TESOL Sertifikası Nasıl Alınır?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

 

İngilizceyi sonradan öğrenen kişilere MEB’na bağlı özel kurumlarda İngilizce öğretmeni olmanın yolunu açan TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages), dünyanın her yerinde kullanabileceğiniz bir yetki belgesi vererek iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olduğunuzu ispatlar

TESOL sertifikası nasıl alınır?

Dünya çapında bir meslek sahibi olabilmenin kapısını aralayan TESOL sertifikası için bu kursu veren kurumlara başvurmalı, kursu başarı ile tamamlayarak iyi bir puan almalısınız. Puanlama A1, A2, B1, B2 ve C geçer puan olup bu kursu online veren kurumlar da bulunmaktadır. Özellikle yurt dışında İngilizce öğretmenliği yapmak isteyenler iyi bir eğitim kurumu seçmeli ve kaliteli bir dil eğitimi almalıdır.

 

TESOL başvuru şartları

TESOL sertifikası almak için üniversite mezunu olmaya gerek yok. Fakat yurt dışında İngilizce öğretmenliği yapmayı düşünüyorsanız üniversite mezunu olanlar ilk tercihler arasında yer alacaktır. Yurt içinde özel kurumlarda yine üniversite mezunu olma şartı aranmaz fakat ilk etapta üniversite mezunları tercih edilir.

 

Online TESOL kursu

Çevrim içi TESOL kurslarına katılanlar ana dili İngilizce olan öğretmenlerden alacakları eğitimle bu belgeye sahip olabilir. Ders saatlerini kişi kendisi belirler. Müfredata uygun verilen derslerle kişiye gerekli İngilizce eğitimi verilir ve kurs sonunda sınav yapılmaz. Her bir aşama sürekli değerlendirildiğinden kurs sonunda kişinin başarısı puanlandırılır.

 

TESOL sertifikasının avantajları

Tüm dünyada kabul görmüş bir sertifika olarak eğitim mezunu olmasanız da İngilizce öğretmenliği yapmanızı sağlayacak bir belgedir. Yurt içinde MEB’na bağlı özel okul, anaokulu, dil kursları, üniversite ve dershanelerde İngilizce öğretmenliği yapabilir, kariyerinize bu doğrultuda yön verebilirsiniz.

 

TESOL sertifikası almak için kurs süresi ne kadar

Birkaç ay veya 1-2 yıl gibi değişen kurs süreleri ile bu belgeye sahip olabilirsiniz. Eğitimi veren kurumdan kuruma TESOL kurs süreleri ve fiyatları değişmektedir. Yurt içi ve yurt dışında geçerli bir belge olan TESOL sertifikası ile sizin de bir mesleğiniz olabilir.

İngilizce TESOL kursuna gitmeden önce İngilizce bilginizi geliştirmek ve aldığınız eğitimle kısa sürede TESOL sertifikası almak istiyorsanız Konuşarak Öğren‘le İngilizcenizi geliştirebilirsiniz…

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

One thought on “TESOL Sertifikası Nasıl Alınır?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı