YDS’ye Kimler Başvurabilir?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na başvurabilecek çeşitli aday grupları bulunmaktadır. Yapılan bu sınav KPSS A grubu puan türünü de etkilemekte. Bu yıl başvuru tarihleri 3-15 Şubat 2016 ve tarihi ise 27 Mart 2016 olan sınava başvurabilecek aday grupları şöyle;

  • Mütercim ve ya tercümanlar ile çözümleyici ve programcılar (657 sayılı kanunun 4B maddesine göre sözleşmeli olarak çalıştırılacak olanlar)
  • Yurtdışında Kamu Kurumlarının teşkilatlarında sürekli olarak görev yapacak olan memurlar ve diğer kamu görevlileri
  • Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, Hâkim ve Savcılar Kanunu, Yükseköğretim Personel Kanunu ve Uzman Jandarma Kanunu dâhilinde çalışanlar
  • Doçentlik ve doktora sınavına girecek olanlar
  • Yurtdışında lisansüstü eğitim görmek isteyenler
  • Araştırma görevlisi olmak isteyenler
  • Lisans öğreniminin son ya da sondan bir yıl önceki sınıfında olan lisans öğrencileri
  • TUS ya Diş Hekimliği uzmanlık sınavına girecek olan adaylar
  • Kamu Personeli olmak için KPSS’ye girecek olan adaylardan çalışmak istedikleri kurumların yabancı dil puanı istemesi üzerine adaylar sınava başvuru yapabilir.

41825

ÜDS ve KPDS’nin yerini alan bu sınava başvuru yapabilecek adaylar belirli kriterler dahilinde sınıflandırılmıştır. Adaylar birçok aday arasından seçilecek olduğundan sınava oldukça donanımlı ve bilinçli katılmalıdırlar.

Bu gruplandırılan adaylara ek olarak YDS puan türüyle bir yerde sözleşmeli çalışmak ya da kadro almak nedeniyle girmeseler bile kendi yabancı dil seviyelerini denemek ve kendilerini ölçmek adına sınava katılabilirler.

Sınavda yanlışların doğru cevapları etkilememesi de ayrıca adayların kendilerini deneme isteğini de artırmakta bir etken. Bu aday grupları arasından en çok sınava başvuru talebinde bulunanlar ise eğitim hayatına devam edecek olan adaylar.

Aynı zamanda bu ayrılara ek olarak eğitim alanına akademisyen olarak yer almak isteyen adaylarda diğer tüm adaylar gibi çetrefilli sınav karmaşasında. Bu kadar çeşit adayın olması sınav kaygısını ve bunalımlı sınav psikolojisini beraberinde getirse bile adayların oldukça dikkatli ve bilinçli hareket etmeleri gerekmekte.

YDS Blog Post CTA

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı