The 7 Habits of Highly Effective People İngilizce Özeti


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

The 7 Habits of Highly Effective People Türkçe Özeti

Gelmiş geçmiş en ilham verici kitap olarak anılan ve 20. yüzyılın en etkili kitabı seçilmiş kitabın yazarı Stephen R. Covey Dünyanın en başarılı 25 kişisi arasında gösterilmiştir. Yüksek etkili insanların 7 alışkanlığından bahseden bu kitap 25 milyonun üzerinde satmıştır.Yazarın ölümünden sonra bile kitabın başarısı hala devam etmekte ve çoğu eleştirmen tarafından liderliğin kutsal kitabı olarak görülür. Böylesine güçlü bir kitaptan çıkarılacak bir çok ders vardır. İşte bunlardan bazıları:

İlk ders; Cenaze testini yapın. Covey’e göre başarının ve etkili olmanın en önemli şartlarından biri yapacağınız işin sonunu düşünmektir. Büyük ve uzun vadeli hedeflerinizde net olursanız, her bir kararınızı buna göre hizalayabilirsiniz. Bu hedefler hakkında açık olmanın en iyi yolu cenaze testi yapmaktır. Bu hedef için kendimize soracağımız sorular ise: İnsanların cenazemde ne söylemesini istiyorum?, Nasıl hatırlanmak istiyorum?dur. Bu soruların cevaplarına göre eylemlerinizi şekillendirin. İkinci ders: Nasıl hayır denilir öğrenin. Bazen ödüller önünüze dizilir ama böyle durumlarda cenaze testini yapmalısınız. Bir iş ya kesinlikle yapılmalıdır ya da yapılmamalıdır. Son ders: Aktif dinleme. Dinlediğiniz kişiyi anlamak için dinleyin. Onları tekrar ederek onların dediğini iyice anlayın. Covey’e göre ilk önce anlamalı sonra anlaşılmaya çalışmalısınız.

The 7 Habits of Highly Effective People Summary

The most influential book of the 20th century, named as the most inspiring book ever, and the author of the book, Stephen R. Covey, was listed among the 25 most successful people in the world. Speaking of 7 habits of high-impact people, this book has sold over 25 million copies. Even after the author’s death, the book’s success continues and is considered by many critics to be the holy book of leadership. There are many lessons to be drawn from such a powerful book. Here are some of them:
First lesson; Take the funeral test. According to Covey, one of the most important conditions of success and being effective is to think about the end of your work. If you are clear on your big and long-term goals, you can align each decision accordingly. The best way to be clear about these goals is to do a funeral test. The questions we will ask ourselves for this goal are: What do I want people to say at my funeral ?, How do I want to be remembered? Shape your actions according to the answers to these questions. Second lesson: Learn how to say no. Sometimes the rewards are placed in front of you, but in such cases, you should do the funeral test. A job must be done or not. Last lesson: Active listening. Listen to understand the person you are listening to. Understand them well by repeating them. According to Covey, you must first understand and then try to be understood.

The 7 Habits of Highly Effective People Türkçe ve İngilizce Özeti Video

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı