Yunanistan İngilizce Tanıtımı ( Kısa )


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Greece which is the neighbour of Macedonia, Bulgaria, Albania and Turkey, is one of the most important cultural and historical stops in the world. Because this country has many beautiful beaches, Greece is preferred by tourists not only for historical reasons but also for summer tourism. Greece is also a continuation of Hellene civilization and the most important center of philosophy. 

Its official name is Republic of Hellene. Greece conquered by Alexander the Great and after conquering, Greek culture had chance to expand to worldwide. However modern Greece started to rule after it declared its own independence from Ottoman Empire. 

Greece is located in the south of the Balkans and its capital city is Athens. Greece is a member of European Union, so its currency is Euro as the other European Union countries. The country’s official language is Greek however country has so many minorities which cause a variety in languages such as Turkish, Armenian, Macedonian and Albanian. 

Greece has a lovely climate if you are a sun lover. Summers are hot and winters are warm and rainy in this small country. So, whenever you decide to go, it will be ok. Just remember to take your umbrella with you if you are planning to go in autumn. In winter average temperature is 7 degrees and in summer approximately 29 degrees. 

Finding a place to stay is very easy in Greece but you need to be careful and book early. Because some hotels are very expensive, and they can be crowded especially in summers. 

Public transportation is very well designed in Greece. Subway, bus, train or ferry may be preferred by tourists. However still there is a big traffic problem because of high population rate. Taxi prices are very low compared to the other European countries. 

Places to see in Greece can appeal to almost everyone, because there are many various stops. If you are a museum lover, you should see Acropolice Museum, National Archaeology Museum, Benaki, Cycladic Art, Byzantine Museum, War Museum, Ancient Agora Museum. Greece is also famous with its islands such as Mykonos, Rhodes, Kos, Samos, Chios, Lesvos and Crete. 

Greece has naturally Mediterranean climate and its cuisine is also Mediterranean. This rich cuisine allows you to taste marinate dishes and lots of people prefer this. Kreminidokeftedesi which is a kind of vegetable patty, souvlaki which is skewer, sikotakia, salad types and sea products are the bests in this country. 

Night life is addressing to any kind of taste. If you love syrtos, you will find a lot of places to enjoy. Also, Greece has many kinds of clubs or pubs too. 

Most tourists love shopping in Greece. Because you have chance to buy a lot of traditional stuff, olive oil, sweet wine or soaps. Islands are very preferable to find ethnic or original gifts.

Most well-known festivals or carnivals in Greece are Apokries Carnival, Iskeche Carnival, Patrac International Film Festival, Arda’s Festival, Kalamata International Dance Festival, Athens Lucebethus Festival and Thessalonici International Film Festival. If you are interested in any of these fests you may prefer to visit Greece in summer. Because many of them come true in summer months. 

We hope our post is helpful for you and you have great time in Greece. 

Türkçe Çevirisi

Makedonya, Bulgaristan, Arnavutluk ve Türkiye’ye komşu olan Yunanistan, kültürel ve tarihi anlamda dünyanın en önemli merkezlerinden biridir. Ülkenin şahane kumsalları sayesinde Yunanistan sadece tarihi geziler için değil, turistler tarafından yaz turizmi için de oldukça popüler. Yunanistan Helen medeniyetinin devamı niteliğindedir ve en önemli felsefe merkezidir. 

Ülkenin resmi adı Helen Cumhuriyeti’dir. Yunanistan Büyük İskender tarafından fethedilmiştir ve fetihten sonra Yunan kültürü dünyaya yayılma şansı bulmuştur. Fakat modern Yunanistan, Osmanlı’dan bağımsızlığını ilan ettikten sonra yönetime geçmiştir. 

Yunanistan, lokasyon olarak Balkanların doğusunda yer alır ve başkenti Atina’dır. Yunanistan Avrupa Birliğine üyedir ve birlikteki diğer ülkelerde olduğu gibi resmi para birimi Euro’dur. Ülkenin resmi dili Yunancadır fakat Yunanistan Türkçe, Ermenice, Makedonca ya da Arnavutça gibi çok dilde çok çeşitliliğe yol açan pek çok azınlığa sahiptir. 

Bunun dışında bir güneş aşığı iseniz Yunanistan oldukça sevilesi bir iklime sahip. Yazları son derece sıcakken kışları ılık ve bol yağışlı geçer. Bu yüzden de her zaman aslında gitmeye uygundur. Sadece sonbaharda gitmeyi planlıyorsanız yanınıza şemsiyenizi almanızda fayda var. Kışlar ortalama 7 derece civarında geçerken yazları yaklaşık olarak 29 derece civarında seyretmektedir. 

Yunanistan’da kalacak yer bulmak oldukça kolay fakat dikkatli olmalı ve erken rezervasyon yaptırmalısınız. Çünkü bazı oteller oldukça pahalı ve özellikle yazın çok kalabalık olduğunu söyleyebiliriz. 

Toplu taşıma Yunanistan’da oldukça gelişmiş durumda. Metro, otobüs, tren ya da feribot turistlerin tercihleri arasında olabiliyor. Fakat ülkede yüksek nüfus oranı nedeniyle trafik hala büyük bir problem. Taksi ücretleri ise diğer Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında oldukça düşük.

Yunanistan’da gezilip görülecek yerler hemen hemen her zevke hitap ediyor zira çok fazla çeşit mevcut. Eğer bir müze aşığı iseniz; Akropolis Müzesi, Ulusal Arkeoloji Müzesi, Benaki, Cycladic Art, Bizans Müzesi, Savaş Müzesi, Ancient Agora Müzesi görmeniz gerekenler arasında yer alıyor. Yunanistan ayrıca Mykonos, Rodos, Kos, Samos, Chios, Lesvos ve Crete gibi adalarıyla da ünlü.

Yunanistan Akdeniz ikliminin etkisinde ve doğal olarak mutfağında da Akdeniz iklimi hakim. Bu zengin mutfak size zeytinyağı ile harmanlanmış yemekler tatma fırsatı sunuyor ve bir çok insanın buna bayıldığını söyleyebiliriz. Bir çeşit sebzeli mücver olan Kreminidokeftedesi, bir çeşit şiş yemeği olan Souvlaki, Sikotakia, salata çeşitleri ve deniz ürünleri ülkede yiyebileceğiniz en iyi yiyecekler. 

Gece hayatı da oldukça popüler ve hemen hemen herkese hitap ediyor. Sirtaki seviyorsanız sizi eğlendirecek oldukça fazla mekan var. Ayrıca Yunanistan pek çok bar ya da gece kulübü de mevcut. 

Çoğu turist Yunanistan’da alışveriş yapmayı da çok seviyor. Çünkü seçenekleriniz çok fazla. Buradan orijinal zeytinyağı, tatlı şarap, sabun gibi hediyelikler alabilirsiniz. Etnik ya da geleneksel hediye için de adalar tercih ediliyor. 

Yunanistan’ın en bilindik festival ya da karnavalları; Apokries Karnavalı, İskeçe Karnavalı, Patrak Uluslararası Film Festivali, Arda’s Festivali, Kalamata Uluslararası Dans Festivali, Atina Lukebetus Festivali ve Thessalonici Uluslararası Film Festivali şeklinde. Eğer bu festivallerden herhangi biri ilgi alanınıza giriyorsa Yunanistan’ı yazın ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Zira festivallerin çoğu yazın gerçekleşiyor. 

Umuyoruz ki yazımız size fikir vermesi açısından faydalı olmuştur ve Yunanistan’da harika bir tatil geçirirsiniz!

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı