Üsküdar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Lisans eğitimine bir an önce başlamak mı istiyorsunuz? İngilizce seviyenize güveniyor ve hazırlık eğitiminde kaybedecek vaktiniz olmadığını düşünüyorsanız, Üsküdar Üniversitesi size Muafiyet Sınavı fırsatı sunuyor.

Üsküdar Üniversitesi’nin hazırlık dersleri, Türkçe eğitim veren bölüm ve programlarda isteğe bağlı; İngilizce eğitim veren bölümlerde ise zorunlu. Eğitim dili %100 İngilizce ya da %30 İngilizce olan bölümler için hazırlık sınıfı; öğrencilerin akademik seviyede İngilizce dil kullanım becerisine sahip olmalarını sağlamayı hedefliyor. Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçevesi doğrultusunda modüler sisteme bağlı olarak verilen İngilizce eğitimde, öğrenciler yerleştirme sınavına göre uygun görüldükleri beş seviyeden birinde eğitim alıyor.

Hazırlık programını atlamak istiyorsanız, eğitim döneminden önce yerleştirme sınavına katılmanız gerekiyor. Yerleştirme sınavı; dilbilgisi, kelime dağarcığı ve okuma becerilerini kapsayan 80 adet çoktan seçmeli sorudan oluşuyor. Bu sınavdan 60 ve üzeri puan elde eden öğrenciler, yeterlik sınavına girmeye hak kazanıyor. Yeterlik sınavında da aynı başarıyı yakalayan öğrenciler, Hazırlık Okulu’ndan muaf olup doğrudan lisans derslerine geçebiliyor.

Kimler Hazırlığı Atlayabilir?

Daha önce bir başka üniversitenin İngilizce Hazırlık Sınıfında okumuş ve 100 tam puan üzerinden Üsküdar Üniversitesi Senatosu’nun öngördüğü puanla başarılı olmuş öğrenciler, üzerinden üç yıl geçmemesi koşuluyla, başarılı olduklarını belgeledikleri takdirde hazırlık sınıfından muaf olurlar. Dikey/Yatay geçişle gelen lisans öğrencileri ise daha önce okudukları üniversitede aldıkları İngilizce I ve İngilizce II derslerinden başarıyla geçtiklerini belgelemek kaydıyla hazırlık sınıfını atlayabilirler.

ÖSYM tarafından düzenlenen veya üniversitenin belirlediği uluslararası yabancı dil sınavlarından (TOEFL, PTE) üniversite tarafından öngörülmüş puanları alanlar, hazırlık okumadan bölümlerine geçebilir. Eğer bunlardan herhangi biri elinizde bulunmuyorsa veya belgelerinizin geçerlilik süresi bitmişse, üniversitenin yeterlik sınavında hakkınızı kullanabilirsiniz.

Hazırlık Atlama Sınavında Hangi Konular Var?

Üsküdar Üniversitesi’nin hazırladığı Yeterlik Sınavı, Algısal ve Üretimsel Beceriler olarak iki ana bölümden oluşuyor. Algısal Beceriler; Listening (Dinleme), Reading (Okuma) ve Use Of English (Dilbilgisi) konularını içerirken, Üretimsel Beceriler ise Writing (Yazma) ve Speaking (Konuşma) konularını içerir. Sınavda İngilizce dil becerilerinizi kullanmanız ve yeterli seviyede olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor.

Üsküdar Üniversitesi’nin sınav örneklerine bakmak ve fikir sahibi olmak isterseniz, buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlık Atlama Sınavına Konusarakogren.com İle Hazırlanın

Sınav öncesi İngilizce seviyenizi ilerletmek istiyorsanız, Konusarakogren.com yanınızda! İnternete erişebildiğiniz her yerden ulaşabileceğiniz Konusarakogren.com, yabancı dil eğitimini eğlenceli hale getiriyor. Burada kendinize en uygun programı belirleyebilir, ilerleme hızınıza göre istediğiniz zaman yeniden düzenleyebilirsiniz.

Ana dili İngilizce olan eğitmenler ile beraber, Hazırlık Atlama Sınavı için ihtiyaç duyacağınız konuların eğitimini alabilir, konuşma ve dinleme pratiği yapabilirsiniz. Sadece size özel olan sistem üzerinden ilerlemenizi takip edebilir ve eğitmeninize istediğiniz her an ulaşabilirsiniz. Ücretsiz deneme imkanı ile Konusarakogren.com fırsatlarından hemen faydalanın!

Üsküdar Üniversitesi Hakkında Genel Bilgi

İDER Vakfı tarafından “Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi” unvanı ile 2011 yılında kurulan Üsküdar Üniversitesi, 2012 – 2013 eğitim-öğretim yılında aktif hale geldi. Mevcutta İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, beş enstitü ve bir yüksekokul  ile eğitim veren üniversite, genç ve başarılı bir kadroya sahip.

2015 yılında ABD Başkanı Obama tarafından başlatılan Beyin İnisiyatifi programının Türkiye temsilciliğini alan Üsküdar Üniversitesi, 2018 yılında ise UNESCO tarafından; Nörobiyoloji, Bilişsel Tıp ve Beyin Araştırmaları alanındaki çalışmalarından ötürü Mükemmeliyet Merkezi olarak ilan edilerek, başarılarına başarı katmaya devam ediyor.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı