelişmesi kaçınılmaz olacaktır. Dili bütünsel bir şekilde öğreten Konuşarak Öğren, İngilizce duyduklarınızı anlamanızı ve uygun şekilde cevap vermenizi, yani iletişim kurmanızı sağlar. Sistemli bir şekilde ilerleyeceğiniz dersleriniz sayesinde İngilizceyi rahat ve hızlıca kavrayabilirsiniz. Derslerinizin saatlerini kendinize göre ayarlayarak zaman sıkıntısı çekmeden eğitmeninizle derse girmeniz mümkün. Konuşarak Öğren’de İngilizce öğrenmek artık çok daha kolay ve hızlı. Haydi siz de bugün kendinize yatırım yapmaya başlayın!

Sık Sorulan Sorular

Dinlediğim podcastleri tekrar dinlememin faydası olur mu?

Evet, faydası olur. İzlediğiniz filmleri nasıl tekrar izlediğinizde yeni detaylar fark ediyorsanız, bunda da aynı şekilde öğrenecek yeni şeyler bulabilirsiniz. Hatta öğrendiğiniz şeyler zihninizde yerli yerine oturur ve daha emin adımlarla ilerlersiniz. Yalnızca, dinlediğiniz podcastleri tekrar dinlerken araya fazla zaman girmemesine dikkat etmelisiniz. Peş peşe veya 1-2 gün arayla dinlemeniz çok daha iyi olacaktır.

Podcastleri transkriptleriyle birlikte dinlememin yararı olur mu?

Dinlemeye ilk başladığınız zamanda bunu yapabilirsiniz. Yalnız, yazıya odaklanıp dinlediklerinizi kaçırmamaya dikkat etmelisiniz. Bunun yanında, aynı podcasti ilk yazılı metniyle hemen sonra da yazılı metin olmadan dinlemenizin de İngilizcenize katkısı olacaktır.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı