Yurt Dışında İngilizce Öğrenmek Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğrenmek hayatınızın her alanında işinize yarayacak bir aşama. Ve sizler de bunun farkında olduğunuzdan, kendiniz için en etkili öğrenme metotlarını arayıp durmuş olabilirsiniz. Bu yollardan en etkili olan ise, hiç şüphesiz yurt dışında çıkmak ve orada dil öğrenmek. Burada her ne kadar yoğun bir yabancı dil çalışma programına giriyor olsanız da, yurt dışındaki kadar İngilizce konuşmak zorunda kalmadığınızdan ilerleme süreciniz biraz daha yavaş olabilir. 

Ancak sitemizdeki diğer İngilizce öğrenme içeriklerini inceler ve uygularsanız, İngilizce öğrenme konusunda bir adım daha ilerlediğinizi fark edeceksiniz. Özellikle Konuşarak Öğren sistemi sayesinde, diyalog halinde olacağınız yabancı eğitmenler sayesinde yabancı dil öğrenmek artık hayal değil! Ayrıntılı bilgi almak ve Konuşarak Öğren metodundan faydalanmak için: www.konusarakogren.com internet sitesini inceleyebilirsiniz. 

Sitenizdeki içeriklere baktım, tüm yöntemlerden de faydalandım ancak benim ilacım yurt dışına gitmek diye düşünüyor olabilirsiniz. Bu içeriği okuduktan sonra, kafanızdaki pek çok sorunun yanıtını bulabileceksiniz. Yurt dışında İngilizce öğrenmek ile alakalı bilmeniz gereken en önemli bilgilerle karşınızdayız. 

Yurt Dışında Dil Öğrenmek İçin Neler Yapabilirsiniz?

Yurt dışında dil öğrenmek için yapabileceğiniz birkaç farklı uygulama söz konusu. Dilerseniz ilk önce sizlere kısaca bu aşamalardan bahsedelim. Ardından dünyada İngilizce öğrenmek için en popüler kentlere bir göz atalım.

 

  • Yurt Dışında Çalışmak

 

Bu bahsedeceğimiz başlık için illa okulu bitirmiş olup, bir yerde çalışmak zorundaymış gibi hissetmeyin. Tabii ki, eğer eğitim durumunuzu tamamladıktan sonra böyle bir fırsatla yüzleştiyseniz, gerçekten çok şanslısınız ve bu şansı değerlendirmeniz güzel. Ancak durum böyle değilse de, üniversite okurken dahi yaz aylarında Work And Travel sayesinde çeşitli işlerde çalışabilir, para kazanırken İngilizce öğrenebilirsiniz.

 

  • Çeşitli Seminerlere Katılmak

 

Okuduğunuz bölümü veya yaptığınız mesleği düşünün. Yurt dışında her gün verilen sayılı seminerleri ve eğitim programlarını araştırdığınızda kesinlikle kendinize dair ilginizi çeken bir şeyler bulacaksınız. Bunun için yapmanız gereken ise oldukça basit. İnternet üzerinden yapacağınız araştırmalarla keşfedeceğiniz programlara, çevrimiçi başvuru sağlayacaksınız. Kabul edilirseniz harika olacak değil mi? ☺

 

  • Sosyal Sorumluluk Faaliyetlerinde Görev Almak

 

Dünya genelinde yaşanan en büyük problem sizce ne? Açlık mı? Eğitimsizlik mi? Yoksa yeşil alanların her geçen gün giderek yok olması mı? Size göre en büyük probleme çözüm olmak ise, yine sizin elinizde. Nasıl mı? AIESEC gibi dünya genelinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarına katılıp, onlarla dünyanın her yerinde görev alabilir ya da kısa süreli çeşitli gönüllülük hizmetleriyle yardıma ihtiyacı olan herkese yardım edebilirsiniz. Tüm bunlar olurken, çok çeşitli milletlerden insanlarla tanışıp onlarla diyalog haline gireceğinizi de unutmayın, bu durumun İngilizcenizi ne kadar geliştireceğini de. ☺

 

  • Dil Okullarına Gitmek

 

Size yurt dışında dil öğrenmek için vereceğimiz son öneri ise, dil okullarına gitmeniz. Ülkemizde gittiğimiz dil kurslarından pek de farklı olmayan bu yöntemde bilmemiz gereken ufak bir ince ayrım var: Bu sefer yabancı bir ülkedeyiz, İngilizce konuşmak zorundayız ve yepyeni insanlarla tanışıp, onlardan yepyeni kelimeler ve aksanlar öğreniyoruz. Harika değil mi? Gittiğiniz bu okullarda haftada minimum 20 saat eğitim alabilir ve boş vakitlerinizde eğitim aldığınız şehri keşfedebilir ve hatta bazılarında part-time bir işte bile çalışabilirsiniz. Karar sizin. ☺


Dil Okullarına Gitmek İçin Tercih Edebileceğiniz En Popüler ve En İyi Şehirler Hangileridir?

Daha önceki içerik maddelerimizde, sizler için en uygun olan dil öğrenme metodunun dil okuluna gitmek olduğuna mı karar verdiniz? Öyleyse, sizler için içeriğin devamı oldukça doyurucu olacaktır. Ancak dil okuluna gitmek dışında diğer maddelerden birini de benimsediyseniz üzülmeyin, en popüler şehirler listesi aynı zamanda İngilizceyi öğrenmek için en uygun şehirlerin de bir derlemesi anlamına geliyor. Eğer herhangi bir işte çalışacak, bir sosyal sorumluluk projesinde görev alacak ve yeni insanlarla aktif olarak sahada olacaksınız, aşağıdaki listedeki şehirler de sizler için ideal. Öyleyse genel olarak sorumuzun yanıtını almaya başlayalım: Dil okullarına gitmek ve İngilizce öğrenmek için en popüler şehirler hangileridir?

  1. LONDRA

Yıllar boyunca geçirdiği uzun tarihsel dönüşümler ve imparatorluk geçmişinden de ötürü ‘’üzerinde güneş batmayan imparatorluk’’ olarak adlandırılan İngiltere, İngilizcenin tüm dünyaya yayıldığı ana kaynağın da sahibi olduğundan dil öğrenmek için oldukça popüler ve uygun bir şehir olarak karşımıza çıkmaktadır. Her ne kadar bu şehre gelen ziyaretçiler ve öğrenciler, senede ortalama 150 gün yağmurlu bir havaya maruz kalsalar da, karşılaştıkları dil okullarının imkanları, sosyal yaşamın zenginliği nedeniyle bu havaları pek de sorun etmemekte. Eğitim, moda, alışveriş, kültürel aktiviteler ve gece hayatının oldukça popüler olduğu Londra’da her tip ve her bütçeye uygun dil okulu bulabilmeniz mümkün. Ancak tüm dil okullarında her nerdeyse tüm şehirlerde olduğu gibi çokça Türk insanın tercih ettiği bir şehir olan Londra’da, her yerde rahatlıkla Türkler ile karşılayabilirsiniz. Kendinize Türk arkadaşların yanı sıra, yabancı arkadaşlar da edinmeniz dil öğrenmenize katkı sağlayacaktır. 

  1. CAMBRIDGE

Sıra geldi en popüler ikinci şehrimize. Dil okulundaki günlük derslerinizin bitmesinin ardından, güzel bir şehir turu yapmak ve arkadaşlarınıza vakit geçirmek hiç fena olmazdı değil mi? Hatta belki de, kano ile nehir turu yapmak hiç fena olmazdı sanki? Tüm bu güzel zamanları geçirmek için size önerebileceğimiz en uygun şehir kesinlikle Cambridge. Londra’ya göre daha az kalabalık bir şehir olan Cambridge, İngiltere’nin başkenti olan Londra’ya ise 1 saatten az bir mesafede yer alıyor.  Ağırlıklı olarak Cambridge Üniversitesi öğrencilerinin ve dil okullarına gelen diğer öğrencilerin bulunduğu bu şehirde eğitim ve bunun yanında huzur, size oldukça iyi gelecek şeylerden biri. 

  1. OXFORD

Yurtdışı İngilizce eğitimimi diğer iki şehre göre daha ucuz bir şekilde halledeyim ama bir yandan da o ülkedeki kültürü, tarihi öğreneyim diyorsanız sizin için en ideal şehirlerden biri kesinlikle Oxford olacaktır. Dil okuluna gitmiş olsanız bile, sanki üniversite okuyormuşsunuz gibi bir atmosferde eğitim alacağınız bu şehirde, oldukça keyifli zamanlar geçirecek ve İngilizce öğrenme sürecinizi hızlandıracaksınız. İlerde sizi harika bir işin bekleme ihtimali de cabası tabii. Diğer şehirlere nazaran, bu şehirde bu şehirde çok sayıda İngiliz vatandaşının yaşaması nedeniyle, ana dili İngilizce olan insanlarla diyalog haline girecek ve aksanınızı da geliştireceksiniz. Cambridge şehrine göre Londra’ya biraz daha uzak olan Oxford, yine de yaklaşık 1,5 saat gibi bir sürede Londra’da olmak ve günübirlik seyahatlerle rahatlıkla her yere gidebilme ihtimaliniz bile Oxford’u tercih etmek en uygun sebeplerden birisi.

  1. BRIGHTON

Biliyorsunuz ki, Londra denizi olmamasıyla ülkemizdeki Ankara ile birtakım ortak özellikler taşıyor. ☺  Ancak şunu da unutmayalım ki, Londra’nın Brighton’u var. Dil eğitimlerinizden arta kalan kısımda dilerseniz Brighton’da denize girebilir ve gönlünüzce bir tatil yapabilirsiniz. Üstelik bu şehirden kalkan trenler vasıtasıyla da sadece 50 dakika içinde Londra’da olabileceğinizi de sizlere hatırlatalım. Özellikle gece hayatıyla ve gençler için oldukça eğlenceli bir ortam sunmasıyla Brighton, sizlere İngilizce öğrenmenin yanında, güzel dakikalar da vaat eden bir şehir. Tabii ki de dersleri ihmal etmek yok!

  1. NEW YORK

Şimdi dilerseniz Avrupa’dan bayağı uzaklaşalım ve İngilizcenin konuşulduğu en popüler ülkelerden biri olan Amerika Birleşik Devletlerine gidelim. Buradaki şehirleri düşündüğünüzde ilk aklınıza gelen yer hangisi? Mesela New York olabilir değil mi? New York, İngilizce öğrenmek isteyen herkes için oldukça ideal bir tercih. Gençlerin çokça tercih ettiği bu şehirde sadece dil okulları değil, aynı zamanda Work And Travel da oldukça popüler. Gerek o filmlerde yer alan uçsuz bucaksız gökdelenler, şehrin günün her saatinde hızlıca akışının verdiği heyecan çeşitli açılardan düşündüğümüzde New York’u bir cazibe merkezi haline getiriyor. Dil okulundan çıktıktan sonra Times Square’de biraz alışveriş, en olmadı yürüyüş yapıp sonrasında ise yorgunluğumuzu o meşhur kahve dükkânlarından birinde atabilirsiniz. Oturup bir film gösterimine gitmek de hiç fena bir fikir olmasa gerek, siz ne düşünüyorsunuz? Farklı hayatların buluştuğu egzotik New York’ta, İngilizce dil eğitimi için gelen milyonlarca öğrenci ile aynı havayı soluyabilir, yepyeni kültürler tanıyıp aynı zamanda da İngilizcenizi geliştirebilirsiniz.

  1. BOSTON

Yurtdışı dil eğitimini Amerika Birleşik Devletlerinde almaya karar verirseniz, aklınıza gelen ilk yerlerden biri Boston olacaktır. Akademik kariyer yapma planı olan ve bu doğrultuda yabancı dil öğrenmeye heves edenler için Boston, dünyanın en ünlü dil okullarına ve üniversitelerine ev sahipliği yapmaktadır. Yürüyerek bile gezilmesi mümkün olan şehirlerden birisi olan Boston’da her geçen gün yeni güzellikler keşfedecek, dil öğrenirken de aynı zamanda çok güzel bir tatil yapmış olacaksınız. Yurtdışı İngilizce dil eğitimden arda kalan zamanlarımızı festivallerle ve kültürel aktivitelerle dolu dolu zaman geçirebileceğiniz Boston’da sizi oldukça kaliteli etkinlikler bekliyor. 

  1. SAN FRANCISCO

Yine Amerika Birleşik Devletleri ile devam edelim. Çünkü bu ülkede de öyle çok imkan var ki, yabancı dil öğrenmek isteyen her ülkeden insan, bu ülkeye oluk oluk akın ediyor! Kısacası siz yeter ki İngilizce öğrenmek isteyin, Amerika’da alternatif çok! Bunlardan birisi ve en belki de en önemlilerinden biri olana geldi sıra: San Francisco. Dünyaca meşhur Golden Gate köprüsünün bulunduğu San Francisco. ABD’nin Batı bölgesindeki eşsiz California eyaletinde bulunan bu sıcak ve bir o kadar da egzotik şehir, ülkenin Batı yakasında ve öğrencilere sağladığı imkân açısından oldukça fazla alternatife sahiptir. 

  1. LOS ANGELES

Yurtdışında dil eğitimi için çok popüler olan bir diğer Amerika Birleşik Devletleri şehri ise Los Angeles. New York’tan sonraki en kalabalık şehirlerden biri olan tanımlanan Los Angeles, dünyaca ünlü bir şehir olarak tanınmakta ve her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Kozmopolit yapıyla dikkat çeken bu şehirde, sizler için İngilizce öğrenmek kaçınılmaz olacak! İzlediğimiz çoğu Amerikan yapımı filmlerin dünyaca ünlü anavatanı gelen “Hollywood”  da bu şehirde yer almaktadır. Kısacası sizi bu şehirde keyifli ve bir o kadar da eğitici dakikalar bekliyor. 

  1. TORONTO

Yine Amerika kıtasında olsak da, sizleri dil öğrenmek için başka bir ülke ve şehre götürmek istedik: Kanada’nın Toronto şehrine! Dil öğrenmek için farklı alternatifler ararken, bir o kadar da huzurlu günler geçirme derdindeyseniz, Kanada sizin için en ideal ülke. Renkli ve eğlenceli hayatıyla ülkedeki huzur ve refah seviyesinin yüksek oluşu Kanada’yı cazip hale getirirken, aynı zamanda yurt dışı dil okulu sayısının fazla olması, Toronto’yu bir adım öne çıkarıyor. Dünyanın en sıra dışı nüfus çeşitliliğine sahip şehirlerinden birisi olan Toronto, kozmopolit ve aynı zamanda etnik yapısı ile İngilizce öğrenmek isteyen herkesi ağırlamaya aday. Ancak kış aylarında yaşamanın oldukça zor olduğu bu bölgede, size tavsiyemiz özellikle yaz aylarında Toronto’ya gitmeniz. Günümüzde yaklaşık olarak 3 milyon kişiye ev sahipliği yapan Toronto nüfusunun yaklaşık %54’ünü göçmenler oluşturmakta ve bu şehir sizlere yepyeni kültürler ile tanışmaya fırsat sunmaktadır.  

  1. VANCOUVER

Yurtdışında İngilizce dil eğitimi için Toronto size fazla kozmopolit ve büyük geldiyse, sizler için daha sakin ve bir o kadar güzel bir şehir önerimiz var: Vancouver.  Tıpkı Kanada’nın diğer şehirleri gibi refah seviyesi yüksek ve oldukça doğayla iç içe bir şehir olan Vancouver’da, dil eğitiminizden arta kalan tüm zamanlarda doğayla ilgili pek çok spor aktivitesi yapabilirsiniz. Doğa sporlarına tanınan imkânların haricinde, moda ve alışveriş gibi yaşamın içinden konularla da çok çeşitli bir alternatif yelpazesi sunan Vancouver’da yaklaşık 2 milyon civarında insan yaşamaktadır. Yurtdışı dil eğitiminden kalan zamanları kış sporlarıyla dolu dolu yaşamak isteyen öğrenciler ve çeşitli festivallerle eğlenceli dakikalar yaşamak isteyen herkes için en gözde şehirlerden birisi olan Vancouver,  Kanada’nın en yaşanılası şehirlerinin başında gelmektedir.

  1. SIDNEY

Şimdi de dilerseniz Amerika kıtasından uzaklaşıp, sizi neredeyse dünyanın bir ucu olarak adlandırılan Avustralya kıtasına doğru mini bir yolculuğa çıkaralım. Bu yolculuğumuzda ilk durağımız tabii ki Sidney kenti. Yurtdışı öğrenirken aynı zamanda hayatına farklı bir renk katmak isteyen herkes tarafından tercih edilen noktalardan birisi olarak göze çarpan kent, ünlü Opera Binası ve diğer ünlü yapılarıyla ziyaretçileri ağırlamaya ve onlara İngilizce öğrenme becerisi kazandırmaya hazır. Yaklaşık 5 milyon nüfusa sahip olan bu kent, Londra’nın farklı bir versiyonu olarak da tanımlanabilir. Şehirde Asya topraklarından gelip bu şehirde yerleşen kişi sayısı, azımsanmayacak kadar çok olsa da, aynı zamanda turistler ve yabancı dil öğrenmek isteyen tüm öğrenciler tarafından sıkça tercih edilen renkli bir lokasyondur Sidney. Üstelik dil eğitimi alırken aynı zamanda part-time olarak bu şehirde çalışabilir ve bol bol pratik yapma imkânı da bulabilirsiniz. 

  1. MELBOURNE

Yurtdışında İngilizce dil eğitiminizi, dünyanın en yaşanılası şehri olarak tescillenen bir şehirde almak istemez miydiniz? Yanıtınız evet ise, sizleri Melbourne isimli bu kente uğurlamamız gerek. Zira burası öğrencilerin son zamanlarda en fazla tercih ettiği Avustralya şehri olarak kabul ediliyor. Avustralya’daki diğer şehirlerde olduğu gibi 3 ay ve üzerindeki yurtdışı dil eğitimlerinde part-time çalışma izninin olması, aynı zamanda günün her saatinde dışarı çıkılacak kadar güvenli bir şehir olması ve bölge halkının refah seviyesinin oldukça yüksek olması gibi gerekçeler göz önüne alındığında, İngilizce öğrenmek isteyen herkes için Melbourne eşsiz bir lokasyon olma özelliği taşımaktadır.  Avustralya’nın dış dünyaya gösterdiği imajı olarak adlandırılan Melbourne, dil okulları açısından incelendiğinde oldukça çeşitli bir yelpazeye sahip.

  1. DUBLIN

Yurtdışında İngilizce dil eğitimi almak için Avrupa’dan ayrılmam diyorsanız, sizi İngiltere’den sonra en fazla tercih edilen Dublin’e göndermeliyiz desek hiç de yanlış olmaz. Gerek huzurlu bir bölge olması, yeşil alan açısından zengin olması ve anadilinin İngilizce olması nedeniyle sizlere hızlı bir öğrenme sürecinin kapısını aralayacak. Aynı zamanda 25 hafta ve üzeri dil eğitimlerinde yurtdışı dil okulu öğrencilerine part-time çalışma imkânı vermesi sebebiyle, dil öğrenmek isteyen Türk öğrenciler için de oldukça revaçta bir kent. Gece hayatı konusunda da hatırı sayılır bir yere sahip olan Dublin, yurtdışı İngilizce dil eğitimini İrlanda Cumhuriyeti’nde gerçekleştirmek isteyen herkes için eşsiz bir alternatif olarak kabul ediliyor. Renkli ve bir o kadar da sıcak bir kimliğe sahip olan İrlanda, size evinizdeymiş gibi hissettirecek en güzel şehirlerden birisi. 

  1. ST. JULIANS

Yurtdışı dil eğitimi almak istediğiniz kent ucuz, gece hayatı renkli, vizesi kolay ve Türkiye’ye yakın bir yer mi olmalı? O halde rotamızı Malta’ya çevirsek çok daha iyi olacak gibi. St. Julians kenti, şu sıralar İngilizce öğrenmek isteyen pek çok kişi tarafından tercih edilen en popüler noktalardan birisi. Ancak bu noktada tek sorun ise bu şekilde düşünen Türk sayısının Malta’da hiç de az olmaması. Bu sebeple okullarda giderek artan Türk popülasyonu sayesinde İngilizce öğrenme süreciniz biraz daha yavaş olabilir, bunu bilmenizde fayda var. Fakat Malta’ya gitmeden önce İngilizce seviyenizi, bloglarımızda bahsettiğimiz diğer içerikler sayesinde biraz orta seviyeye yakın bir duruma getirerek, eğitim alacağımız sınıftaki Türk sayısını asgari boyuta indirebilirsiniz. Dünyadaki çoğu dil okulunun, Malta’da da en az bir şubesi mevcut. Bu da demek oluyor ki, Malta’da değerlendirebileceğiniz çok fazla alternatif var.  

  1. CAPE TOWN

Yurtdışı İngilizce dil eğitiminiz için en uygun şehirlerin sonuncusu ise Cape Town. Gideceğiniz şehirde biraz otantik bir hava, biraz da Afrika kültürünü tatmak istiyorsanız, Güney Afrika sizin için en uygun noktalardan biri olarak karşınıza çıkmaktadır. 1 aylık turist seyahatlerine vize dahi istemeyen bu ülkeyi, ilk başta turist olarak ziyaret edebilir; ardından dilerseniz alacağınız dil eğitimiyle İngilizce seviyenizi her geçen gün daha da geliştirebilirsiniz. Her geçen gün gitgide daha fazla ziyaretçi ağırlayan bir kent olarak bilinen Cape Town, Afrika kıtasının en güvenilir kentlerinden birisidir. Üç farklı başkente sahip bir ülke olan Güney Afrika’da aynı zamanda 11 resmi dilin konuşulması, bu şehrin ne kadar da çeşitli olduğuna dair sadece ufak bir örnektir.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı