Türkiye’de İngilizce Eğitimi | Türkiye’de İngilizce Öğrenebilir misiniz?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Türkiye’de İngilizce eğitiminin durumu maalesef içler acısı. Çocuklar yıllarca İngilizce görmelerine rağmen liseyi bitirdiklerinde hala İngilizce konuşamıyor. Yanlış olan ne, neden 12 yıl boyunca İngilizce eğitimi alınmasına rağmen İngilizce konuşulamıyor bugün de bu konuyu irdeliyoruz.

12 yılda 1296 saat İngilizceye rağmen neden konuşamıyoruz?

İlkokul, ortaokul ve lise boyunca tam 1296 saat İngilizce dersi alınıyormuş. Ve buna rağmen İngilizce konuşan ülkeler arasında maalesef son sıralardayız. Sorun çocuklara İngilizce konuşmayı öğretmekten ziyade gramer öğretiyor olmak. Tüm gramer kuralları 12 yıl boyunca dikte ediliyor. Öğrenciler de sürekli yazıyor ve ezberliyor. Ama konuşmaya geldi mi, öğrenilen kelimeleri pratiğe dökmeye geldi mi sonuç yok. Yani eğitim hayatı boyunca konuşmayı değil yazmayı ve ezberlemeyi öğretiyoruz. Oysa İngilizce konuşarak öğreniliyor. Sadece gramer çalışarak değil.

Üniversiteyi bitirenler de İngilizce konuşamıyor

Ders müfredatları sadece İngilizce ders sınavlarından geçmeye yönelik bir program içeriyor. Konular çok, zaman kısıtlı. Bu nedenle müfredattaki konular sürekli yazdırılıyor ve ders sınavlarında da kâğıt üzerinde ezberlenenler soruluyor. Pratiğe dökülmediği için de zaten bir müddet sonra unutulup gidiyor.

İngilizce bilmekle kullanmayı bilmek farklı şeyler

İngilizcenin kelime ve gramer olarak her şeyine hâkim olabilir fakat yine konuşmayı başaramıyor olabilirsiniz. Zaten buradan da çıkan sonuç İngilizce bilmekle kullanmak bambaşka şeyler. Bilginizi pratik yaparak uygulamaya geçirmediğiniz ve İngilizceyi hayatınıza dâhil etmediğiniz sürece konuşmayı başarmak çok zor.

Gramer pratiğin önüne geçmiş durumda

Türkiye’de verilen İngilizce eğitimlerine bakıldığında gerçekten de durum böyle. Oysa Amerika’da verilen İngilizce eğitimine baktığınızda sınıf içinde pratik yapılacak ortamlar yaratıldığını ve her öğrencinin pratik yaptığını görürsünüz. Öyle ki her farklı durumda hangi cümle kalıbının kullanılması gerektiği uygulamalı olarak öğretiliyor.

İngilizce iletişim aracıdır

İngilizce biliyor olmanın ölçüsü sağladığı iletişimin ne kadar etkin olup olmadığı ile alakalıdır. Yani iletişimde sorun yoksa İngilizce bilgisinde sorun yoktur. Okulda alınan eğitimin yetersizliği malum. İş hayatının da acımasızlığı ortada. Bu nedenle okuldan sonra İngilizce eğitimleri devam ediyor. Yurt dışında dil öğrenme çabaları, kurslar, özel dersler v.s. İngilizceyi kısa sürede konuşmaya başlamak için online İngilizce başarısını ispatlamış bir model olarak oldukça etkili.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı