YDS Puanı Harf Karşılıkları


İngilizce Sınavlara Hazırlık Yapanlara Öneriler
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Çeşitli kurslar ve kaynaklarla hazırlığı yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı adayların çok yönlü bilgiye sahip olmalarını istemekte.

Birebir gidilen kurslar, senkron ve asenkron online YDS eğitimleri, özel yabancı dil hocaları, onlarca araştırma sonucunda en iyisi olduğuna inanılıp sınava hazırlık için alınan kaynaklar ve benzeri birçok çalışma şartları ardından adaylar sınav hazırlığına başlar. Uzun ve zahmetli bu süreç ardından çeşitli sebepler dahilinde oldukça fazla sayıda aday YDS’ye girer.

Adayların kimileri hazırlık süreçleri zaman ve maliyet açısında uygun olduğu durumlarda özel hocaları ya da birebir kursları tercih eder. Kimi adaylar zaman bakımın müsait olmadığından, çalıştığından ve ya ulaşım zorluğu çektiğinden birebir kursları tercih etmek yerine eğitim yapısı daha kişiye dayalı ve rahat olan online eğitim kurslarına kaydolarak sınav hazırlığını sürdürür.

Tamamen kişinin iradesine bırakılan bu çalışma yöntemi ve eğitim yapısı aynı zamanda maddi açıdan da diğer seneklere göre daha avantajlı bir seçenektir. Kaydolunan kurslara ek olarak elbette ki kaynak edinimi sağlanır. Gramer için, kelime bilgisi için, paragraf ve kompozisyon için ayrı ayrı kaynak telaşına düşen sınav stresi erkenden başlayan adaylar çalışmalarının sonucunda öğrenmişliklerinin derecesini anlayabilmek adına test kitaplarına da başvurur.

YDS’de notların harf karşılığı

exam-results

Tüm bu çalışma yöntemlerinin bir araya getirilip yapılan çalışmaların ardından 80 soruluk dil sınavına girilir. Girilen bu sınavda bazı aday gruplarının başarı koşulunu sağlaması için 100 üzerinden en az 55 alması gerekirken bazılarınınsa 65 alması gerekmektedir. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı (YDS) sonucunda alınan puanların belirli harf karşılıkları bulunmaktadır. Onları ise şöyle sıralanabilir;

  • 90-100 arası puanlar A seviyesi
  • 80-89 arası puanlar B seviyesi
  • 70-79 arası puanlar C seviyesi
  • 60-69 arası puanlar D seviyesi
  • 50-59 arası puanlar E seviyesi

Çeşitli kadrolar için belirli başarı koşulu not kotaları bulunmaktayken, bazı kurumların not kotaları bulunmamaktadır.

YDS Blog Post CTA

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı