Yabancı Dilde Katmanlar Nelerdir?


İngilizce Eğitici Oyunlar İle İngilizce Öğrenmek
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Yabancı dillerde katmanların olduğunu biliyor muydunuz? Tüm diller genelde çift katmanlı kabul edilir. Öğrenilmesi zor dillerde katman sayısı artar. İngilizceyi de düzensiz gramer yapısı bakımından çok katmanlı kabul edenler olsa da ana hatları ile iki katmanda inceleyenler çoğunluktadır.

İngilizceyi biliyor olmak için konuşmak gerektiğini daha önceki yazılarımızda defalarca vurgulamıştık. Temel İngilizce bilgileri ve ardından gelmesi gereken konuşma becerileri için İngilizce katmanları bilmek gerekir. Yani hangi katmanda neler öğreniliyor, her bir katmanın olmazsa olmazları nelerdir ve bu katmanlarda süreç nasıl işler bir bakalım.

Yabancı Dilde Katmanlar Nelerdir?

İngilizce katmanlar

İngilizce katmanları iki grupta inceliyoruz.

Birinci Katman

Temel İngilizce bilgilerinden oluşan birinci katmanda İngilizcenin genel hatları ile iskeleti verilir. Bu katman gramer kurallarının öğrenildiği, temel okuma, yazma ve konuşma becerilerinin kazanıldığı aşamadır. Optimum düzeyde bir dil eğitimi hedeflenir. Eğitim kurumlarının hedeflediği bir katman olup belli bir müfredat çerçevesinde öğrencilere verilmektedir. İkinci katmana geçilmeden önce mutlaka aşılması gereken bir dönemdir. Birinci katmanda alınan eğitimin kalitesi son derece önemli olup tüm İngilizce öğrenme sürecini ve kalitesini etkiler.

İkinci Katman

İngilizcenin hayatın içine katıldığı, birinci katmanda öğrenilen temel bilgilerin pratiğe döküldüğü katmandır. Bu bakımdan birinci katmanda alınan eğitimin kalitesi çok önemli olup, ikinci katmandaki başarıyı etkilemektedir. Birinci ve ikinci katmanın kaliteli bir eğitim kurumundan alınan bir dil eğitimi olması, ana dili İngilizce olan biri ile konuşmada gerçek anlamda ortaya çıkar. Çünkü İngilizceyi sonradan öğrenen ya da ikinci bir dil olarak öğrenen kişi ile aranızda her ikinizin de yeni öğrendiği bir dil olarak fark yoktur. Yani telaffuz ve konuşmaya siz de en az onun kadar hakimsinizdir. Asıl fark ana dili İngilizce olan biri ile konuşurken ortaya çıkar. Aldığınız İngilizce eğitimi ne derece konuşturan ve dili kaynağından öğreten bir eğitim şekli olursa, o derece İngilizce iletişimde sorun yaşamaz, akıcı İngilizceye sahip olursunuz.

Online İngilizce eğitiminde katmanlar

Her iki katmanın sırayla online İngilizce eğitimi ile alınması sizleri her zaman bir adım öne çıkaracaktır. Çünkü temel İngilizce bilgilerinden ileri seviyeye dek her aşamada sürekli İngilizce konuşma pratiği yapacak, ana dili İngilizce olan eğitmenler rehberliğinde konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerisi kazanacaksınız.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı